Päivittäisen kävelyn 7 hyötyä

helmikuu 6, 2018
Tiesitkö, että kävely ei ainoastaan edistä fyysistä terveyttä vaan lisää myös psyykkistä hyvinvointia ja taistelee stressiä vastaan? Siihen ei tarvita kuin puoli tuntia päivässä.

Kävely on jotain, jota monet meistä tekevät päivittäin päästäkseen paikasta toiseen. Moni ei kuitenkaan välttämättä tiedosta, kuinka terveellinen tämä tapa oikeastaan onkaan.

Totuus on, että se on yksi helpoimmista ja parhaimmista liikuntamuodoista. Se aktivoi elimistössä lukuisia fyysisiä ja kemiallisia prosesseja, jotka parantavat terveyttä.

Kävellessä vahvistat niveliä ja ja luita. Ja kaiken tämän lisäksi aineenvaihduntasikin vilkastuu ja poltat enemmän kaloreita.

Tästä syystä suosittelemme kävelemään päivittäin vähintään 30 minuuttia, erityisesti jos et harrasta mitään muuta liikuntaa.

Koska moni ihminen ei vieläkään liiku tarpeeksi, haluaisimme jakaa 7 hyvää asiaa, jotka tapahtuvat kun alat kävellä päivittäin.

Katso, mitkä ne ovat!

1. Saat lisää energiaa

joku kävelee

Tunnetko itsesi uupuneeksi? Onko sinulla keskittymisvaikeuksia? Energiatasosi voivat olla matalalla.

Jos näin on, päivittäinen pieni kävelylenkki voi parantaa fyysistä ja psyykkistä tuotteliaisuuttasi.

  • Kun menet kävelylle, verenkiertosi optimoituu ja näin solusi saavat riittävästi happea työtään varten.
  • Kävely laukaisee myös jäykkyyttä ja kireyttä nivelissä ja lihaksissa, ehkäisten näin kipua päivittäisten toimintojen aikana.

Haluatko tietää lisää? Laihdu kävelemällä

2. Kävely parantaa sydämen ja verisuonten terveyttä

Koska kävely on aktiviteetti, joka auttaa parantamaan verenkiertoa ja polttamaan kaloreita, sillä on merkittäviä hyötyjä sydämen ja verisuonten terveydelle.

  • Päivittäinen ripeä kävely parantaa sydämensykettä, jotta se voi pumpata verta elimistön läpi ongelmitta. Tämä auttaa ehkäisemään korkeaa verenpainetta.
  • Lisäksi se on myös loistava tapa lisätä hyvän kolesterolin (HDL) määrää ja vähentää samalla huonoa kolesterolia (LDL) ja triglyseridejä.
  • Se alentaa sydänkohtauksen, halvauksen ja verisuonisairauksien riskiä.

3. Se auttaa pudottamaan painoa

vyötärön mittailua

Aivan kuten kaikki aerobinen liikunta, kävelykin on loistava tapa polttaa enemmän kaloreita ja taistella ylimääräisiä kiloja ja liikalihavuutta vastaan.

Vaikka se ei olekaan mikään ihmekonsti, joka saisi kilot karisemaan yhdessä yössä, päivittäinen kävely nostaa kalorinkulutusta ja alentaa painoindeksiä.

Se on ihanteellinen tapa jättää liikkumaton elämäntapa taakseen. Kävelyn harrastaminen ei vaadi kovinkaan paljon ponnistelua tai mitään erityistä paikkaa, kuten kuntosalia.

Mitä nopeammin kävelet, sitä enemmän rasvaa palaa.

4. Se kiinteyttää pakaroita ja reisiä

Kävelylle meneminen voi olla erittäin hyödyllistä, jos yrität pitää jalkasi ja pakarasi kiinteinä.

Se työstää kehon alaosan lihaksia. Ajan myötä pohkeesi ja reitesi vahvistuvat. Jos kävelet esimerkiksi ylämäkeen, pakarasi aktivoituvat ja saavat samalla lisää ryhtiä sekä kiinteytyvät.

5. Se tukee luiden terveyttä

ihmisiä juoksumatolla

Luut hyötyvät paljon päivittäisestä kävelystä.

  • Tämä liikuntamuoto vahvistaa luita, ehkäisten niiden tiheyden vähenemistä, joka on osteoporoosin pääasiallinen syy.
  • Lisäksi se alentaa tulehdusta kudoksissa, ehkäisten kroonisia sairauksia, kuten nivelrikkoa.
  • Jos kävelet ulkona valoisaan aikaan, D-vitamiinitasosi nousevat auringolle altistuminen seurauksena, ja näin elimistösi syntetisoi paremmin kalsiumia.

6. Se ehkäisee suonikohjuja ja hämähäkkisuonia

Suonikohjut ja hämähäkkisuonet ovat yksi suurimmista alaraajojen verenkierto-ongelmista kertovista merkeistä. Koska kävely edistää verenkiertoa, sen säännöllinen harrastaminen ehkäisee tätä ulkonäköongelmaa.

Liikunta työstää jalkoja, ehkäisten tulehdusta kudoksissa ja helpottaen veren palaamista sydämeen.

Se myös vahvistaa hiussuonia ja alentaa nesteturvotuksen riskiä.

Käy lukemassa tämäkin artikkeli: 5 luonnollista tapaa hoitaa suonikohjuja

7. Se pitää ahdistuksen ja stressin poissa

nainen stressaa

Keskitehoinen liikunta on terveellinen tapa, joka auttaa parantamaan psyykkistä terveyttä. Tämä tarkoittaa vähemmän ahdistusta ja stressiä.

  • Kun kävelet, verenkiertoon vapautuu jonkin verran serotoniinia ja endorfiineja, mikä tekee olon hyväksi.
  • Koska kävely myös optimoi aivojen hapensaantia, se on hyvä keino ehkäistä oksidatiivisen stressin negatiivisia vaikutuksia tekijä, joka on yhdistetty masennukseen ja ärtyisyyteen.

Vietätkö edelleen liikkumatonta elämäntapaa? Jos et vielä harrasta liikuntaa, pyri kävelemään puoli tuntia päivässä niin näet itse, kuinka paljon positiivisia muutoksia se saa aikaan kehossasi.

Hyötykävely on jo loistava asia, mutta muista että parasta olisi harrastaa kävelyä myös liikuntalajina, ripeään tahtiin.

UUTISIA VERKOSSA