Päivittäisen kävelyn 4 terveyshyötyä

helmikuu 18, 2018
Laihduttavan vaikutuksensa lisäksi vähintään 30 minuuttia kestävä päivittäinen kävely auttaa säätelemään kolesterolitasoja ja pitämään huolta sydämen terveydestä.

Kävelyyn liittyy lukemattomia hyötyjä. Se on helpoin tapa ihmiselle kulkea paikasta toiseen. Se on koko kehon ja aivan erityisesti alaraajojen perusliike, jota teemme yhtenään.

Lisäksi mainitsemisen arvoista on se, että myös käsivarret osallistuvat kävelyyn. Tämä johtuu pääosin jalkojen epäsymmetrisestä liikkeestä.

Tästä syystä kävely on kaikenlaisten aktiviteettien perusta ja liikuntaa, joka liittyy fyysiseen voimaan. Monet lääketieteen alan ammattilaiset tavallisesti suosittelevat kävelemistä. Se on hyvä keino parantua vammoista ja muista samankaltaisista tiloista.

Kävelyn rytmi riippuu omista tavoitteistasi. Voi olla, että haluat vain kulkea paikasta toiseen. Esimerkiksi kävelyvauhti kotoa töihin on keskinopeaa tai normaalia. Vaikka tästä on hyötyä keholle, tulokset eivät ole niin selkeitä.

Toiset työstävät mieluummin lihaksiaan. Tällöin kävelyn rytmin täytyy olla hallitumpi ja voimakkaampi, ja se vaatii enemmän energiaa.

On myös suositeltavaa sisällyttää tämä aktiviteetti omaan aikatauluun. Tee siitä liikuntaharrastus.

Kävelyn monet hyödyt

Liikunta on olennainen osa terveitä elämäntapoja. Tästä syystä on välttämätöntä sisällyttää se päivittäiseen rutiiniin. Helpoin tapa tehdä se on kävellä. Se on erittäin terveellistä perusliikuntaa.

Samalla se antaa keholle joukon hyötyjä, joista kerromme seuraavaksi.

1. Ehkäisee osaltaan joitakin sairauksia

Kun kehosi vanhenee, se on alttiimpi kaikenlaisille sairauksille. On kuitenkin olemassa eri vaihtoehtoja niiden selättämiseksi. Tähän kuuluu niiden ehkäiseminen.

Kävely on yksi niistä asioista, jotka löytyvät lääkärien suosituslistalta. Se ehkäisee ja hoitaa joitakin sairauksia. Useimmat näistä sairauksista liittyvät hengityselinjärjestelmään.

Päivittäinen kävely voi jopa auttaa ehkäisemään kakkostyypin diabetesta. Se alentaa myös dementian todennäköisyyttä.

2. Suojaa sydäntä

joku halaa sydäntä

Yksi tärkeimmistä syistä kävellä joka päivä on verisuonten vahvistuminen. Kävely nostaa sydämensykettä ja treenaa näin ollen sydäntä.

Sydämesi sykkeen nopeus riippuu tietenkin siitä, kuinka nopeassa tahdissa kävelet. On kuitenkin suositeltavaa aloittaa keskinopealla vauhdilla.

Ensimmäiset hyödyt, jotka saat kävelyn aloittamisesta, ovat sydänkohtausriskin pieneneminen ja sydäntä ympäröivien lihasten vahvistuminen.

  • Vähitellen veresi kierrättää enemmän happea ja myös hyvän kolesterolin (HDL) tuotanto nousee.
  • Samalla huonon kolesterolin määrä vähenee.

3. Auttaa pudottamaan painoa

vatsa voi hyvin

Kävely ei ole ihmeliikuntaa, joka laihduttaisi yhdessä yössä. Mikään liikunta ei anna lähellekään tällaisia tuloksia. Päivittäiset kävelylenkit kuitenkin auttavat osaltaan tämän tavoitteen saavuttamisessa.

Paino on lähes pakkomielle monille. Totuus on, että painon kontrolloiminen tuo todennäköisesti terveen elämän. Tästä syystä kävely on loistava apu tähän tavoitteeseen pyrkiessä.

Vähintään 30 minuuttia kestävä päivittäinen kävely lisää poltettujen kaloreiden määrää, kävelyvauhdista riippuen. Jos tahti on normaali, poltat arviolta 500-600 kilokaloria.

Kävelyyn liittyvät terveyshyödyt eivät kuitenkaan lopu tähän. Nimittäin jalkasi ja muut kehosi osat alkavat vähitellen saada lisää lihasmassaa.

4. Antaa keholle runsaasti energiaa

lenkillä luonnossa

Yksi suurimmista ihmisten ongelmista on energianpuute. Yleisesti ottaen he ovat antaneet periksi uupumukselle. Tämä estää suorittamasta päivittäisiä toimia.

Ongelma johtuu siitä, että suoliston liikkeet ovat hitaita ja veri lähes pysähtynyt. Onneksi päivittäinen puolen tunnin kävely auttaa parantamaan tilannetta.

Väsymys on yksi perustelu kävelyn välttämiselle. Mutta totuus on, että sen tekeminen täyttää koko kehosi energialla.

Veresi kiertää paljon nopeammin. Tämä johtuu nopeutuneesta sydämensykkeestä ja hapekkaasta verenkierrosta, joka pääsee kumpaankin munuaiseen.

Tämän seurauksena kehosi hyötyy. Tämä pätee erityisesti aivoihin ja sydämeen.

UUTISIA VERKOSSA