Opi juomaan vettä oikein

Suositeltu päivittäinen nautitun veden määrä vaihtelee puolestatoista litrasta kahteen litraan. Kokeile veden maustamista sitruunamehulla tai juo valmiiksi maustettua vettä jos sinulla on hankaluuksia juoda 6-8 lasillista päivässä. 

Meitä muistutetaan jatkuvasti juomaan runsaasti vettä auttaaksemme elimistöämme puhdistumaan ja ylläpitämään hyvää terveyttä, mutta tiedätkö miten se tehdään oikein? Juotu määrä on tärkeää, mutta sinun tulee myös oppia juomaan vettä oikeaan aikaan päivästä.

Tämän päivän artikkelissa selitämme hyödyllisimmän tavan juoda vettä ja sen kuinka tämä voi auttaa sinua muiden terveysongelmien kanssa.

Veden tärkeys

Vesi on olennainen osa kehomme nesteitä (virtsa, hiki, ruoansulatusnesteet, sylki, kyyneleet jne.) mutta myös kehon solut tarvitsevat sitä toimiakseen normaalisti.

Tiedät myös, että vaikka on tärkeää juoda vettä, saat myös nestettä ruoasta jota syöt – varsinkin hedelmistä ja vihanneksista.

Poika tahtoo juoda vettä

Minkälaista vettä tulisi juoda?

Jos paikkakuntasi hanavesi on hyvälaatuista, se on aina terveellisin, edullisin ja ympäristöystävällisin vaihtoehto. Mutta kannattaa varmistaa, että veden laatu todellakin on korkea.

Pullotettu vesi on hyvä vaihtoehto, kunhan se on korkealaatuista.

Osmoottinen ja suodatettu vesi ovat myös varteenotettavia vaihtoehtoja.

Vedessä ei pitäisi olla epätavallista makua tai hajua.

Kuinka paljon pitäisi juoda?

Yleisesti ottaen suositeltu päivittäin juotava veden määrä on puolestatoista kahteen litraan, eli noin 6-8 lasillista. Seuraamalla näitä vinkkejä huomaat ettei ole niin hankalaa saavuttaa tätä määrää.

Mutta sinun täytyy myös ottaa huomioon tilanteesi ja olosuhteet. Tarvitset esimerkiksi vähemmän vettä talvella kuin kesällä ja jos urheilet säännöllisesti tarvitset enemmän vettä kuin jos noudatat vähän liikuntaa sisältävää elämäntapaa.

Aloita nostamalla juodun veden määrää vähitellen – lisää puoli lasillista aina kahden tai kolmen päivän välein kunnes saavutat 8 lasillista päivässä. Kun teet näin, alat huomaamaan muutoksia yleisessä terveydentilassasi. Ehkä sinulla on enemmän energiaa tai huomaat ihosi paranevan. Saatat alkaa hikoilla enemmän. Tämä johtuu siitä, että suot elimistöllesi mahdollisuuden poistaa myrkkyjä tehokkaammin, jättäen kehosi puhtaammaksi ja elinvoimaisemmaksi.

Vesilasi

Juo vettä aamulla

Paras aika juoda vettä on aamulla tyhjään vatsaan. Voit juoda jopa neljä lasillista vettä ennen aamiaista, kunhan teet sen hitaasti ja tukahduttamatta itseäsi. Nosta asteittain määrää jonka juot aamuisin ja lopulta sinusta tuntuu, että elimistösi jo kaipaa sitä.

Tämä yksinkertainen keino antaa sisäelimillesi tehokkaan alun päivään. Lisäksi suosittelemme kiinnittämään huomiota juodun veden lämpötilaan:

  • Jos sinulla on ummetusta, juo kuumaa vettä.
  • Jos sinulla on ripulia tai uloste on löysää, juo viileää – mutta ei koskaan kylmää – vettä.
  • Yleisesti kädenlämpöinen vesi on parasta.

Ennen aterioita

Jos haluat välttää syömästä liikaa tai liian nopeasti, kokeile juoda lasillinen vettä noin 15 minuttia ennen ateriaa. Tämä on myös loistava keino ahdistusta vastaan.

Vältä juomista aterioiden aikana

Pahin aika kulautella suuria määriä vettä on syömisen aikana, sillä vesi sekoittuu ruokaan ja ruoansulatusnesteisiin ja heikentää ruoansulatustasi. Jos ruokasi on erityisen mausteikasta, voi olla tarpeen juoda hieman vettä mutta jos totut juomaan ennen ateriaa ja lisäät aterialle tuoreita ruoka-aineita (kuten salaatit, gazpacho jne.), tunnet vähemmän tarvetta juoda aterian aikana.

Samasta syystä emme suosittele juomaan vettä heti syömisen jälkeen, poikkeuksena yrttitee.

Juoda vettä tai yrttiteetä

Iltaisin

Iltaisin ei ole huono ajatus juoda lasillinen vettä ennen nukkumaanmenoa, kunhan se ei pakota sinua nousemaan keskellä yötä vessaan ja häiritse lepoasi.

Vinkkejä veden juonnin lisäämiseen

  • Kokeile herkullisia ja omaperäisiä maustettuja vesiä, kuten hedelmämehuilla ja yrteillä maustetut vedet.
  • Juo yrttiteetä.
  • Tee kotitekoista limonadia vedestä, sitruunamehusta, mintusta ja steviasta.
  • Kanna aina vesipulloa mukanasi ja kotona ollessasi ota tavaksi pitää vettä saatavilla huoneessa jossa oleskelet.