Opettele rakastamaan itseäsi – 3 tehokasta lausetta

Opettele rakastamaan itseäsi. Tässä on nimittäin kyseessä se paras tapa, jolla ihminen voi huolehtia omasta hyvinvoinnistaan. Ne, jotka sinua todella rakastavat, tulevat kyllä ymmärtämään sinussa tapahtuvan muutoksen.

Joskus jätämme oman itsetuntomme toisten ihmisten käsiin ja unohdamme, minkä arvoisia olemme ja mitä ansaitsemme.

On totta, että tällä psykologisella ilmiöllä on juurensa lapsuudessa ja menneisyyden kokemuksissa, jotka muodostavat persoonallisuutemme. Kannattaisi kuitenkin ymmärtää, että kun puhumme itsemme rakastamisesta, tässä on kyseessä asia, johon tulisi kiinnittää huomiota päivittäin. Tämä on siis asia, jota ei koskaan kannattaisi sivuuttaa.

Itsesi rakastamisessa ei ole kyse siitä, että sinusta tulee narsistinen tai itsekäs ihminen – näin ei todellakaan ole. Kyse on siitä, että olet taitava, viisas ja intuitiivinen, ja tiedät omat rajasi, oikeutesi ja muiden ihmisten oikeudet.

Kuvittele, että itseäsi kohtaan tuntemasi rakkaus on kuin hauras kristalli. Mitä enemmän sitä kiillotat, sitä kauniimpi se on ja sitä enemmän se sinua tulee inspiroimaan.

Jos kuitenkin olet varomaton tämän kallisarvoisen jalokiven kanssa, käy huonosti, joten älä jätä itseäsi kohtaan tuntemaasi rakkautta kenenkään toisen armoille, äläkä anna kenenkään särkeä sitä.

Tänään haluamme siis inspiroida sinua kolmella lausella, jotta voisit miettiä ja huoltaa paremmin sitä arvokasta aarretta, joka itseäsi kohtaan tuntemasi rakkaus on.

1. ”Kun annan itselleni sen mitä tarvitsen, en ole itsekäs. Suojaan tällöin rakkauttani itseäni kohtaan.”

ala rakastamaan itseäsi

Saattaa kuulostaa kliseeltä, että ”ihmisen täytyy rakastaa itseään, sillä muuten kukaan ei tule kunnioittamaan häntä”. On kuitenkin niin, että kun vihdoin otat askeleen eteenpäin ja alat huolehtia itsestäsi hiukan paremmin, tapahtuu eräs mielenkiintoinen asia: ihmiset saattavat alkaa sanoa sinulle, että olet muuttunut tai että sinusta on tullut hiukan itsekkäämpi.

Ensinnäkin tulisi ymmärtää, että on monia askelia itsensä rakastamisen ja itsekkyyden välillä, ja näitä ei kypsä ja tasapainoinen ihminen ota.

Jos arvostat itseäsi, toteutat asian, joka usein jää syrjään, ja sosiaalisesti sitä pidetään itse asiassa hiukan paheksuttavana.

Jos sanot jollekin: ”En halua olla sinun kanssasi, sillä minun tarvitsee olla tänä iltapäivänä yksin, jotta voisin käydä kävelyllä ja ajatella asioita”, tämä saattaa kuulostaa kummalliselta, epäkohteliaalta ja jopa epäkunnioittavalta monenkin mielestä. Itsellesi niiden asioiden salliminen, jotka ansaitset ja joita tarvitset tietyllä hetkellä, ei koskaan ole itsekästä.

Itse asiassa onkin niin, että jos joku ihminen näkee asian toisin, kyseessä ei ole hyvä ystävä. Parhaat ystäväsi ja läheisimmät perheenjäsenesi ovat niitä, jotka pystyvät olemaan empaattisia ymmärtämällä ja kunnioittamalla päätöksiäsi.

Lue aiheesta lisää: Itsensä löytäminen on yhtä kuin onnellisuus

2. ”Tarvitsen rajoja, jotta voisin suojella omanarvontuntoani, identiteettiäni ja omaa korvaamatonta ydintäni.”

naiset

Kuka tahansa, joka elää elämänsä ilman suojaavaa muuria itsensä ja sen välillä, joka voi vahingoittaa häntä, antaa elämän ja kohtalon tarjota aivan mitä tahansa, olipa tässä kyseessä hyvä tai paha.

Mutta… Mitä sitten tapahtuu, jos alat olla valikoivampi ja päätät olla viisaampi, ja hyväksyt elämääsi vain hyvät asiat?

Näin tekeminen ei olisi itsekästä, sillä se olisi itse asiassa erinomainen askel sitä kohden, että voit saavuttaa hyvän mielen ja tunnetason terveyden, kuten myös sen tasoisen hyvinvoinnin, joka vaikuttaa suoraan fyysiseen tasapainoosi.

Älä siis epäröi asettaa muureja ja suojia sellaisia ihmisiä vastaan, jotka tulevat luoksesi huonon kohtelun ja manipulaation kanssa.

Voi olla hyvin helppoa parantaa elämänlaatua, mikäli alat asettaa itsellesi suojaavia rajoja.

Lue aiheesta lisää: 5 merkkiä siitä, että olet jo täysinäinen nainen

3. ”Itseäni kohtaan tuntemalla rakkaudella ei ole hintaa, eikä sitä saa alennuksella.”

tyttö ja perhonen

Itsensä rakastamisessa on kyse muustakin kuin itsesuojelusta ja sen tietämisestä, missä menee raja oman ja toisten asioiden välillä.

Itsensä rakastamisessa on kyseessä omanarvontunne – se ainutlaatuinen ydin, jota ei tule loukata. Omanarvontunne muodostaa sen kuka olet ja kuinka näet itsesi. Se on se vahvuus sisälläsi, jonka avulla voit kohdata vaikeat asiat, saavuttaa unelmasi sekä luoda sellaisen todellisuuden, joka sopii siihen, kuka olet.

Mikään tästä ei kuitenkaan ole helppoa. Sinun tulee ymmärtää, että itsesi rakastaminen tarkoittaa myös jatkuvaa kasvua. Joskus tämä rakkaus heikentyy, sairastuu tai tulee tallotuksi maan tasalle.

Toisinaan taas saatat unohtaa ruokkia sitä, sillä tämä vaatii uutta tietoa sekä uusia ystävyyksiä, näkökulmia ja kokemuksia.

Ymmärrä siis, että itsesi rakastamisella ei ole hintaa. Kyseessä on asia, jonka arvo on rajaton.

Älä tarjoa sitä kenellekään muulle – se on vain sinun. Tarjoa toisille se, mitä tarjoat itsellesikin: kunnioitusta, rakkautta, viisasta yhdessä elämistä ja harmoniaa.

Artikkelin pääkuva on lähteestä wikiHow.com.

UUTISIA VERKOSSA