Oluthiivan nauttimisen hyödyt

Oletko tietoinen oluthiivan loistavista vaikutuksista terveyteen? Tai ehkei oluthiiva ole sinulle ollenkaan tuttu aines? Ei hätää! Tässä artikkelissa annamme sinulle kunnon tietopaketin oluthiivaan ja sen vaikutuksiin liittyen, ja innostut varmasti lukemisen jälkeen lisäämään oluthiivaa ravintolisänä ruokavalioosi.
Oluthiivan nauttimisen hyödyt
Valeria Sabater

Kirjoittanut ja tarkastanut psykologi Valeria Sabater.

Viimeisin päivitys: 26 joulukuuta, 2022

Oluthiivan terveyshyödyt ovat todella tehokkaat. Se kohentaa yleistä terveydentilaa ja hoitaa myös mm. hiuksia ja ihoa. Lisää oluthiivaa aamiaiseesi, sillä oluthiivan vaikutukset ovat parhaimmillaan tyhjään mahaan nautittuna. Suosi etenkin oluthiivahiutaleita ja jauhetta.

Mitä oluthiiva tarkalleen ottaen on?

Ravintolisäksi valmistettu oluthiiva tuotetaan yleensä Saccharomyces cerevisae -hiivasta, jonka maku on pehmeä.

Oluthiiva sisältää runsaasti hyviä proteiineja sekä B-ryhmän vitamiineja ja foolihappoa. Oluthiiva sopii erityisesti kasvissyöjille, joiden ravinnossa voi olla pieniä puutteita etenkin B-vitamiinien suhteen. Oluthiivaa suositellaan myös urheilijoille antamaan lisää energiaa ja piristystä. Oluthiivavalmiste voi sisältää jopa 16 erilaista aminohappoa ja 15 mineraaliainetta. Oluthiivaa on saatavilla hiutaleina ja kapseleina monista luontaistuotekaupoista ja nettikaupoista.

Oluthiiva on todellisuudessa tietynlainen sieni, joka on ollut ihmiselle tuttu jo vuosituhansien ajan. Oluthiiva muodostuu käymisprosessissa ja käymisen aikana hiivaan kertyy proteiineja, vitamiineja ja mineraaleja.

Oluthiivan hyödyt

Haluatko lisätietoa oluthiivan vaikutuksista terveyteen? Alta löydät oluthiivan tärkeimmät vaikutukset.

1. Oluthiiva on täynnä luonnollisia ravintoaineita

 

oluthiivan hyödyt hiuksille

Oletko väsyneempi kuin tavallisesti? Ehkä talven pimeys tai kevätväsymys ottaa ylivallan, etkä jaksaisi millään nousta aamuisin töihin? Kärsitkö hiusten katkeilusta ja hiustenlähdöstä? Ovatko kyntesi hauraat ja helposti liuskoittuvat? Älä enää epäröi, vaan kokeile oluthiivan nauttimista aamuisin ja huomaat pian, miten paljon paremmin hiuksesi ja kyntesi voivat ja miten paljon enemmän energiaa sinulla on.

  • Oluthiiva sisältää 8 grammaa proteiinia 100 grammaa kohden.
  • Oluthiiva sisältää runsaasti B-vitamiineja, jotka vahvistavat ja suojaavat hiuksia ja kynsiä.
  • Oluthiivan nauttiminen edesauttaa entsyymien ja hormonien toimintaa ja imeytymistä, se vahvistaa verisuonistoa ja verenkiertoa.
  • Oluthiiva on täynnä aminohappoja, kuitua ja mineraaleja, kuten rautaa, sinkkiä, magnesiumia ja kromia.

2. Oluthiiva helpottaa ummetusta

 

oluthiivan hyödyt ummetukselle

Onko vessassa käyminen tuskallista? Kärsitkö päiväkausia kestävästä ummetuksesta ja turvotuksesta? Oluthiivan sisältämästä kuidusta voi olla suuri apu suoliston toiminnan säännöllistämisessä ja helpottamisessa. Oluthiiva sopii etenkin naisten kokeman ummetuksen hoitoon. Lisäksi oluthiiva vahvistaa suoliston bakteerikantaa ja ehkäisee ilmavaivoja ja turvotusta.

3. Oluthiiva poistaa väsymyksen ja antaa energiaa

 

oluthiivan hyödyt: antaa energiaa

Oluthiiva sopii etenkin sairaudesta toipuville potilaille, vitamiinien puutostilasta kärsiville lapsille ja anemiasta kärsiville aikuisille. Lisäksi oluthiivaa voi nauttia kovan väsymyksen, uupumuksen ja stressin lievitykseen, sillä oluthiiva antaa aimo annoksen lisäenergiaa päiviin. Nauti oluthiivaa aamiaisella ja saat loistavan tehokkaan aloituksen päiviisi. Huomaat vähitellen, miten paljon energisemmäksi tulet: jaksat töissä normaaliin tapaan ja energiaa riittää vielä illalla kotiaskareisiin ja ajanviettoon perheen kanssa.

Suosittelemme oluthiivan nauttimista aamuisin, sillä sen vaikutus kestää monen tunnin ajan nauttimisesta ja vapauttaa energiaa koko päivän ajan.

Näin nautit oluthiivaa aamuisin

 

oluthiivaa aamiaisella

Paras tapa nauttia oluthiivaa on sekoittaa sitä aamiaisruokiin ja -mehuihin. Jos sinulla on oluthiivahiutaleita, ne imeytyvät elimistöön nopeammin ja tehokkaammin kuin kapselit – suosi siis hiutaleita ja jauheita. Alta löydät muutaman hyvän aamiaisidean, jotka sopivat yhteen oluthiivan kanssa. Kokeile rohkeasti eri reseptejä ja makuyhdistelmiä, ja vaihtele seuraavien aamupalavaihtoehtojen välillä. Oluthiivan maku saattaa vaatia totuttelua, ja jos koet sen vastenmieliseksi, voit siirtyä nauttimaan oluthiivakapseleita.

Vaihtoehto 1

  • 30 grammaa oluthiivaa kreikkalaisen jogurtin ja siivutetun luumun kera
  • Pinaattimunakas

Vaihtoehto 2

  • Kupillinen kahvia
  • Siivutettu omena, 30 grammaa oluthiivaa ja hyppysellinen kanelia
  • Ruisleipää muutamalla oliiviöljytipalla maustettuna

Vaihtoehto 3

  • Kulhollinen kaurapuuroa; sekoita 30 g oluthiivaa puuroon ja lisää päälle 2 saksanpähkinää ja muutama mansikka
  • Kupillinen vihreää teetä

Vaihtoehto 4

  • Lasillinen huoneenlämpöistä sitruunavettä
  • Kulhollinen hedelmiä ja marjoja: kaksi mansikkaa, yksi päärynä ja viisi viinirypälettä, lisää päälle muutama lusikallinen kreikkalaista jogurttia ja 30 g oluthiivaa

Vaihtoehto 5

  • Kovaksi keitetty kananmuna: siivuta se, aseta lautaselle ja lisää pari kirsikkatomaattia
  • Lasillinen papaijamehua, sekoita joukkoon 30 g oluthiivaa
  • Kupillinen valkoista teetä

Vaihtoehto 6

  • Pala ruisleipää, levitä päälle muutama viipale kalkkunanrintaa
  • Lasillinen kauravettä, sekoita joukkoon 30 g oluthiivaa

Vaihtoehto 7

  • Kupillinen kahvia (tai teetä, jos et pidä kahvista)
  • Täysjyvävoileipä, levitä päälle luumuhilloa
  • Yksi siivutettu omena, 2 saksanpähkinää ja 30 g oluthiivaa omenan päälle ripoteltuna, ja mausta ripauksella kanelia

Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Cordell, B.; McCarthy, J. (2013). “A Case Study of Gut Fermentation Syndrome (Auto-Brewery) with Saccharomyces cerevisiae as the Causative Organism”. International Journal of Clinical Medicine 04 (7): 309. doi:10.4236/ijcm.2013.47054.
  • Cerevisiae, A. (1998). Saccharomyces cerevisiae. Trends in Genetics. https://doi.org/10.1016/S0168-9525(98)80006-1
  • Moyad, MA (2008, febrero). Levadura de cerveza / panadería (Saccharomyces cerevisiae) y medicina preventiva: Parte II. Enfermería Urológica, 28 (1), 73-75. Obtenido de
    nlm.nih.gov/pubmed/18335702

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.