Oluen 7 loistavaa hyötyä kauneuden- ja terveydenhoidossa

toukokuu 18, 2017
Kunhan vain pidät huolen siitä, että nautit olutta kohtuullisesti ja vastuullisesti, tämä juoma pystyy parantamaan sydämesi ja munuaistesi terveyttä sekä vahvistamaan vastustuskykyäsi.

Haluamme heti alkuun muistuttaa, että alkoholin runsas juonti on haitaksi ihmisen terveydelle. Jos sen sijaan juot yhden tai kaksi lasillista viikossa, tämä voi olla hyvä tapa.

Olet epäilemättä kuullutkin jo, että lasillinen viiniä illallisella voi olla sydämen terveyttä edistävä tottumus. Mikä on sitten totuus olutta koskien? Tällä kertaa haluamme kertoa eräistä oluenjuonnin hyödyistä terveyden kannalta olettaen, että tätä juomaa nautitaan kohtuullisella tavalla.

Mistä olut valmistetaan?

On totta, että alkoholijuomat eivät ole yhtä terveellisiä kuin luonnolliset mehut tai vesi, mutta niillä on kuitenkin eräitä sellaisia ominaisuuksia, jotka ovat huomionarvoisia terveyden kannalta.

Mitä tulee olueen, se sisältää vain vähän alkoholia, mutta juhlinnan ja rentoutumisen yhteydessä tapahtuva liiallinen juonti on antanut tälle juomalle huonon maineen. Olut ei kuitenkaan ole terveytesi vihollinen, sillä itse asiassa sitä voidaan jopa suositella osaksi tasapainoista ruokavaliota.

Lue aiheesta lisää: Banaani ja olut – loistava hiushoito

Olut valmistetaan seuraavassa kuvaamistamme aineksista.

Humala

Tätä löytyy vain oluesta, ja sen maku on kirpeä ja vaikutus ruokahalua stimuloiva.

Mallas

Mallas antaa oluelle hiilihydraatteja, mineraaleja, vitamiineja ja rasvahappoja.

Vesi

oluttuopit

Vesi on oluenvalmistukseen kuuluva tärkeä tekijä. Oluessa onkin ennen kaikkea juuri vettä – sitä on enemmän kuin mitään muuta osatekijää.

Oluella on matala kalori-indeksi, ja tämä juoma voi täyttää osan päivittäisestä kaliumin ja fosforin tarpeesta.

Mitä tulee alkoholittomiin oluihin, niissä on runsas annos B-monivitamiineja. Näitä juomia suositellaan urheilijoille, raskaana oleville tai imettäville naisille sekä kaikille niille, jotka eivät halua tai voi juoda alkoholia.

Oluen yllättävät terveyshyödyt

Jos olutta nautitaan kohtuudella, se ei ole ollenkaan haitallista terveydelle – tällöin vaikutus on itse asiassa päinvastainen. Seuraavassa kerromme tämän ravinteikkaan juoman olennaisimmista hyödyistä hyvinvoinnin kannalta.

Siitä saa runsaasti ravinteita

Koska olut valmistetaan kasveista ja viljasta (kuten ohrasta, humalasta ja vehnästä), siinä on runsaasti ravinteita, kuten esimerkiksi kalsiumia, sinkkiä, kaliumia ja fosforia.

Oluessa on myös runsas annos liukenevaa kuitua, joka estää ummetusta samalla kun se parantaa ruoansulatusta.

Se estää sairauksia

erilaiset oluet

Kiinassa tehdyn tutkimuksen mukaan olut voi estää sellaisia sairauksia, jotka aiheutuvat aivojen neuronien kunnon huononemisesta (näitä sairauksia ovat esimerkiksi Alzheimerin ja Parkinsonin taudit).

Kyseisessä tutkimuksessa todettiin, että hapettumisen soluille tuottama stressi (joka aiheuttaa tämän tyyppisiä rappeuttavia sairauksia) vähenee oluen sisältämän humalan saannin myötä, mikäli tätä juomaa nautitaan kohtuudella.

Tämän lisäksi olut pystyy vähentämään osteoporoosin todennäköisyyttä, sillä siinä on myös silikonia. Tämä mineraali auttaa luita kasvamaan ja vahvistumaan.

Oluen sisältämät kasviyhdisteet voivat auttaa estämään erään tyyppisten syöpien kehittymistä, kuten myös diabetesta ja vaihdevuosien oireiden ilmenemistä.

Se hoitaa munuaisia

Munuaistenkin terveyttä voidaan parantaa oluenjuonnin avulla. Kyllä, tämä on fakta! Oluenjuonti kohtuudella estää munuaiskiviä muodostumasta, sillä tässä juomassa on paljon vettä.

Oluen nestettä poistavat vaikutukset edistävät kehoon kertyvien myrkyllisten aineiden poistumista virtsan kautta.

Ja jos tämä ei vielä vakuuta sinua, oluenjuonti torjuu munuaiskivien kehittymistä myös siten, että kalsiumin poistuminen luista muihin kehonosiin pysähtyy, mikä estää kiviä muodostumasta.

Se on hyväksi sydämelle

tuopilliset olutta

Oluenjuonti silloin tällöin auttaa sinua suojaamaan sydäntäsi (näin käy myös silloin, kun otat lasillisen punaviiniä illallisella).

Tämän juoman nauttiminen vähentää riskiäsi saada sydänongelmia, kuten halvauksia, sydänkohtauksia tai ateroskleroosia.

Lue aiheesta lisää: Suuri osa naisista ei tunnista sydänkohtauksen oireita

Se vähentää huonoa kolesterolia kehossasi

Kun juot olutta, edesautat verenkiertosi puhdistumista niistä lipideistä, joita kertyy valtimoidesi seinämiin. Tämä ei ainoastaan auta vähentämään huonoa kolesterolia (eli LDL-kolesterolia), vaan se lisää HDL-kolesterolia, joka on hyvän tyyppistä.

Kaksi lasillista olutta viikossa on sopiva määrä tämän vaikutuksen aikaansaamiseksi.

Se vahvistaa naisen vastustuskykyä

Oluen nauttiminen kohtuudella voi parantaa vastustuskykyä aikuisilla naisilla (päinvastainen vaikutus kuitenkin syntyy, jos juot olutta hyvin runsain mitoin).

Riski saada tarttuvia tauteja vähenee, sillä vastustuskyky pystyy tällöin paremmin estämään sairauksia hyökkäämästä kehoasi vastaan.

Kokeile tämän oletuksen testaamista juomalla olutta talvella – voit tällöin havaita, että et enää yhtä helposti vilustu tai saa flunssaa ja kipeää kurkkua.

Se pidentää elinikääsi

olutta pullosta

Emme tässä tietenkään väitä, että pelkkä oluen nauttiminen voisi mahdollistaa sen että elät 100-vuotiaaksi, mutta tämä juoma kyllä lisää ihmisen elinikäennustetta. Oluessa on tuhansia sellaisia ainesosia, jotka tuottavat yhdistettyinä kehossasi tehokkaita antioksidanttivaikutuksia.

Tämä tarkoittaa sitä, että juodessasi olutta suojaat kehoasi solujen vahingoittumiselta ja ikääntymisen vaikutuksilta. Tämän seurauksena voit sitten elää pidempään ja nauttia myös paremmasta elämänlaadusta.

Nämä eivät kuitenkaan ole oluen ainoat hyödyt terveyttä koskien.

Lisähyötynä on muun muassa se, että olut on loistava apu unettomuuteen. Tämän lisäksi se estää verihyytymien muodostumista, parantaa muistia sekä pystyy tekemään ihosta kauniimman ja nuorekkaamman.

Tämän kaiken tietäessäsi voit siis juoda silloin tällöin oluttuopillisen tuntematta siitä syyllisyyttä – ota olut kohtuullisesti nautittuna osaksi säännöllistä ruokavaliotasi, ja pystyt parantamaan terveyttäsi!

UUTISIA VERKOSSA