Olemalla oma itsesi et voi koskaan epäonnistua

toukokuu 21, 2017
On aika alkaa kohdella itseäsi hyvin, lausua itsellesi rohkaisevia sanoja ja kehottaa itseäsi jatkamaan vaikka elämä on vaikeaa. On aika olla oma itsesi.

Haluamme usein olla kuten muut ympäristömme ihmiset, emmekä halua erota liikaa massasta. Miksi omana itsenä oleminen on niin vaikeaa?

Ehkä se johtuu siitä, että asiat jotka eivät sovellu tiettyyn muottiin saavat usein osakseen kritisointia – ainakin aluksi. Pelkäämme olevamme väärässä, tekevämme virheitä tai näyttävämme typeriltä muiden silmissä. Mutta oletko koskaan pysähtynyt miettimään sitä, miten tärkeää ja vapauttavaa on olla oma itsesi?

Usko itseesi kaikesta huolimatta

perhoset kasvoilla

Joskus on vaikeaa löytää luottamusta omiin kykyihin ja persoonaan. On helppoa olla pahalla tuulella, kun asiat menevät pieleen tai kun et näe haluamiasi tuloksia työskenneltyäsi kovasti jonkin asian eteen.

Vaikeudet ja ongelmat tulevat aina olemaan osa elämää, mutta se mikä on katoavaista, on oman ainutlaatuisuutesi kauneus.

On helppoa vajota samaan ansaan ja alkaa vertailemaan itseäsi muihin. Saatat tuntea olosi masentuneeksi, jos et koe olevasi kuten kaikki muut tai jos et ole mielestäsi saavuttanut kaikkea sitä mitä muut ovat saavuttaneet.

On kuitenkin tärkeää muistaa kaikki se, minkä olet jo tehnyt ja kokenut. Vieläkin tärkeämpää on se, ettet menetä omaa persoonaasi ja käsitystä itsestäsi. Usko itseesi kaikesta huolimatta, sillä tulet pääsemään elämässä vielä pitkälle.

Suositeltua lukemista: Itseluottamus: investoi itseesi

Usko itseesi ja pääset pitkälle

maisema

Pääset korkeimmankin vuoren huipulle olemalla oma itsesi, sillä mikään tekemäsi virhe ei voi antaa sinulle tekosyytä heittää pyyhettä kehään. Ihmiset uskovat herkästi, että virheet ovat yhtä kuin epäonnistuminen. Jokainen kivi polullasi, jokainen ihminen joka yrittää rikkoa sinua ei ole läpäisemätön muuri, vaan mahdollisuus kasvamiseen ja kehittymiseen.

Sinulla on jo kaikki se, mitä vaaditaan muurien murtamiseen ja kehittymiseen. Jos mitään vaikeuksia ei olisi, et pystyisi kasvamaan, oppimaan tai kypsymään.

Ole siis oma itsesi äläkä pelkää virheiden tekemistä. On aika jahdata unelmiasi ja päästä päämäärääsi.

Älä epäonnistu piilottamalla minuutesi

alakulo

Ainoa tilanne, jossa olet todella epäonnistunut on hetki, jolloin lakkaat olemasta oma itsesi. Lakkaa odottamasta sitä että ongelmat ratkaisevat itse itsensä, ja ota vastuu ongelmien muuttamisesta mahdollisuuksiksi.

On aika ottaa askel kohti tuntematonta, poistua mukavuusalueelta, johon sinut on aidannut pelot ja epävarmuus. Lakkaa ajattelemasta, ”Mitähän kaikki muut tästä sanovat” ja ala tekemään sitä mitä todella haluat tehdä.

Älä yritä sopia muiden määrittämään muottiin. Ole rohkeasti erilainen, sillä olet erilainen, ainutlaatuinen ja aito, vertaansa vailla.

Keskity vain siihen mitä itse haluat, äläkä anna muiden mielipiteiden kääntää päätäsi. Älä yritä miellyttää ketään muuta kuin itseäsi. Suojele itseäsi ja ainutlaatuisuuttasi, älä menetä minuuttasi.

Luota itseesi

tyttö katsoo ikkunasta ulos

Sinulla on taitoja, joita kenelläkään muulla ei ole. Epäiletkö tätä? Tämä johtuu siitä, ettet arvosta itseäsi niin kuin sinun kuuluisi. Toisin sanoen sinulta puuttuu aimo annos itseluottamusta.

On mielenkiintoista miettiä sitä, miten paljon sabotoimme itseämme ja tekemisiämme. Kuvittelemme kohtelevamme itseämme hyvin, vaikka todellisuudessa aiheutamme itsellemme silkkaa harmia.

Kun osaat arvostaa kaikkia niitä pieniä asioita joista persoonasi muodostuu, otat ensimmäisen askeleen oikeaan suuntaan. Älä luota liikaa muihin tai riipu muissa ihmisissä, vaan opi seisomaan omilla jaloillasi, ottamaan vastuu elämästäsi ja olemaan oman elämäsi sankari. Lakkaa ajattelemasta, että et pysty mihinkään ja että tulet pettymään aina uudelleen. Asenne ratkaisee pitkälti sen, miten onnellisia ja menestyksekkäitä olemme elämässä.

On aika alkaa kohtelemaan itseäsi hyvin, lausua ääneen rohkaisevia sanoja ja rohkaista itseäsi jatkamaan yrittämistä vaikka elämä olisi vaikeaa. Ole ystävä itsellesi, älä kurittaja. Kenenkään ei tarvitse kertoa sinulle, että kaikki tulee järjestymään, sillä pystyt itse valamaan uskoa itseesi.

Muista että et tule koskaan epäonnistumaan, häviämään tai tekemään kohtalokkaita virheitä olemalla oma itsesi.

Suositeltua lukemista: Kolme elämän lakia, jotka lisäävät onnellisuutta

UUTISIA VERKOSSA