Ole onnellinen omalla tavallasi, älä kuten muut sanovat sinulle

lokakuu 20, 2016
Mitä tulee onnellisuuteen, sinun ei tarvitse mukautua yhteiskunnan vaatimuksiin tai ohjeisiin. Kaikilla on oma tapansa olla onnellinen.

 

On muutamia asioita, joita pidetään yhtä haluttuina kuin monimutkaisinakin, kuten yksinkertaisesti onnellisena oleminen. Joillekin ihmisille onnellisuus ja hyvinvointi ovat jatkuvia asioita heidän elämässään, kun taas toiset joutuvat kamppailemaan jatkuvasti noiden tunteiden eteen.

Monet ihmiset etsivät vastauksia kirjoista ja yrittävät selittää mitä tarkalleen tapahtuu heidän ympärillään ja heidän omissa mielissään. Tämä maalaa heidän päivänsä tylsällä värillä, tehden stressistä ja huolesta näitä epämiellyttäviä, jatkuvia kumppaneita.

Monille on vaikea nauttia sisäisestä rauhasta, joka sanoo: ”voin hyvin, enkä halua tai tarvitse mitään lisää.”

On tärkeää pitää kaksi oleellista asiaa mielessä:

  • Ei ole olemassa mitään taikakeinoa tai kaavaa onnellisuuteen.
  • Toinen asia on aivan yhtä perustasoa: meidän tulee olla onnellisia omalla tavallamme. Kaikki ei toimi samalla tavalla kaikille, ja kenelläkään ei ole oikeutta kertoa sinulle kuinka sinun tulee olla.

Henkilökohtainen hyvinvointi on erittäin intiimi ja persoonallinen tie, joka sinun itsesi täytyy löytää, valita ja rakentaa. Tässä on muutama asia, jotka kannattaa pitää mielessä:

Ratkaisut muistettavaksi tänään ollaksesi onnellinen huomenna

kirja

Positiivinen psykologia muistuttaa meitä ”pahoista” tavoista joita useilla ihmisillä on: koko viikon kestävä perjantain odottaminen jotta silloin voit pitää hauskaa; loman odottaminen jotta silloin pääsee rentoutumaan; ja unelmointi, että täydellinen kumppani tulee ja opettaa mitä tosirakkaus on.

Jos rajoitat itsesi odottamiseen, asioiden lykkäämiseen ja onnesi aikatauluttamiseen… mitä sinulla on siinä välillä? Tämä on yksi yleisimmistä ongelmista.

Toinen yleinen asia on, että usein ihmiset ymmärtävät onnellisuuden ulkoisten käsitteiden perspektiivistä, ideoista joita muut ihmiset, tai jopa yhteiskunta, on heijastanut. Tai joita itse olet heijastanut.

  • Velvollisuus ”asioiden omistamiseen” ollaksesi onnellinen: hyvä työ, talo, uusin kännykkä, paljon kenkiä, huonekaluja, uusin tietokone…
  • Ajatus, että ollaksesi onnellinen sinulla tulee olla kumppani, lapsia, ja paljon ystäviä…

Hitaasti päädyt putoamaan tiettyyn psykologiseen materialismiin joka muuttaa sinut ei vain ahdistuneeksi ”kuluttajaksi”, vaan ikuiseksi muiden ihmisten aiheuttavan onnen etsijäksi.

Tämä ei ole oikein. Katsotaan asiaa muutamien eri ulottuvuuksien läpi:

Entä sinä? Mitä teet ollaksesi onnellinen?

Positiivisten päätösten tekeminen on tehokkain salaisuus päivittäiseen onnellisuuteen.

Ollaksesi onnellinen sinun täytyy tehdä päätöksiä joita pidät kätevinä, ei vain päätöksiä jotka muut ovat päättäneet olevan sinun parhaaksesi.

  • Jos onnellisuus sinulle tarkoittaa kotiin jäämistä viikonloppuna jotta voit lukea kirjaa rauhassa, unohda ihmiset jotka sanovat sinun olevan tylsä.
  • Jos onnellisuus sinulle tarkoittaa itsesi rakastamista ilman tarvetta löytää joku toinen rakastamaan sinua, lopeta niiden kuuntelu jotka sanovat että sinun olisi aika löytää täydellinen kumppani itsellesi.
  • Jos onnellisuus sinulle tarkoittaa sellaisen työn tekemistä josta olet intohimoinen, älä kuuntele ihmisiä jotka sanovat että sinun täytyy löytää parempipalkkainen työ.
meditaatio

Minä tulen olemaan onnellinen enkä tiedä koska tulen takaisin

”Mene ja ole onnellinen.” Se on niin yksinkertaista ja puhdasta. Joskus jäämme kiinni tiettyihin paikkoihin, tiettyihin tapoihin, asioihin ja ihmisiin, joihin jäämme jumiin. Tämä estää sinua näkemästä, mitkä prioriteettisi ovat.

Putoamme pieniin sitkeisiin pyörteisiin joissa kerromme itsellemme että rutiini on parempaa kuin spontaanius, että on parempi pysyä siinä mitä muut ihmiset odottavat sinulta, sen sijaan että tuottaisit heille pettymyksen…

  • Kaikki tämä, vaikka et tajua sitä, rakentaa loputtoman listan puolustusmekanismeja jotka muuttavat sinut vangiksi. Et enää anna itsesi olla onnellinen koska uskot, että on parempi pysyä muiden sinulle valitsemalla tiellä.
  • Mutta kuinka voin tehdä jotain mitä perheeni ei halua minun tekevän? Kuinka voin kertoa puolisolleni etten ole enää niin onnellinen?

Päätä, että olet aito ja rehellinen itsellesi. Mene ja ole onnellinen.

Onnellinen nainen

Suunnitelmani tänään: olla onnellinen

Sanoimme sen jo alussa: Onnea ei ole lykätty perjantaille, tai lomalle, tai sitten kuin sinulla on isompi talo tai täydellinen kumppani.

Elämä on nyt, tässä hetkessä. Totta kai meillä kaikilla on velvollisuutemme, ja aina tulee olemaan joku joka sanoo sinulle, että ”et voi olla onnellinen jos sinun täytyy pitää kiinni aikataulusta tai käydä töissä joka päivä.”

Sinun täytyy tulkita uudelleen nämä ideat oikealla tavalla. Etsi työ, joka saa sinut voimaan hyvin. Pidä vastuita jotka rikastuttavat sinua. Tee rutiineistasi tärkeitä ja hyödyllisiä sinulle.

Mitä tahansa teetkin, löydä omat kiinnostuksenkohteesi. Älä anna kenenkään tai minkään saada oloasi käytetyksi, manipuloiduksi tai onnettomaksi. Loppujen lopuksi, meillä on vain yksi elämä… joten miksi et ottaisi siitä kaikkea iloa irti?

UUTISIA VERKOSSA