Oikea voima mitataan rohkeudella

joulukuu 30, 2016
Meidän täytyy oppia laittamaan voimavaramme niihin asioihin joita todellakin haluamme tavoitella, ja usein meidän täytyy päästää irti jostakin kun haluamme saavuttaa tavoittelemamme. Näin me voimme näyttää todellisen voimamme. 

Ne jotka uskovat että voima mitataan kaikkina niinä asioina joita jaksamme kantaa selässä ja sydämessä, ovat väärässä.

Oikea voima ei tarkoita että pysyt hiljaisena, annat periksi tai siedät loukkauksia ja harmia. Vahva ihminen kohtaa vastoinkäymiset, peittoaa ne, ja jättää ne taakseen.

Nykypäivän yhteiskunnassa mitä enemmän saamme koulutusta, sitä enemmän uskomme että kärsiminen on sama kuin rohkeus. Toisinaan me uskomme myös että sanoa ”ei” on merkki pelkuruudesta tai heikkoudesta. 

Tämän tyyppiset ajatukset voivat aiheuttaa paljon haavoittuvuutta henkilökohtaisissa tilanteissa, mikä saa meidät muuttumaan vain varjoksi itsestämme.

Vaikka onkin mukavaa saada kehuja kaikista niistä asioista joita teet muiden eteen tai kuulla kuinka vahva olet ”kärsiessäsi niin paljon niin vähästä”, muista että kaikella on hintansa: ja tällä kertaa se on terveytesi ja itsetuntosi.

Oikea vahvuutesi on rohkeutesi

Ihminen joka hoitaa lapsiaan toivoen, että he jonain päivänä voivat puolustaa itseään, on todella vahva – hän löytää ansaitsemansa onnellisuuden käytyään läpi tämän vaikean ajan.

Lue myös: Löydä itsellesi positiivinen itsetuntoharjoitus

Ihminen joka sanoo ”nyt riittää” pahoinpitelylle tai toisten ilkeille kommenteille on vahva; vahva on myös se henkilö, joka on kykenevä asettamaan rajansa ja leikkaamaan siteet koska he tajuavat ansaitsevansa parempaa.

Voima on omien prioriteettien ymmärtämisessä ja sen tunnistamisessa, että on olemassa tiettyjä ja pyrkimyksiä ja uhrauksia jotka ovat todella vaivan arvoisia.

Kirjasta avautuu avaruus
Kun sinut on opetettu olemaan heikko

Tämä lause saattaa yllättää sinut. Kuka opettaa ketään olemaan heikko? Tai miksi kukaan haluaisi sinut jos olisit vain totteleva ja hallittavissa?

  • Monissa lastenkasvatustavoissa tottelevaisuuden konsepti on ehdoton.
  • Sinun täytyy varmistaa että opetat lapsiasi kunnioittaviksi, ei tottelevaisiksi, sillä jälkimmäinen saavutetaan pelon kautta – kun kunnioitus taas on yhteisen ymmärryksen saavuttamista ja emotionaalista älykkyyttä.
  • Sen tyyppinen kasvatus joka opettaa sinua olemaan tottelevainen ja heikko on tehty ennen kaikkea pakottaakseen sinut tekemään seuraavaa: olemaan tottelevainen perheenjäsenillesi ja auktoriteeteille. Tämä on erittäin yleistä partiarkaalisissa yhteiskunnissa.

Katso myös: Joka päivä muutun vähemmän täydelliseksi ja onnellisemmaksi

Se saa sinut uskomaan että olet enemmän rakkauden arvoinen mikäli olet ”totteleva.” Kaikki tämän ajattelun koulukunnat saavat sinut uskomaan että olet vahva tehdessäsi mitä sinut on käsketty tekemään, totellen kaikkia käskyjä, sanoessasi ”kyllä” vaikka sydämesi käskee sinun sanoa ”ei.”

Romanttisissa suhteissa on myös yleistä, että yksi ihminen alistuu henkiselle mustamaalaukselle siihen pisteeseen, että hänestä tulee hauras ihminen, jonka tavoite on tavata kaikki heidän rakastettunsa tarpeet. Tämä ei ole ”vahvana olemista.”

Ballerina
Vahvuus tarkoittaa ennen kaikkea jostakin luopumisen oppimista

Yhteiskuntamme, perheemme ja jopa muodin tai markkinoinnin maailma pitää siitä että olet välittävä ja heikko, tarpeeksi vaikutusaltis että käytät heidän tuotteitaan, sanot kyllä kaikelle, ja sillä tavalla saavutat oikean onnellisuuden.

Mikään tästä ei anna sinulle aitoa, merkityksellistä ja kestävää hyvinvointia. On mahdollista että tehdessäsi palveluksen ystävällesi tunnet täyttymystä, mutta jos teet sitä joka ikinen päivä, lopulta tajuat että jokin ei tunnu oikealta.

Lue myös: Löydä se hyvä, mitä elämä antaa

Aseta prioriteetteja ja ala investoida aikaasi ja energiaasi siihen, mikä on sen arvoista, koska linnoituksesi on rohkeus. Älä epäröi ottaa nämä yksinkertaiset strategiat käyttöön oppiaksesi kuinka olla vahvempi:

  • Ennen jonkin tekemistä, arvioi sen mahdolliset seuraukset.
  • Ennen kun sanot kyllä, mieti miltä sinusta tuntuu jos sydämesi haluaa sanoa ei.
  • Ihmiset, jotka viettävät päivänsä katkeruudessa tai itkien salaisesti eivät ole rohkeita. He, jotka ovat rohkeita katsovat elämää toivolla, tietäen että ollakseen onnellisia heidän tulee tehdä päätöksiä.
  • Investoi aikasi ja vaivasi niihin, jotka todella ansaitsevat sen. Vain silloin voit tuntea olosi onnelliseksi itsesi kanssa ja nähdä itsesi todella vahvana henkilönä, sellaisena, joka taistelee joka päivä itsensä puolesta, juuriensa, itsetuntonsa ja todellisen rakkauden puolesta.

Kukaan ei voi kertoa sinulle kuinka elää elämääsi tai olla onnellinen. Henkilökohtaisen hyvinvoinnin taide on, että päätös on sinun, ja tämä heijastuu rohkeudestasi.

UUTISIA VERKOSSA