Nykyajan lapset kasvatetaan pakkopaitoihin

joulukuu 3, 2017
Ei tukahduteta lapsia, vaan kasvatetaan heidät onnellisiksi ja vapaiksi, täysiksi ihmisiksi.

Nykyajan lastenkasvatuksessa keskitytään analysoimaan ja järjestämään jokainen pikkuasia ja hetki lapsen elämässä. Lapsen elämässä ei ole tilaa improvisaatiolle, hetkestä nauttimiselle tai vapaudesta nauttimiselle.

On totta, että lapset oppivat nopeasti. Lasten aivot kehittyvät hurjaa vauhtia, ja he oppivat jatkuvasti uutta ympäristöstään – näillä eväillä he kasvavat aikuisiksi. Elämässä tärkeintä on kuitenkin onnellisuus, ja ilman vapautta ja tilaa lapset kasvavat pakkopaitoihin.

Nykypäivän kasvatustavat ovat rajoittavia

tytön silmä

 

Se tapa, jolla lapset kasvatetaan nykyään, saattaa olla lapsille haitallinen. Lapsia ei tästä voida syyttää, sillä vastuussa ovat vanhemmat. Vanhemmat voivat joskus tehdä lastensa elämästä tuskallista ja vaikeaa. Lapsille varataan pitkäveteisiä harrastuksia koulun jälkeen, lasten tulee noudattaa tiukkaa rutiinia ja oppia varhaisessa iässä vastuullisuudesta, aikataulutuksesta ja vapaa-ajan puutteesta. Lapsilla ei ole aikaa vain nauttia, antaa mielikuvitustensa kehittyä ja leikkiä, vaan kaikki on suoritusta ja suoriutumista.

Koulutus ja oppiminen tulee aina ensin, ja tämä voi heikentää lapsen henkilökohtaista kehitystä. Lapset eivät tylsisty, sillä heillä on aina jotain valmista tekemistä. Tylsistyminen, leikkiminen ja ”hukattu” aika ovat kolme asiaa, jotka aikuiset näkevät negatiivisesti, mutta todellisuudessa nämä asiat ruokkivat lapsen luovuutta. Tätä luovuttaa lapset tarvitsevat elämässä.

Jos kaikki lapsen elämässä on silkkaa suoritusta ja aikataulutettua tekemistä, sääntöjä ja rajoituksia, he eivät opi leikkimään ja nauttimaan sisäisestä luovuudestaan.

Suositeltua lukemista: Lapsen ravitseminen rakkaudella kuihduttaa pelot

Tukahduttavien vanhempien tunnusmerkit

itkevä pikkutyttö

 

Vanhemmat eivät aina tajua, että he pakottavat lapsensa elämään aikuisten lailla. Olemmeko tosiaan unohtaneet oman lapsuutemme näin nopeasti ja täydellisesti?

Tästä syystä on tärkeää kääntää huomio omiin kasvatustapoihin, jotta voit tarkastella sitä, oletko ehkä liian tukahduttava vanhempi, joka imee lapsista kaiken elämänilon järjestämällä heidän jokaisen minuuttinsa tarkasti.

Tukahduttavat vanhemmat kontrolloivat lastensa elämää. Lapsilla on oltava jotain tekemistä jokaisena päivän hetkenä: jalkapalloharjoitukset, pianonsoittotunti, välipala aina kello kolmelta… Lapselle ei jää ollenkaan aikaa ihmettelyyn, oman tekemisen keksimiseen, ajatteluun tai uusien leikkien keksimiseen. Jokaiselle minuutille on keksitty jotain tekemistä vanhempien toimesta.

Vanhemmat unohtavat lastensa unelmat, eivätkä he välitä siitä, mitä lapset haluavat. Lasten unelmat mahtuvat vain heidän vanhempiensa vaikutusvallan piiriin. Vanhemmat eivät välitä siitä, jos lapsi ei tykkää pianonsoitosta, vaan he pakottavat lapsensa jatkamaan tunneilla käymistä. Vanhemmat haluavat kehittää lapsistaan fiksuja ja kyvykkäitä, mutta pakottamalla heidät tekemään asioita, jotka eivät heitä kiinnosta, he aiheuttavat lapsille pelkkää stressiä.

Tällaiset vanhemmat eivät siedä sitä, jos lasten ajatusmaailma poikkeaa heidän omastaan. He haluavat lastensa pitävän samoista asioista kuin he itse, ja tukevat vain niitä pyrkimyksiä, jotka he kokevat arvokkaiksi. Lapsia ei nähdä ihmisinä, vaan arvokkaina asioina, jotka voidaan muokata juuri sellaisiksi kuin vanhemmat haluavat.

Suositeltua lukemista: Tatuointitaiteilijat palauttavat rintasyövästä selvinneiden naisellisuuden

Lasten vapaus

tylsistynyt tyttö

 

Lasten on annettava olla vapaita. Anna lastesi luovuuden kukoistaa ja anna heidän tehdä virheitä ja oppia niistä. On tärkeää, että lapset tylsistyvät, harhailevat, leikkivät ja oppivat suhteistaan muihin ihmisiin. Jos on yksi virhe, jota vanhempien tulee välttää, on se, että lapsilta kielletään oma ajattelu ja heille uskotellaan, että vanhemmat ovat aina oikeassa ja ettei heidän kanssaan voi olla eri mieltä.

Aikuiset ihmiset tietävät, että eri ihmisillä on erilainen näkemys maailmasta ja että erilaiset perspektiivit ja mielipiteet rikastavat elämää ja maailmaa. Älä yritä kasvattaa lapsistasi täydellisiä: anna heidän tehdä virheitä, opi heiltä, anna heidän kaatua ja nousta takaisin ylös, ja anna heidän löytää omat intohimonsa. Vanhempien tehtävä on tukea ja rakastaa lapsiaan.

Vietä laatuaikaa lasten kanssa ja tee hauskoja asioita heidän kanssaan. Älä koskaan sivuuta tai vähättele heidän toiveitaan ja unelmiaan, tai yritä korvata niitä omillasi. Vanhempien tehtävä ei ole rajoittaa lapsiaan, vaan antaa heidän kokeilla siipiään maailmassa.

suurisilmäinen tyttö

 

Suositeltua lukemista: Lasten kasvattaminen ei tarkoita heidän luomistaan, vaan heidän itse itsensä luomista

Kukaan ei voi ennustaa tulevaa, mutta pystymme näkemään, mitä nykyhetki sisältää. Se sisältää rakkautta, iloa, ymmärrystä ja onnea. Älä tukahduta lapsiasi, vaan kasvata heidät onnellisiksi ja vapaiksi pieniksi ihmisiksi.

UUTISIA VERKOSSA