Nopeuta hiustesi kasvua luonnollisesti

joulukuu 26, 2016
Jos haluat hiustesi kasvavan nopeammin, kokeile niiden harjaamista juuresta asti. Hierot näin päänahkaasi, ja voit siten stimuloida alueen verenkiertoa.

Moni nainen haluaisi mieluusti runsaamman ja hyväkuntoisen tukan – sellaisen, jota näkee mainoksissa. Joskus tämä vaikuttaa kuitenkin mahdottomalta tehtävältä.

Oletko itse yksi niistä, jotka ovat turhautuneet hiusten hitaaseen kasvuun? Tuntuuko siltä, etteivät ne itse asiassa kasva ollenkaan?

Jatka lukemista, sillä seuraavaksi esittelemme helppoja ja luonnollisia vinkkejä, joiden avulla tukan saa kasvamaan nopeammin.

Vältä kuumuutta, jos haluat edistää hiustesi kasvua

Harja täynnä hiuksia

Jos altistat hiuksesi kuumuudelle, aiheutat niille vahinkoa ilman, että ehkä sitä tajuaisit. Joskus kuivaamista ei tietenkään voi välttää, mutta yritä silti aina kun vain mahdollista antaa tukkasi kuivaa luonnollisesti.

Päivittäinen altistaminen kuumuudelle ei edistä hiusten nopeampaa kasvua.

Trimmaa hiuksiasi säännöllisesti

Jos haluat tukkasi kasvavan paremmin, sinun kannattaa trimmata sitä aina silloin tällöin. Yleisesti ottaen hiusten päiden trimmaaminen joka toinen tai kolmas kuukausi on tarpeeksi usein, jotta kasvu olisi tervettä.

Muuta kampaustasi

Jos haluat pitkän tukan, saattaa olla oikea aika kampauksen vaihtamiselle. Samassa tyylissä pitäytyminen useamman tunnin ajan voi nimittäin vahingoittaa tukkasi hyvinvointia.

Jos vaihdat koko ajan sitä tapaa, jolla pidät hiuksiasi kiinni, voit välttää vahingon aiheutumista aina samalle tukan alueelle. Tällä tapaa voit pitää hiukset vahvempina sekä torjua kaksihaaraisten syntyä.

Käytä aina hoitoainetta

Hoitoainetta hiuksiin

Hiustenhoitoaine auttaa korvaamaan niitä öljyjä ja proteiineja, joita sijaitsee hiustesi varsien sisällä. Näin vältät tulevaa vahinkoa hiuksillesi sekä mahdollistat sen kasvamisen terveemmäksi ja nopeammin.

Huuhtele tukkasi kylmällä vedellä pesun jälkeen

Anna tukallesi lyhyt huuhtelu kylmällä vedellä ennen kuin tulet pois suihkusta, sillä tämä auttaa sinua pitämään yllä kosteutta sekä estää tukan muuttumista pörröiseksi sen kuivuessa.

Tähän menee vain muutama sekunti, ja ajan kuluessa tulet huomaamaan, että se saa aikaan suuren vaikutuksen tukassasi.

Kampaa hiuksesi hyvällä tavalla

Epäsopiva kampaustapa saattaa olla esteenä sille, että tukkasi voisi kasvaa nopeasti. On tärkeää, että alat kammata hiuksiasi pienissä osissa, ja sitten siirryt vähitellen latvoista juuria kohden.

Kun kampaat hiuksia ylhäältä alas, käy niin, että muodostuu pieniä takkuja, ja tällä tavalla vahingoitat suurempaa määrää tukkaasi. Ole siis kärsivällinen ja selvitä takut, jotta voisit vähentää tukkasi kärsimää vahinkoa.

Älä kääri päätäsi pyykeeseen

Hiukset pyyhkeessä

Jos teet näin, saatat vahingoittaa tukkasi kuituja. On myös hyvin yleistä, että nainen käärii tukkansa pyyhkeeseen liian tiukasti.

Tämä heikentää ja jopa rikkoo kaikkein hauraimpia hiusten kuituja – nämä löytyvät kasvoja kehystävistä hiussuortuvista.

Hiero päänahkaasi

Terve tukka alkaa terveestä päänahasta. Ajattele siis tukkaasi ikään kuin versoina, jotka kasvavat maan päällä. Jos maaperä ei ole tervettä, versot eivät voi kasvaa oikealla tavalla.

Näin tapahtuu siis myös tukan kanssa. Jos hierot päänahkaasi hiukan suihkussa ollessasi, voit stimuloida verenkiertoa, mikä tekee hiusten kasvusta nopeampaa.

Käytä silkistä valmistettua tyynyliinaa

Puuvillaiset tyynyliinat tuppaavat kuluttamaan hiuksia. Silkki ja satiini ovat vähemmän vahingoittavia, sillä niiden pinta on hellävaraisempi.

Jos siis haluat nopeammin kasvavan tukan, harkitse uusien tyynyliinojen ostoa!

Syö terveellisesti

Hiusten kasvu ja ruokavalio

Jos kehosi on terve, myös tukkasi tulee olemaan terve. Noudata siis runsaasti vitamiineja ja proteiineja sisältävää ruokavaliota, jotta tukkasi voi hyvin.

Kokeile runsaasti sinkkiä, rautaa ja vitamiineja sisältäviä ruokia – hyviä vitamiineja ovat A-, B-, C- ja E-vitamiinit. Hyödynnä seuraavia tuotteita:

  • maitotuotteet (maito, juusto)
  • kananmunat
  • kana
  • täysjyvätuotteet
  • lohi
  • avokado
  • rouskuvat kasvikset (pinaatti, parsakaali, kaali)

Käytä hiusnaamioita

Hiukset, jotka kasvavat olkapäille asti, ovat juuria muutamaa vuotta vanhemmat, ja siten ne tarvitsevat enemmän hoitoa kuin uudemmat.

Laita siis hiuksiisi ravitseva naamio ainakin kerran viikossa. Saat tästä kiitoksena mahtavan näköisen tukan!

Yritä aina sisällyttää naamioon eteerisiä öljyjä, kuten vaikkapa kookos-, jojoba- ja manteliöljyä. Nämä ovat tehokkaita kosteuttajia, jotka saavat tukkasi kasvamaan nopeammin, vahvempana ja kauniimpana.

Syö hiuksille tarkoitettuja lisäravinteita

Jos lisäät terveelliseen ruokavalioosi lisäravinteita, pystyt edistämään suuresti hiusten pysymistä terveinä. Eräät tehokkaimmista vaihtoehdoista ovat biotiini, foolihappo, kalaöljy, merilevä ja pellavansiemenöljy.

Me suosittelemme, että kokeilisit jokaista näistä vinkeistä, ja valitsisit sitten niistä omalle tukallesi parhaiten sopivat. Siten voit nopeuttaa hiustesi kasvua luonnollisesti, edullisesti ja helposti!

UUTISIA VERKOSSA