Nopalin parantavat ominaisuudet

Nopal, tämä kaktusperheeseen kuuluva kasvi, kasvaa villinä joka puolella Amerikkaa. Sitä ei ole vaikea kasvattaa ja sen voi istuttaa oikeastaan mihin tahansa multaan tai maaperään. Siksi se onkin hyvin yleinen Amerikan mantereella.

On osoitettu, että nopalilla on loistavia ominaisuuksia, jotka tekevät siitä luonnonmukaisen lääkkeen moniin sairauksiin. Tämän artikkelin avulla voit oppia lisää Nopal-kasvin parantavista ominaisuuksista.

Nopalin ravitsemukselliset ominaisuudet

Tämä kasvi sisältää runsaasti kalsiumia, fosforia, kaliumia, natriumia, ja siinä on myös hiilihydraatteja, typpipitoisia ainesosia, kuitua, vitamiineja A, B, C ja K, klorofylliä eli lehtivihreää, riboflaviinia sekä proteiinia.

Nopal-kaktukseen liittyen on tehty monia tutkimuksia ja selvitystöitä, jotka ovat osoittaneet, että nopalista on todella hyötyä ihmisen terveydelle – se auttaa rauhasia, hermostoa, immuunijärjestelmää, verenkiertoa ja hengityselimiä.

Siitä on hyötyä myös ulkoisesti: nopal-kasvia on käytetty kosmetiikan ja voiteiden kehittämisessä, sekä erilaisissa ihon ja hiusten kauneuden hoidoissa. Nopalia on käytetty myös saippuoiden, shampoiden ja hoitoaineiden, kosteusvoiteiden ja –geelien, hiusrasvojen, luomivärien jne. valmistuksessa. Perinteisessä lääketieteessä sitä on käytetty haavojen ja pienten palovammojen hoidossa.

nopal-1

Nopalia voi nauttia sisäisesti monin eri tavoin: mehuna, kastikkeena, jauheena, makeisina ja tikkareina, pataruokiin, salaatteihin, hilloihin, keittoihin, liemiin joihin voit lisätä vaikkapa viljaa, hedelmiä tai pellavansiemeniä. Nopal on yhtä pehmeää kuin vihannekset. Sen voi säilöä esimerkiksi etikkaliemessä maustekurkun tapaan. On myös hyvin yleistä nauttia nopalia yhdistettynä tai sekoittaen sitä hedelmiin.

Nopalin terveysominaisuudet

 • Tehokas antibiootti: se hillitsee tai jopa keskeyttää eri bakteerien kasvun ja kehityksen. Nopalin pääasiallisia osia käytetään hauteena ja sillä on erittäin hyviä vaikutuksia ihoon, haavoihin ja tulehduksiin.
 • Hoitaa verisuonten kalkkeutumista: tämä kardiovaskulaarinen (sydän- ja verisuoni-) tulehdus johtuu verisuonten rasvoittumisesta ja se pystytään hoitamaan tällä kasvilla sen sisältämän antioksidantin vuoksi. Sairaus voidaan estää nauttimalla nopalia säännöllisesti, esimerkiksi juomana tai jauheena.

nopal-2

 • Pysäyttää syövän leviämisen: Nopalissa on monia ravintokuituja, liukenevia ja liukenemattomia. Jälkimmäiset imevät vettä ja auttavat ravintoa läpäisemään ruoansulatuskanavan. Se helpottaa myös kehon ravinnonottokykyä ja laimentaa solukeskittymiä paksusuolessa, jossa on mahdollisesti syöpää aiheuttavia karsinogeenejä, näin torjuen sairautta.
 • Auttaa säätelemään kolesterolia: kasvin sisältämien aminohappojen, B3-vitamiinin ja kuitujen ansiosta. Nopal torjuu myös liiallista verensokeria hilliten sen muuntamista rasvaksi, minkä vuoksi se vähentää merkittävästi ”pahaa” kolesterolia ja triglyseridejä. Lisäksi se eliminoi sappihappoja, jotka keho muuntaa kolesteroliksi.
 • Elvyttää paksusuolta: Kasvin aktiivisten ainesosien ansiosta se pystyy ehkäisemään rasvan ja hiilihydraattien imeytymistä. Se pitää veren tasapainossa ja auttaa ehkäisemään liikalihavuutta. Nopal sisältää kuitua, joka imee glukoosia suolistossa. Lisäksi se pitää tämän elimen puhtaana ja erinomaisessa tilassa.

nopal-3

 • Sääntelee diabetesta: toisin sanoen, se auttaa sääntelemään verensokerin tasoa henkilöillä, jotka kärsivät tästä taudista. 18 aminohapon ansiosta kehollasi on enemmän energiaa ja olosi ei ole niin väsynyt, mistä syystä myös veren glukoosi vähentyy. Se vahvistaa maksaa ja haimaa sekä lisää insuliiniherkkyyttä, stimuloiden glukoosin siirtymistä kehon kaikille soluille. Lisäksi se vähentää hiilihydraattien sulatusta, mikä edelleen vähentää insuliinin tuotantoa.
 • Parantaa ruoansulatusta: B1-, 2- ja 3-vitamiinien, C-vitamiinin, kalsiumin, kaliumin, magnesiumin, natriumin ja raudan ansiosta nopalilla on kyky parantaa ruuansulatusta. Sen antioksidanttien ansiosta se tarjoaa myös loistavan suojan ravinnon toksiineija vastaan. Lisäksi se hidastaa alkoholin ja joidenkin ”raskaiden” ruokien vaikutuksia.
 • Estää ummetusta: Kuten jo edellä mainitsimme, nopalin sisältämä kuitu auttaa ruoansulatusta, mikä taas ehkäisee ulostusongelmia.
 • Liittolainen lihavuutta vastaan: Koska nopal sisältää paljon kuitua, se hidastaa ruuan ja ravinteiden imeytymisprosessia vereen, joka edelleen helpottaa niiden hävittämistä kehosta. Se päästää nesteitä verenkiertoon pikemmin, mikä auttaa vähentämään selluliittia ja ummetusta. Suosittelemme nauttimaan nopalia mehun kanssa, esimerkiksi appelsiinimehun. Sen sisältämät liukenemattomat kuidut saavat aikaan ’täyden’ tunteen joka pidättää sinua syömästä liikaa. Ja aivan kuin tämä ei olisi jo tarpeeksi, se vielä säätelee suoliston liikkuvuutta, jotta voit ulostaa kunnolla.
 • Vahvistaa immuunijärjestelmää: tämä siksi, koska nopal tarjoaa keholle paljon vitamiineja, kuten A, B, ja C. Se sisältää myös mineraaleja ja paljon aminohappoja jotka auttavat poistamaan myrkkyjä, puhdistamaan maksaa, ja pääsemään eroon kehoon päässeistä ympäristön saasteista, tupakansavusta, alkoholin aiheuttamista ongelmista jne. Sen sisältämät fotokemikaalit auttavat kehoa puolustautumaan viruksilta ja bakteereilta.
 • Ehkäisee hermostuneisuutta: Se auttaa rentoutumaan ja olemaan paremmalla mielellä, ja voi jopa auttaa pääsemään eroon masennuksesta tai henkisistä ongelmista ja epätasapainosta.
 • Se on erinomainen diureetti: Nopal-mehua käytetään poistamaan tulehdusta virtsateissä ja vähentämään kipua munuaisissa ja/tai virtsarakossa.