Nivelkipuja lievittävä smoothie

· lokakuu 27, 2016
Tämän smoothien ainekset ovat yhdistelmä, joka toimii tulehtuneisuutta vähentävänä hoitona sekä nivelkipujen estämiseksi että niiden lievittämiseksi.

Sekä nuorillla että vanhoilla voi olla kipua nivelissä esimerkiksi jonkin vamman, ravinnon yksipuolisuuden tai ruston kulumisen vuoksi. Vaikka tämä vaiva onkin tavallisempaa vanhemmilla henkilöillä – sillä nivelten kuluminen liittyy ikääntymiseen – monilla nuorillakin ihmisillä on sellaisia oireita, jotka vaikuttavat heidän elämänlaatuunsa olennaisesti.

On arvioitu, että yli 30 % ikääntyneemmistä ihmisistä kokee sellaisia ongelmia kuten kihti, revähdykset, niveltulehdus tai muut saman tyyppiset vaivat.

Kaikkein huolestuttavinta tässä ilmiössä on se, että kyseisestä ongelmatyypistä kärsivien määrä on nousussa vähäisen liikunnan ja huonon ravitsemuksen vuoksi.

Useimmissa tapauksissa tilannetta voidaan hallita kipulääkkeillä ja tulehtuneisuutta torjuvilla hoidoilla. Kipu voi silti olla toistuvaa, ja vakavammissa tapauksissa se voi myös rajoittaa ihmisen liikkuvuutta.

Hyvä uutinen nivelkipua koskien on se, että on olemassa myös 100-prosenttisen luonnollisia hoitoja tilanteen helpottamiseksi, ja nämä hoidot torjuvat samalla ongelman muuttumista vakavammaksi terveyden kannalta.

Tällaisiin terveellisiin hoitoihin kuuluu myös tässä artikkelissa esittelemämme herkullinen smoothie, jonka ainekset tarjoavat luonnollisen vaihtoehdon nivelten hoitoon.

Onko siis nivelkipu omaan elämänlaatuusi vaikuttava asia? Jos näin on, jatka lukemista, sillä tämä smoothie on ehdottomasti kokeilun arvoinen!

Tulehtuneisuutta torjuva smoothie nivelkivun lievittämiseksi

Polvikipu

Tämä tulehtuneisuutta lievittävä smoothie on vain vähän kaloreita sisältävä juoma, joka antaa energiaa sekä parantaa ruoansulatusta. Ota kuitenkin huomioon, että se on suunniteltu nivel- ja lihasongelmiin käytetyn säännöllisen hoidon tueksi, jonka esimerkiksi lääkäri on sinulle määrännyt.

Smoothiemme koostuu ananaksesta, inkivääristä, kurkumasta, pippurista ja muista sellaisista aineksista, joilla on antioksidanttisia ominaisuuksia ja jotka auttavat vähentämään elimistön tulehtuneisuutta.

Tärkeimpänä aineksena tässä juomassa on ananas, joka sisältää entsyymiä nimeltään bromelaiini – tämä tekijä on yhteydessä tulehtuneiden kudosten hallintaan. Saat ananaksen avulla kohennuksen ruoansulatuksesi toimintaan, mutta lisäksi pystyt paremmin hävittämään kehoosi kerääntyneitä ylimääräisiä nesteitä.

Ananas

Ananaksessa on suuri määrä C- ja B-monivitamiineja, ja näitä vitamiineja suositellaan luiden ja sidekudosten vahvistamiseksi. Siitä saa myös runsaasti kaliumia ja magnesiumia. Nämä ovat kaksi sellaista mineraalia, jotka ovat välttämättömiä luiden ja lihasten terveyden suojelemiseksi.

Useat tutkimukset ovat osoittaneet, että bromelaiini voi vähentää sellaisten monimutkaisten sairauksien oireita, kuten esimerkiksi nivelrikon ja nivelreuman. Se auttaa myös muissa sellaisissa sairauksissa, joihin liittyy ruston kulumista ja repeilyä.

Tämä hedelmä on mahtava apu parantumisen nopeuttamiseksi mikäli sinulla on vammoja, ja siitä saa nopeaa lievitystä revähdyksiin ja murtumiin.

Kuinka tämä tulehtuneisuutta torjuva smoothie valmistetaan?

Nivelkipuja lievittävä smoothie

Esittelemämme juoma, joka suojelee tehokkaasti niveliä, auttaa parantamaan kykyäsi käsitellä proteiineja, jotka liittyvät kivun lisääntymiseen kehossa.

Juoman sisältämä ravinteiden ja aktiivisten yhdisteiden yhdistelmä auttaa vähentämään jäykkyyttä nivelissä. Sen ainesten ominaisuudet tehostavat kollageenin synteesiä kehossasi, ja tämä smoothie antaa sinulle lisää energiaa, jotta voisit liikkua helpommin.

Toisin kuin monet muun tyyppiset hoidot, juomassa ei ole ollenkaan haitallisia kemikaaleja, eikä siitä saa minkäänlaisia sivuvaikutuksia.

Smoothie voidaan valmistaa kerran päivässä ja joka päivä, tai kahdesta kolmeen kertaan viikossa tarpeen mukaan.

Ainekset on helppo löytää mistä tahansa ruokakaupasta, ja valmistukseen menee vain muutama minuutti. Älä siis odota, vaan kokeile nivelkivun lievitystä tällä herkullisella smoothiella jo tänään!

Tarvittavat ainekset

 • 1 kypsä ananas
 • 1 ruokalusikallinen tuoretta ja raastettua inkiväärinjuurta
 • 2 sellerinvartta
 • Yhden sitruunan mehu
 • 1 teelusikallinen kookosöljyä
 • 2 päärynää
 • ½ teelusikallista kurkumajauhetta
 • Mehu yhdestä appelsiinista
 • Ripaus jauhettua mustapippuria

Toimi näin

 • Kuori ananas ja poista sen kova sisus, ja leikkaa hedelmä sitten useiksi viipaleiksi.
 • Paloittele päärynät, raasta tuore inkivääri, ja purista mehu sitrushedelmistä.
 • Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen, myös mausteet, ja sekoita niitä kahdesta kolmeen minuuttiin.
 • Lisää vielä mukaan hiukan vettä, jotta saisit aikaiseksi tasaisen nesteen.
 • Juo juomasi heti tai laita se jääkaappiin hetkeksi, kunnes se on kunnolla jäähtynyt.
 • Juo smoothieta puoli tuntia ennen aamiaista tai aamun puolivälissä.

Muista vielä tämä!

Haluamme juoman hyödyllisyydestä huolimatta muistuttaa, että tämä smoothie voi ainoastaan vähentää nivelkipua, eli kyseessä ei missään nimessä ole ihmehoito kivun poistamiseksi.

Sinun tulisi tukea niveltesi kuntoa hyvällä ravinnolla, ja liiallinen teollisesti käsiteltyjen sokereiden ja rasvojen nauttiminen voi pahentaa tilannetta.

On myös tärkeää muistaa, että liikunnan tulisi olla vähän rasittavaa, ja mielellään sen tulisi myös olla kunto-ohjaajan valvomaa. Lisäksi on tarpeen välttää liiallista niveliin kohdistuvaa rasitusta.