Neuvoja kuivien hiusten hoitoon

Ovatko hiuksesi kuivat, rikkoutuneet tai halkeilevat? Sitten tämä artikkeli on sinulle! Opi kuinka hoitaa kuivia hiuksia luonnollisesti.

Kuivat hiukset ovat monien painajainen ympäri maailman. Emme puhu vain naisista, sillä miehilläkin on tämä ongelma. Kukapa ei haluaisi kauniita, kiiltäviä, täyteläisiä ja hyvin ravittuja hiuksia!

Useat ihmiset eivät tiedä, mikä oikeastaan aiheuttaa hiusten kuivuuden. Jokainen tapaus on hyvin uniikki. 

Se voi johtua vaurioittavista tai radikaaleista kauneushoidoista, geeleistä, nestehukasta tai uima-altaiden kloriinista. Näihin lukeutuu värjäys, suoristaminen tai hiusten kuivaaminen.

Hyvät uutiset ovat, että ongelman syystä huolimatta, on olemassa aina ratkaisuja. Katso tämän artikkelin vinkit ja valitse lempivaihtoehtosi. Nämä saavat hiuksesi täyteläisiksi ja kiiltäviksi sekä täyteen elämää!

Kokeile avokadohoitoa

avokadot

Avokadot ovat yksi ensimmäisistä aineksista jota voit käyttää hiustesi ravitsemiseen. 

Tämä hedelmä tarjoaa vitamiinien, mineraalien ja Omega-3 -rasvahappojen räjähdyksen. Nämä auttavat hiuksiasi näyttämään kiiltävämmiltä ja olemaan sekä kosteutetut että terveet.

Ainekset

 • 1/2 kypsä avokado
 • 1 ruokalusikallinen oliiviöljyä

Ohjeet

 • Muussaa avokado morttelissa tai kulhossa lusikalla. Tehdäksesi prosessin helpommaksi suosittelemme käyttämään hyvin kypsää avokadoa. 
 • Lisää oliiviöljy ja sekoita hyvin.
 • Kun saat sileän tahnan, levitä sitä hiuksiisi kevyesti hieroen. Mikäli sinulla on hyvin pitkät hiukset, voit käyttää kampaa helpottamaan sinua.
 • Anna vaikuttaa 15-20 minuuttia. Pese hiuksesi sitten kuten normaalisti.

Korvaa hoitoaineesi kookosöljyllä

Kookosöljy on yksi parhaista heikkojen, kuivien hiusten hoitokeinoista. Tämä öljy antaa hiuksillesi useita vitamiineja ja mineraaleja.

Jos hiuksesi alkavat näyttää kuivilta, voit laittaa kookosöljyhoitoa kerran viikossa. 

Jos hiuksesi ovat hyvin kuivat tai huonosti hoidetut, lopeta kaupallisen hoitoaineen käyttö muutamaksi päiväksi. Sen sijaan käytä kookosöljyä.

Toinen vaihtoehto on laittaa hieman öljyä hiuksiisi ennen nukkumaanmenoa. Peitä sitten hiuksesi suihkumyssyllä tai pyyhkeellä välttääksesi tyynysi tahraantumisen. Anna tehota koko yö.

Pese hiuksesi seuraavana päivänä normaaliin tapaan.

Käytä luonnollisia shampoita tai niitä, joissa on vähiten kemikaaleja

pullot

Oletko lukenut shampoosi raaka-aineluettelon? Usko tai älä, kaupalliset shampoot ovat yleensä täynnä kemikaaleja. Ne voivat aiheuttaa kuivia hiuksia.

Ei ole väliä sillä, oletko mies vai nainen tai millaiset hiukset sinulla on. On aina hyvä idea valita luonnollisia shampoita, jotka on valmistettu pehmeästä yrttipohjasta. 

Jotkut ihmiset eivät normaalisti pidä niistä, koska ne eivät vaahtoa tarpeeksi. Tämä on normaalia. Itse asiassa vaahtoaminen ei ole luonnollista, ellet lisää tiettyjä kemikaaleja.

Luonnolliset shampoot saattavat maksaa vähän enemmän, mutta ne ovat sen arvoisia.

Käytä argaaniöljystä, oliiviöljystä ja E-vitamiinista tehtyä hoitoa

Argaaniöljy tunnetaan sen kosteuttavista ominaisuuksista. Se myös vahvistaa, korjaa ja tuo hiuksesi takaisin eloon kiitos sen Omega 3-, 6- ja 9-rasvahappojen.

Samankaltaisesti oliiviöljyllä on korkea pitoisuus C- ja E-vitamiineja. Nämä ruokkivat hiuksiasi luonnollisesti kiitos niiden luonnollisten antioksidanttien. 

Tämän hoidon muut ainekset vähentävät kuivien hiusten vaikutuksia ja suojaavat niitä tulevilta väärinhoidoilta. 

Ainekset

 • 5 E-vitamiinikapselia
 • 2 ruokalusikallista argaaniöljyä
 • 2 ruokalusikallista oliiviöljyä

Ohjeet

 • Tyhjennä E-vitamiinikapselit hyvään astiaan.
 • Lisää kaksi öljyä ja sekoita hyvin. Kostuta sitten hiuksesi ja levitä hoito.
 • Anna tehota 30 minuuttia. Pese sitten hiuksesi tavalliseen tapaan.

Käytä tätä hoitoa kahdesti viikossa kun hiuksesi ovat hyvin vaurioituneet. Kun ne alkavat näyttää paremmilta, voit käyttää hoitoa kerran viikossa.

Ota irti hunajan hyödyt

hunaja

Kun sinulla on kuivat, huonosti hoidetut ja elottomat hiukset, ei ole parempaa tapaa korjata ne kuin käyttämällä hunajaa. 

Vaurioittuneiden hiusten täytyy täyttyä tärkeillä ravinteilla. Täten se voi ylläpitää kiiltonsa ja silkkisen rakenteensa. Hunaja tekee tämän täydellisesti.

Jos et muista mitään muuta tai haluat enemmän voimaa luonnolliselta shampooltasi, voit käyttää tätä luonnollista hoitoa. 

Ainekset

 • Luonnollista hunajaa (määrä riippuu hiustesi määrästä)

Ohjeet

 • Kastele hiuksesi ja kuivaa pyyhkeellä.
 • Kampaa hiuksesi.
 • Levitä hunajaa juurista hiustesi latvoihin. Hiero.
 • Anna levätä 20-25 minuuttia.
 • Huuhtele pois lämpimällä vedellä.
 • Toista tämä hoito kerran viikossa.

Taistele kuivia hiuksia vastaan

Kun hiuksesi ovat saaneet terveytensä takaisin, älä unohda näitä hoitoja.

Kaikki ainekset ovat helppo löytää, ne ovat hyvin halpoja ja täysin luonnollisia. Tästä syystä voit käyttää niitä kerran viikossa.

Pääkuvan lähde: © wikiHow.com

Kategoriat: Kauneus Tags:
UUTISIA VERKOSSA