Neuvoja ja hoitokeinoja painonpudotukseen

· elokuu 16, 2015

Painonpudotus on nykyään painostava pakko monelle, ei ainoastaan jotta he voisivat syödä joulun aikaan ylenmääräisesti tai mahtua pikku pikku bikineihin kesällä, vaan se voi olla terveyskysymys, jonka tavoitteena on voida hyvin pysyäksemme paremmin nopean elämänrytmimme tahdissa. Mutta nyt seuraa varoitus! Laihduttaminen ei ole sama asia kuin terveellinen painonpudotus. Terveellinen tapa on vähentää kehomme rasvaprosenttia, mikä ei aina toteudu säännöllisillä dieeteillä. Kerromme nyt tavoista pudottaa painoa pidemmällä aikavälillä.

Terveytesi vuoksi ja jotta saisit figuurisi takaisin on erittäin tärkeää eliminoida tai vähentää rasvan kerääntymistä vartaloosi. Tämä ylimääräinen rasva on erittäin haitallista. Ongelma on, että ainoastaan sosioekonomiset seikat eivät aiheuta painonnousua. Ne lisäävät toisilla tavoin ymmärrystä elämästä ja tuovat suoraa suhteetonta lisäystä vartalosi massaan.

Viittaamme ns. istuvaan elämäntyyliin, huonoihin ruokavaliotapoihin ja ylenmääräiseen suuntaukseen, jossa emme uhraa itseämme, emme kärsi yhtään ja tyydytämme toiveemme milloin tahansa. Kaikki tämä saa vartalosi menettämään aineenvaihdunnallista kapasiteettiaan riippuen iästä ja muista osatekijöistä. Se kerää kaikki ne tuotteet, joita se ei käytä eikä se voi käyttää rasvaa tarpeeksi nopeasti, minkä vuoksi se lisää epäilemättä vartalosi rasvaprosenttia ja tämän seurauksena painoasi.

Joten jos haluat pudottaa painoa pitkäkestoisella tavalla ja jotta uhraukset olisivat sen arvoisia, harvinaisten, satunnaisten ”ihmedieettien” (ihmisillä on tapana unohtaa, että noiden kuurien aikana he ovat ehkä olleet alttiina sairastumiselle vitamiinien ja muiden välttämättömien elementtien puutteen vuoksi) läpikäyminen ei ole tarpeeksi, vaan tämän sijaan radikaalien muutosten tekeminen elämäntapaasi on tarpeen. Jos et tee näin, keräät myöhemmin takaisin pudottamasi painon.

Kaikissa taianomaisissa kaavoissa painon pudottamiseksi on niukasti uhrautumista sisältäviä komponentteja. Tämä tarkoittaa sitä, että tuskin kukaan on halukas tekemään jotakin niin yksinkertaista kuin tasaamaan käytön kulutukseen.

Ajoittainen paastoaminen – kuinka ”poltat” kerääntyneen rasvasi

On olemassa dieettityyppi, joka on löydetty vastikään ja joka sisältää hyvän kompromissiratkaisun: ajoittaisen paastoamisen. Tämän kaltainen ”dieetti” on yksinkertainen ja todella sisältää pienen uhrauksen. Se perustuu siihen, että se auttaa vartaloasi muuttamaan tapaa, jolla se kuluttaa energiaa. Aivan kuten sinä odotat autosi polttavan erilaista polttoainetta, sinä menet ”sokereita/ hiilihydraatteja polttavasta tilasta” ”rasvaa polttavaan tilaan”, jolloin rasvasta tulee sen pääpolttoaine. Selitämme tämän tarkemmin.

Tämä yksinkertainen dieettitapa sisältää aterioidesi selkeää aikataulutusta ja tällä tavoin sinä pidennät aikavälejä syömisen välissä. Tällä tavoin saat vartalosi käyttämään kerääntynyttä rasvaa sen sijaan, että se käyttäisi samantien nielemäsi sokerit.

”Pakottaaksesi” vartalosi tekemään tämän muutoksen, sinun tulee jättää vähintään 16 tunnin väli, jolloin et syö ruokaa. Älä pelästy, se on helpompaa kuin miltä se kuulostaa.

Pidä mielessä, että keho tarvitsee 6-8 tuntia, jotta glykogeenivarastosi (nopeaa energiaa, joka on varastoitunut sokerina) kulkisi aineenvaihduntajärjestelmäsi kautta. Tämän ajanjakson jälkeen vartalo on kuluttanut ”sokerivarastosi” ja tämän jälkeen se yrittää koota energiaa polttamalla kerääntynyttä rasvaa. Tämän vuoksi, jos täydennät tämän menetetyn glykogeenin syömällä joka kahdeksas tunti, kehosi ei koskaan käytä sen rasvavarastoja polttoaineena. Jos siirryt ”rasvaa polttavaan tilaan”, se tuottaa asteittaista painon putoamista ja asteittaista fyysisen hyvinvointisi lisääntymistä.

Perder-peso1

On olemassa erilaisia tapoja tehdä siitä mahdollista. Yksi vaihtoehdoista on se, että et syö aamupalaa ja syöt päivän ensimmäisen ateriasi lounaalla (voit tietysti juoda kahvia aamulla, mutta ilman maitoa ja luonnollisen makeuttajan, kuten kaa-heen, kera, joka ei lisää sokeria kehoosi). Tietenkään sinun ei pitäisi syödä enemmän lounaalla, koska et syönyt aamupalaa.

Sinun ei tule unohtaa, että paastoaminen ei tarkoita sitä, että voit syödä myöhemmin mitä vain: sinun tulee radikaalisti vähentää roskaruokaa, sinun tulee alentaa ainakin sokeria ja korvata se ”hyvällä rasvalla”, kuten kookosöljyllä, oliiviöljyllä, voilla, kananmunilla, avokadolla, moringaöljyllä ja saksanpähkinöillä.

Voit esimerkiksi nauttia lusikallisen kookosöljyä iltapäivällä kerran, kun kahdeksan tuntia paastosta on kulunut. Tämä stimuloi ”rasvaa polttavaa” aineenvaihduntaprosessia ja sillä on myös suora vaikutus kilpirauhasen stimuloimiseen, minkä avulla voit myös lisätä aineenvaihduntaasi vahvistaen rasvan kulutusta.

Vaikutus ei ole välitön: vie muutamia viikkoja, että se alkaa, mutta kun vartalosi alkaa tehdä muutoksia sokerin polttamisesta rasvan polttamiseen, tulet näkemään, kuinka makeanhimosi ja himosi epäterveellistä ruokaa kohtaan alkaa kadota (koska vartalosi käyttää rasvaa energiana eikä tarvitse sokeria).

Suosituksia ja suosittuja hoitokeinoja

Kuten mainitsimme esittelykappaleessa, tapojesi muuttaminen on elintärkeää, jotta saavutat ihannepainon ja pidät huolta fyysisestä ja emotionaalisesta terveydestäsi. Tämän vuoksi sinun tulee seurata näitä suosituksia.

 • Runsaan veden juominen helpottaa painonpudotusprosessia, auttaa kehoasi hajottamaan rasvaa ja auttaa eliminoimaan näläntunnetta. Juo minimissään 8-10 lasillista vettä (2 litraa) päivässä.
 • Eliminoi sokeri- ja alkoholipitoiset juomat. Sinun tulee eliminoida suklaa ja makeiset. Syö niiden tilalla hedelmiä, erityisesti appelsiineja ja greippejä. Sinun tulee välttää alkoholia, koska se metaboloituu sokerina.
 • Vältä ottamasta diureettista lääkettä pudottaaksesi painoa. Ylimääräisten nesteiden eliminoiminen vartalosta nostaa verenpaineesi ylös (hypotension). Tämä saa sinut tuntemaan itsesi väsyneeksi, pahoinvoivaksi ja loppuunpalaneeksi, mikä tekee kilojen pudottamisesta vaikeampaa.
 • Pidä huolta ruuastasi ja tavasta, jolla valmistat ruokaa. Tehdäksesi tämän sinun tulee lopettaa ”roskaruuan” syöminen, samoin kuin tyydyttyneen rasvan syöminen ja ainakin vähentää jauhojen, perunoiden ja riisin (tarkoitamme kaikkea ”valkoista ruokaa”) sekä punaisen lihan syöminen. Syö niiden tilalla kanaa, kalaa ja minkä tahansa tyyppisiä vihanneksia. Jos et voi välttää syömistä aterioiden välillä, voit juoda teetä, 100 g maustekurkkuja, tomaatin tai tomaattimehua tai jonkin tyyppistä viljaa (maissia tai kauraa). Se mitä syöt ei ole ainoa tärkeä asia, vaan se kuinka valmistat ruokaa on myös tärkeää. Me suosimme grillaamista tai paistamista uppopaistamisen sijaan. Kevyimmät tavat valmistaa ruokaa ovat höyryttäminen, keittäminen tai uunin käyttö.
 • Vältä istumista television tai tietokoneen edessä pitkiä aikoja. Jos sinulla on istuva elämäntyyli tai jos vietät enemmän kuin 4 tuntia istumalla, vaikutat negatiivisesti glukoosi- ja rasvatasoihin kehossasi. Jos sinun on pakko istua pitkiä aikoja, on välttämätöntä rikkoa tämä dynamiikka aina puolen tunnin tai tunnin välein vähintään viideksi minuutiksi, jolloin liikut tai harrastat kohtuullisesti liikuntaa.
 • Syö pieniltä lautasilta. Utahin yliopiston tutkimusten mukaan on olemassa väli ajoissa, jolloin henkilö lopettaa syömisen ja hetkessä, jolloin heidän vatsansa tuntee olevansa täynnä. Käyttämällä pieniä lautasia, tulet tarjoilleeksi pienempiä annoksia. Tällä tavoin lautasen ollessa tyhjä aivot vastaanottavat signaalin, että olet lopettanut syömisen ja todellinen tunne siitä oletko kylläinen vai et, saapuu sinulle. Tällä tavoin vältämme syömästä ”hieman liian paljon”.
pimienta

 • Mausta ateriasi pippurilla, inkiväärillä, currylla ja cayennella. Nämä thermogeeniset ruuat aktivoivat aineenvaihduntaasi, jonka avulla kalorit palavat paljon nopeammin. Nämä mausteet myös taistelevat närästystä ja turvotusta vastaan ja parantavat ruuansulatusta.
 • Liiku. Puoli tuntia kävelyä päivässä voi olla erittäin tehokasta. Aina kun mahdollista valitse portaat hissin sijaan.
 • Älä mene ostamaan ruokaa, kun olet nälkäinen. Tämä ei ole vitsi. Ostoksilla käynti supermarketissa ollessasi nälkäinen stimuloi nälkääsi ja sinulle tulee ehkä houkutus ostaa enemmän ruokaa kuin tarpeellista ja jopa syödä rasvaisempia ja huonoja ruokia.

Luonnolliset hoitokeinot keskittävät toimintansa stimuloimaan maksaa ja ruuansulatusjärjestelmää luonnollisesti, mikä helpottaa painonpudotusprosessia.

 • Ota 1 laimennettu lusikallinen omenaviinietikkaa ruokasoodahyppysellisen kera lasillisessa vettä 30 minuuttia ennen jokaista ateriaa.
 • Syö persiljaa, omenaviinietikkaa ja kovaksi keitettyjä munia. Näiden ruokien syöminen toimii yhdessä painon pudottamiseksi, koska käytät enemmän energiaa niiden aineenvaihduntaan kuin mitä ne tarjoavat.
 • Hurtanminttu-uute: 1 teelusikallinen 1 kupilliseen lämmintä vettä. Juo kaksi lämmintä kupillista päivässä 15 päivän ajan. Älä tee tätä, jos olet raskaana tai kärsit mahakatarrista tai mahahaavasta.
 • Uute punaisesta teestä ja kardemummasta. Kuumenna 1 litra vettä ja lisää 2 lusikallista teetä ja 5 teelusikallista kardemummaa. Juo 1 kuppi päivässä. Älä tee tätä, jos olet raskaana tai kärsit mahakatarrista tai mahahaavasta.
 • Porkkanamehu: Nesteytä tai pehmeytä 3 kuorimatonta porkkanaa. Juo kolme kertaa päivässä aterioiden välissä.
 • Artisokkavesi. Keitä 3 artisokkaa puolessa litrassa vettä 15 minuuttia. Juo läpi päivän.
 • Yrttiseos selleristä, nauriista ja persiljasta. Pese ja pilko 3 sellerin vartta, kourallinen persiljaa ja 2 naurista. Keitä puolessa litrassa vettä 15 minuuttia. Juo läpi päivän.
 • Vihreä omena ja ananasmehu -smoothie. Pese ja leikkaa vihreä omena neljäsosapaloiksi, nesteytä se ja laita mukaan lasillinen ananasmehua. Juo sitä joka aamu.
 • Fucus, voikukka ja kurkuma. Fucus vesiculosus algae sisältää paljon mineraaleja, kuten jodia, kaliumia, magnesiumia, kalsiumia ja rautaa, mikä antaa kilpirauhasille voimaa energiankulutukseen. Voikukka stimuloi maksaa ja ruuansulatusjärjestelmää luonnollisella tavalla ja kurkuma on loistava antioksidantti. Nämä kolme ruokaa yhdessä auttavat painonpudotusprosessissa todella tehokkaasti.