Nesteyttävä smoothie painonpudotukseen

· marraskuu 7, 2016
Tämä herkullinen, ravitseva ja kehoa kosteuttava mehu auttaa sinua pitämään nälkää loitolla pidempään. Kokeile ja ihastu!

Elimistön hyvä nesteytys on asia, jota pidetään eräänä tärkeimmistä tekijöistä terveellisessä painonpudotuksessa. Kyseessä ei ole mikään uusi tieto, sillä hyvän nesteytyksen hyödyt on tiedetty jo pitkään.

Ihmisen keho tarvitsee runsaasti nesteitä, jotta se voisi suorittaa jokaisen elintärkeän toimintonsa tehokkaalla tavalla. Lisäksi vedenjuonti on tarpeellista myös siksi, että sen avulla voit hallita nälkää sekä estää sen, että nauttisit tarpeettoman paljon kaloreita päiväsi aikana.

Tämän vuoksi nesteytyksen jättäminen liian vähäiseksi voi johtaa painon lisääntymiseen sekä aiheuttaa vakaviakin ongelmia terveydelle.

Onneksi voit kuitenkin nauttia sellaisia luonnollisia juomia, jotka sisältävät lukuisia kosteuttavia aineksia ja ravinteita, joiden avulla painon vähentäminen helpottuu. Ne auttavat sinua saamaan päivittäisen suositellun määrän vettä elimistöösi.

Yksi tällainen juomavaihtoehto on vihertuotteista valmistettu nesteyttävä smoothie, ja tässä artikkelissa kerromme eräästä hyvästä reseptistä. Voit sisällyttää tämän juoman ruokavalioosi painonpudotusta tukevana lisänä.

Haluatko tietää, mistä tässä tehojuomassa on kyse? Jatka lukemista, sillä seuraavassa annamme ohjeet herkullisen ja nesteyttävän vihersmoothien valmistamiseksi kotona!

Smoothie, joka edistää terveellistä painonpudotusta

Tämä luonnollinen juoma on yhdistelmä useita nesteyttäviä ruokia, joilla on suuri ravintopitoisuus – eräitä sen aineksista ovat kurkku, pinaatti ja omenat.

Juoman suuri kuitupitoisuus edistää hyvää suolen toimintaa, ja se auttaakin torjumaan ruoansulatuksen ongelmia, jotka johtavat rasvan ylimääräiseen kertymiseen elimistöön.

Lisäksi esittelemämme smoothie on tärkeä antioksidanttien ja klorofyllin lähde – näillä tekijöillä on hyviä vaikutuksia kehon toiminnalle, sillä ne pysäyttävät hapettumisesta johtuvaa vahinkoa sekä rajoittavat myrkkyjen kertymistä elimistöön.

Pinaatin terveyttä edistävät vaikutukset

Pinaatti

Pinaatti sisältää ainetta nimeltään tylakoidi, joka saa ihmisen tuntemaan olonsa jopa 95 % täydemmäksi, ja se voi saada aikaan jopa 43 % painonvähennyksen. Lisäksi siitä saa runsaasti A-, C- ja E-vitamiineja, kuten myös sellaisia mineraaleja kuten kaliumia, rautaa ja magnesiumia.

Kaikkein tärkeintä pinaatin osalta on kuitenkin se, että jokainen 100 grammaa, jonka tätä tuotetta syöt, sisältää vain 26 kaloria sekä antaa kehollesi hyvin suuren määrän antioksidantteja.

Kurkun hyödylliset vaikutukset

Kurkku koostuu 96-prosenttisesti vedestä, mikä selittää sen, että se toimii erinomaisensa nesteenpoistajana sekä edistää ruoansulatusta. Lisäksi kurkku säätelee kehon nesteitä sekä stimuloi jätteiden poistumista.

Se onkin yksi kaikkein eniten käytetyistä tuotteista painonvähennykseen tähtäävissä dieeteissä, sillä kurkku sisältää vain vähän kaloreita, mutta tarjoaa sellaisia entsyymejä, jotka tekevät rasvan käsittelystä keholle helpompaa.

Vihreän omenan tarjoamat hyödyt

Vihreä omena

Vihreissä omenoissa ei ole juurikaan kaloreita, natriumia tai rasvaa. Ne ovat ensinnäkin loistava pektiinin luonnollinen lähde – tämä on erään tyyppinen kuitu, joka edistää kolesterolinhallintaa sekä puhdistaa paksusuolta.

Lisäksi vihreä omena sisältää sellaisia entsyymejä, jotka parantavat ravinteiden imeytymistä sekä proteiinien ja rasvan käsittelyä elimistössä.

Jos syöt tämän tyyppistä omenaa, voit aktivoida aineenvaihduntaasi sekä tehdä olosi täydemmäksi helpommin kuin monen muun ruoan avulla.

Sellerin hyvät vaikutukset

Selleri sisältää erittäin runsaasti vettä, ja 100 grammaa tätä kasvista tuo kehoosi vain 16 kaloria. Jos syöt selleriä, pystyt edistämään kehosi nesteytettynä pysymistä sekä teet nesteiden poistamisesta helpompaa – niitä kertyy kehosi kudoksiin.

Lisäksi tämä tuote sisältää luonnollisia öljyjä, kuten limoneeniä, selineeniä ja aspargiinia, kuten myös A- ja E-vitamiineja ja B-monivitamiineja.

Kuinka tämä smoothie valmistetaan?

Nesteyttävä vihersmoothie

Jotta voisit tehdä esittelemästämme luonnollisesta juomasta tehokkaamman, siihen kannattaa lisätä hiukan sitruunamehua ja lisäksi myös hiven inkivääriä. Näin pystyt luomaan kylläisyyttä antavan juoman, jota voit nauttia tyhjään vatsaan tai milloin tahansa, kun tunnet olosi nälkäiseksi.

Smoothien lisäetuna on se, että voit juoda sitä usein – kaksi tai kolme kertaa päivässä – sillä se ei sisällä juuri ollenkaan kaloreita, mutta antaa kehollesi paljon elintärkeitä ravinteita.

Paras asia tämän juoman osalta on kuitenkin se, että se tuo kehollesi runsaasti nesteytystä, jotta voisit pitää yllä niitä toimintoja, jotka vaativat vettä ja mineraalisuoloja.

Tarvittavat ainekset

 • 1 kupillinen pinaattia (30 gr)
 • 1/2 kurkku
 • 2 sellerinvartta
 • 2 vihreää omenaa
 • 1 sitruuna
 • hiukan inkivääriä
 • 2 kupillista vettä (400 ml)

Toimi näin

 • Pese kasvikset ja paloittele ne niin, että tehosekoittimen on helppo hienontaa ne.
 • Pese omenat käyttäen hiukan omenaviinietikkaa, ja paloittele ne siten, että voit poistaa siemenet.
 • Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen, ja lisää sinne myös sitruunamehu, raastettu inkivääri ja vesi.
 • Sekoita kaikkia aineksia muutaman minuutin ajan, kunnes saat aikaiseksi tasaisen juoman, jossa ei ole ollenkaan paloja.

Kuinka tätä smoothieta kannattaa nauttia?

 • Aloita juomalla lasillinen tätä nestyttävää tehosmoothieta tyhjään vatsaan, ja nauti loput sitten päivän pääaterioidesi välillä.
 • Tavoitteena on juoda smoothieta kokonaisen viikon ajan, ja tätä tulisi toistaa ainakin kerran kuukaudessa.

Kannattaa muistaa, että tämän juoman hoikentavat vaikutukset voidaan saavuttaa vain siten, että lisäksi noudatat terveellistä ruokavaliota.

Ota talteen reseptimme, ja totea itse tämän nesteyttävän smoothien hyödyt kehosi hyvinvoinnille ja koko terveydellesi. Nauti!