Neljä asiaa, jotka menestyvät ihmiset tekevät aamuisin

toukokuu 11, 2015

Aamun muutamilla ensimmäisillä tunneilla on tärkeä merkitys siinä, miten loppuosa päivästä sujuu.  Monien toimitusjohtajien, poliitikkojen ja muiden vaikuttajien henkilökohtainen assistentti Jennifer Cohen (personal trainer ja Forbesin kolumnisti) sanoo, että suurin osa menestyvistä ihmisistä noudattaa samaa kaavaa heräämällä aikaisin ja hyödyntämällä päivän ensimmäiset tunnit.

Yhdessä ääripäässä ovat ihmiset kuten Margaret Thatcher, joka tapasi herätä joka aamu viideltä, tai Disneyn toimitusjohtaja Bob Iger, joka herää joka aamu puoli viisi. Aikainen herääminen ei kuitenkaan tarkoita töiden aloittamista aikaisin. Kyse on enemmän siitä, että yksinkertaisesti herätät aistisi.

Ymmärtääksesi tätä paremmin, tutustu näihin neljään rutiiniin, joita Jennifer Cohen painottaa avustamissaan ihmisissä, ja joiden hän uskoo ainakin osaltaan tehneen heistä menestyneitä:

1. Liikunta

Nämä menestyvät ihmiset venyttelevät vartaloaan ja aktivoivat sen. He aloittavat päivänsä ylimääräisellä energialla ja mielihyvän tai hyvän olon tunteella, joka johtuu liikunnan aiheuttamasta hormonien virrasta elimistössä. He tekevät tästä liikunnan ja harjoittelun jälkeisestä hyvän olon tunteesta alun koko päivälle.

Liikunnan ei tarvitse olla kovin raskasta, esimerkiksi kaksikymmentä minuuttia pyöräilyä tai kävelyä rivakasti ja venyttely riittävät.

2. Suunnittele päivä ja visualisoi

Suurin osa heistä tietää jo, mitä aikoo päivän aikana tehdä. Silti he käyttävät muutaman hetken aikataulujen laatimiseen ja päivän aikana tapahtuvan toimintansa visualisoimiseen, jotta he voivat ennakoida stressaavat hetket ja miettiä jo valmiiksi etukäteen, miten he noissa stressaavissa hetkissä toimivat.

Suunnittelu ja visualisointi auttavat sinua sovittamaan päivääsi myös tauko- ja lepohetkiä paremmin. Tauko- ja lepohetket ovat vähintään yhtä tärkeitä kuin se aktiivinen aika päivästä, jonka käytön olet etukäteen suunnitellut ja rakentanut huolella.

3. Syö terveellinen aamiainen

Ravinteikkaataamiaisvaihtoehdot

Jos haluat, että elimistösi ja vartalosi toimii ja voi hyvin, se tarvitsee energiaa. Paras tapa tähän on pitää huolta siitä, että energiaa saa kunnolla. Jos et syö terveellistä aamiaista, tunnet itsesi väsyneeksi heti päivän alusta lähtien ja päädyt käyttämään aamun syömällä epäterveellistä ruokaa tai napostelemalla epäterveellisiä välipaloja.

Syötyäsi epäterveellistä aamupalaa hermostosi on myös paljon alttiimpi hermostuneisuudelle ja ahdistukselle, ja päivän päätteeksi olet kaksi kertaa niin väsynyt kuin aamulla.

4. Aloita niillä tehtävillä, joiden tekemistä eniten vieroksut

Ensimmäinen asia, jonka nämä menestyvät ihmiset yrittävät laittaa päivän työlistalleen ovat ne tehtävät, joita he eniten vieroksuvat, eivät halua tehdä ja jotka ovat kaikkein vaikeimpia. Koska sinulla on eniten energiaa juuri aamulla, se on myös paras aika esimerkiksi soittaa puhelu, jota et haluaisi soittaa, kirjoittaa tylsä raportti tai järjestellä työpöytäsi tai muu työtilasi. Liikunnan tavoin näiden asioiden saaminen pois alta ja valmiiksi tekee päivästäsi huomattavan paljon nautinnollisemman.

Aikaisin herääminen ja päivän ensimmäisten tuntien hyödyntäminen on vaikeaa, kuten mikä tahansa rutiini. Uni on tarpeellista ja välttämätöntä, ja jos jokapäiväinen elämäsi on stressaavaa et ehkä muutoin ehdi kunnolla lepäämään.

Mutta jos aloitat muutoksen nyt, näet pikku hiljaa kaikki ne hyödyt, jotka voit aikaisesta heräämisestä ja päivän ensimmäisten tuntien hyödyntämisestä saada. Huomaat myös, että se on joka kerta helpompaa ja sinulla on todella paljon enemmän myönteistä energiaa koko päivälle.

Artikkeli on alun perin julkaistu blogissa La Mente es Maravillosa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

UUTISIA VERKOSSA