Nauti melonivettä pudottaaksesi painoasi ja nukkuaksesi paremmin

marraskuu 14, 2017
Jos tavoitteenasi on pudottaa painoasi, sinun tulisi juoda melonivettä ennen aamiaista. Jos taas haluat nopeuttaa nukahtamista, juo sitä ennen nukkumaanmenoa.

Meloni on virkistävä hedelmä, jota on pidetty arvossa muinaisajoista asti sen suuresta vitamiini-, kuitu- ja hivenainepitoisuudesta johtuen. Se koostuu yli 90-prosenttisesti vedestä ja on näin ollen ihanteellinen ruoka-aine elimistön nesteytyksen ja painonpudotuksen kannalta.

Melonissa on keskimäärin (riippuen melonityypistä) vain 25 kilokaloria, noin 6 % sokereita ja 13 grammaa pitkäketjuisia hiilihydraatteja 100 grammaa kohti. Se sisältää myös runsaasti antioksidantteja, eikä lainkaan rasvaa ja kolesterolia.

Moni pitää sitä kesähedelmänä, mutta toiset käyttävät sitä säännöllisesti ruokavaliossaan lisäapuna painonpudotuksessa ja unen laadun parantamisessa.

Vaikka meloni tunnetaankin paremmin virkistävistä ominaisuuksistaan, sen nauttiminen edistää tutkitusti laihtumista ja niitä prosesseja, jotka takaavat paremman unen.

Mitkä ovat melonin hyödyt?

verkkomelonin viipaleet

Meloni on ”jättiläisvihannesten” sukuun kuuluva hedelmä. Tähän kuuluvat myös vesimeloni, kurpitsa ja kesäkurpitsa. Se kasvaa hiekkaisella maaperällä, ja sitä pidetään yhtenä parhaista kesähedelmistä.

Suositut lajit ovat alkuperältään eurooppalaisia tai pohjoisamerikkalaisia, mutta sen uskotaan olevan alun perin lähtöisin Keski-Aasiasta ja Afrikasta.

Melonin merkittäviin ominaisuuksiin kuuluu se, että se sisältää suuren määrän A-vitamiinia, tehokasta antioksidanttista ravintoainetta, joka on hyväksi iholle ja limakalvoille. Se sisältää myös flavonoideja, yhdisteitä, jotka suojaavat soluja vapaiden radikaalien aiheuttamilta vaurioilta.

Sen säännöllinen nauttiminen suojelee näköä ja alentaa verkkokalvon rappeuman ja refraktiivisten sairauksien riskiä.

Se alentaa myös verenpainetta ja ehkäisee lukuisia sydän- ja verisuonisairauksia suuren kaliumpitoisuutensa ansiosta.

Meloni on C-vitamiinin ja magnesiumin lähde. Nämä kaksi tärkeää ravintoainetta vahvistavat immuunijärjestelmää virus- ja bakteeritartuntoja vastaan.

Muista lukea: Mitä terveyshyötyjä vesimelonin siemenillä on?

Kuinka melonivesi auttaa pudottamaan painoa?

Meloni on yksi ”rasvanpolttajina” tunnetuista hedelmistä, koska sillä on kyky pienentää vyötärönympärystä luonnollisella ja terveellisellä tavalla.

Koska se sisältää runsaasti puhdistavia ominaisuuksia, sen avulla on helppo poistaa kehoon kerääntyneitä myrkkyjä ja edistää näin aineenvaihduntaa.

Meloni toimii luonnollisena diureettina, mikä on ihanteellista elimistön kudosten nesteiden säätelyn ja tulehduksen vähentämisen kannalta.

Suuren vesipitoisuutensa ansiosta se on yksi parhaista hedelmistä elimistön nesteytykseen ja kylläisyydentunteen pitkittämiseen.

Miksi melonivesi auttaa nukkumaan?

tyttö nukkuu

Melonivesi on juoma, joka ei sisällä lisäaineita, keinotekoista sokeria eikä säilöntäaineita. Sen sijaan se on merkittävä välttämättömien ravintoaineiden lähde, joka voi muun muassa auttaa nukkumaan paremmin.

Se on jo jonkin aikaa ollut suosittu hoito unettomuuteen, sillä se sammuttaa janon, nesteyttää elimistön soluja ja pitää kehon tyytyväisenä seuraavaan päivään asti.

Vaikka moni ei tätä tiedäkään, nestevaje on yksi niistä tekijöistä, jotka voivat häiritä syvän ja virkistävän unen saantia.

Haluatko tietää lisää? Lue: 8 ruokaa, joilla torjut unettomuutta

Kuinka melonivettä valmistetaan

melonivesi

Melonivesi on hyvin tehokas tapa lisätä päivittäistä nesteiden nauttimista. Sen maku on raikas, ja voit juoda sitä milloin tahansa päivän aikana.

Jos kuitenkin yrität pudottaa painoasi, sitä on parasta juoda 30-40 minuuttia ennen aamupalaa.

Ainekset

  • 2 kupillista melonin hedelmälihaa kuutioina (300 g)
  • 1 ruokalusikallinen sitruunamehua
  • loraus hunajaa
  • jäitä
  • 1/2 kupillista vettä (120 ml)

Ohjeet

  • Kuori meloni ja paloittele se kuutioiksi, jotta se on helpompi käyttää tehosekoittimessa.
  • Laita meloni tehosekoittimeen ja lisää joukkoon sitruunamehu, jää ja vesi.
  • Sekoita muutaman sekunnin ajan, kunnes juoma on pehmeää ja tasaista.

Kuinka sitä juodaan

  • Painonpudotuksessa juo ennen aamiaista ja jokaista pääateriaa.
  • Jos haluat nukkua paremmin, juo muutamaa tuntia ennen nukkumaanmenoa.

Tässä myrkkyjä poistavassa juomassa on alle 150 kilokaloria, ja se on elimistön toimintojen kannalta oleellisten ravintoaineiden lähde.

Valmista sitä kotona, niin huomaat mitä hyötyjä siitä on elimistöllesi joka päivä.

UUTISIA VERKOSSA