Nämä 7 ruokaa auttavat täydentämään ruokavaliotasi

helmikuu 12, 2017
Hiilihydraatit ja hyvälaatuiset rasvat ovat tärkeitä osia tehokkaassa painonpudotusruokavaliossa. Vältä laihduttamisen harhaluuloja ja tee hyviä päätöksiä siitä, mitä syöt. 

Kun ajattelemme painonpudotusruokavalion noudattamista, ensimmäinen asia joka tulee yleensä mieleen on ne ruoat, joista meidän täytyy luopua. Ihmiset yleensä ajattelevat, että heidän täytyy luopua kaikenlaisista ruoista dieetin takia. Tämä aiheuttaa stressiä ja ahdistusta, mutta onneksi tämä ajatus ei ole täysin totta.

Jotkut ruoat ovat parempia kuin toiset. Meidän ei kuitenkaan tarvitse kokonaan luopua tietyistä ruoista. Ehkä yllätyt kuullessasi, että hiilihydraattien syöminen on tärkeää painonpudotusprosessissa.

Jo kauan aikaa hiilihydraatteja on pidetty pahana asiana ja useat ihmiset ajattelevat, että heidän tulee eliminoida hiilihydraatit ruokavaliostaan lähes kokonaan. Hiilihydraatit antavat meille energiaa, ja monet ajattelevat että tämä energia muuttuu automaattisesti rasvaksi.

Hiilihydraattien syöminen oikeissa määrissä antaa kuitenkin pika-alun aineenvaihdunnallemme. Ne myös antavat meille sisäistä lämpöä, joka auttaa nesteiden poistamisessa.

Jatka lukemista!

Ruoat, joita käyttää painonpudotusruokavaliossa

1. Täysjyväviljat

taysjyvaviljat

Viljoilla on huono maine, etenkin mitä tulee dieetteihin. Ne ovat kuitenkin hyvä liittolainen, mikäli syöt oikeita laatuja, ja täysjyväviljat ovat erityisen hyödyllisiä.

Puhumme siis viljoista, jotka eivät ole puhdistettuja. Nämä sisältävät esimerkiksi täysjyväkauran, speltin ja kvinoan. Ne ovat kuitupitoisia, mikä on elintärkeää myrkkyjen poistamiselle ja rasvojen puhdistamiselle suolistosta.

Lue ostamiesi tuotteiden ainesosat varmistaaksesi, että olet todellakin ostamassa täysjyvää etkä jalostettua viljaa.

2. Hedelmät

Yksi ärsyttävimmistä asioista perinteisissä dieeteissä on kun iskee sokerinhimo. Mutta sokeri ei ole välttämättä pahasta; päinvastoin, se antaa meille energiaa. 

Meidän tulee kuitenkin välttää tuotteisiin lisättyä sokeria. Tämä siksi, että sokeri muuttuu välittömästi rasvaksi.

Hedelmät antavat meille ”hyviä sokereita” ja happoa, jota tarvitsemme ruoan sulattamiseen. Parhaat hedelmät ovat:

  • Kiivi
  • Omena
  • Greippi
  • Mansikka

3. Avokadot

avokadot ja painonpudotus

Päätimme, että on parasta antaa avokadoille oma osio. Niiden ominaisuudet ovat todella yllättäviä.

Avokadot ovat mahtava lähde terveellisille kasvirasvoille. Niiden antamat rasvat ovat tarpeellisia kehomme oikeaan toimintaan. Ne myös pitävät suolistomme tasapainossa.

Avokadoja voidaan syödä monella tapaa. Paras tapa käyttää niitä ruokavaliossasi on vaihtaa muut öljyt tähän hedelmään tai siitä puristettuun öljyyn. Se saa meidät myös tuntemaan olomme täydeksi.

4. Munat

Kuten avokadoissa, kananmunissa on useita terveellisiä rasvoja. Ne antavat meille myös useita proteiineja. Voit jopa rinnastaa tämän ruoan ihmisiin, jotka ovat tunnollisia ja aina urheilemassa.

Ne eivät kuitenkaan ole hyviä vain ihmisille, jotka haluavat selkeästi piirtyvät lihakset.

Kananmunat tehostavat ja suojelevat lihaksiasi. Tämä on täydellistä painon pudottamiseen. Miksi, saatat kysyä? Koska vahvat lihakset nopeuttavat aineenvaihduntaa. Tämä takia pudotat painoa nopeammin.

5. Lohi

lohi painonpudotuksessa

Tämäkin on ruoka joka on yleisesti kielletty dieeteissä. Tämä johtuu siitä, että lohi on rasvainen kala. Se antaa kuitenkin terveellisiä rasvoja, minkä takia se ei ole osa ongelmaa, vaan osa ratkaisua.

Lohesta saa myös paljon proteiineja. Mikäs sen parempi ruoka!

6. Tonnikala

Tämä on ruoka, joka on parasta tuoreena syötynä, sillä tällä tavoin voimme saada suurimman osan sen terveysvaikutuksista. Jotkut niistä ovat: proteiinit, vähän rasvaa ja vähän kaloreita. Vaikka tonnikala on tuoreena parempi vaihtoehto, voit syödä sitä myös tölkistä silloin tällöin, mikä onkin helpommin saatavilla oleva vaihtoehto.

7. Palkokasvit

Palkokasvit ovat hyviä vahvistamaan ruokavaliotamme. Pääsyy tälle on se, että ne sisältävät paljon kuituja. 

Monissa paikoissa palkokasvit valmistetaan rasvassa, kuten verimakkaran tai pekonin kanssa. Mikäli löydät itsesi kasvokkain tällaisen ruoan kanssa, muista että on olemassa useita reseptejä. Voit löytää sellaisen, joka käyttää palkokasveja ja auttaa sinua työstämään muotojasi samaan aikaan.

Huomasitko, että näissä kaikissa ruoissa on kaloreita?

Haluamme syödä vähemmän kaloreita kuin mitä poltamme. On kuitenkin paras syödä ruokia, jotka nopeuttavat aineenvaihduntaamme. Tämä on avain painonpudotusruokavaliomme parempaan toimivuuteen.

UUTISIA VERKOSSA