Nämä ovat 5 terveellisintä hedelmää

tammikuu 6, 2016

Hyvä ruokavalio on äärimmäisen tärkeä asia, jos haluat saavuttaa parannuksia terveydentilassasi ja hyvinvoinnissasi. Hedelmät ovat loistava ruokatyyppi, ja ne ovat yksi kaikkein hyödyllisimmistä tuotteista elimistön kannalta, sillä niistä saa etenkin paljon vitamiineja. Siksi on hyvin suositeltavaa syödä paljon hedelmiä kaikkina aikoina. Tässä artikkelissa kerromme sellaisista hedelmistä, jotka ovat erityisen suositeltavia, jos haluat lisätä hyvinvointiasi. Esittelemme siis markkinoiden 5 terveellisintä hedelmää – näitä sinun ei missään nimessä kannata jättää pois ruokavaliostasi!

Hedelmiä kannattaa aina syödä erityisesti tuoreina. Jos tämä ei kuitenkaan ole mahdollista, voit syödä myös kuivattuja tai pakastettuja hedelmiä, jos ne ovat sellaisia, jotka säilyttävät hyvät ominaisuutensa näissäkin olosuhteissa. Muista myös, että hedelmiä on parasta nauttia silloin, kun ne ovat sesonkituotteita sekä ostaa niitä sellaisilta myyjiltä, jotka tarjoavat lähellä toimivien viljelijöiden tuotteita. Voit nauttia hedelmiä monella eri tavalla, ja niistä voi koota hyvinkin monenlaisia ruokalajeja ja aterioita. Lue siis lisää, ja ala syömään näitä herkullisia ja äärettömän terveellisiä hedelmiä päivittäin!

1. Mustikat

Mustikka on marja, joka kasvaa lähinnä kylmissä ilmastoissa, ja se kuuluu maapallon pohjoisiin alueisiin. Mustikassa on vain vähän kaloreita, ja saat siitä lukuisia hyötyjä elimistösi hyvinvoinnin edistämiseksi. Näistä hyödyistä voidaan mainita esimerkiksi suuri annos C-vitamiinia sekä kaliumin, raudan ja kalsiumin runsaat määrät. Mustikassa on huomattava määrä luonnollisia pigmenttejä, kuten antosyaaneja ja karotenoideja.

Siksi mustikat ovat erinomaisia luonnollisia antioksidantteja, ja ne auttavat estämään sellaisia sairauksia kuten syöpää tai silmänpohjan rappeumaa. Ne ovat myös suuri apu virtsatietulehdusten välttämiseksi, ja niistä saa paljon kuitua, mikä parantaa suoliston toimintaa sekä kohentaa hampaita, hiuksia ja lihaksia.

2. Appelsiinit

Appelsiinit ovat yksi kaikkein terveellisimmistä hedelmistä, joita voit kaupasta hankkia. Kuten jo varmasti tiedätkin, saa appelsiineista suuren määrään C-vitamiinia, jonka avulla estät ja jopa hoidat hengitysteiden sairauksia, kuten flunssaa, vilustumista ja limakalvontulehdusta. Tässä hedelmässä on myös suuri määrä kaliumia, joten se auttaa pitämään lihaksesi hyvässä kunnossa. Se sisältää myös yhdistettä nimeltään hesperidin, joka voi olennaisesti vähentää kolesterolin määrää veressäsi.
Appelsiinin puristus

Appelsiinin mahtava tuoksu rauhoittaa hermojasi ja poistaa ahdistuneisuutta, ja siksi tämä hedelmä sopiikin täydellisesti rentoutumisen edistämiseen. Eräs tämän hedelmän loistavista vaikutuksista on se, että se on mahtava antioksidantti ja puhdistaja, joten se desinfioi elimistöäsi. Kun syöt appelsiinia, hyötyvät tästä myös solusi, sillä tämä hedelmä tarjoaa niille suojaa.

3. Omenat

Omena on hyvin tavallinen ja suosittu hedelmä, ja se onkin erittäin terveellinen. Omena on luonnollinen ja hyvin tehokas antioksidantti, mikä johtuu pääasiassa sen sisältämistä flavonoideista. Omenat pystyvät estämään sellaisia sairauksia kuten syöpää, sekä viivyttämään ikääntymisen aikaansaamia muutoksia. Omena myös vahvistaa vastustuskykyäsi yleisesti ottaen. Hammaslääkärit suosittelevat omenaa siksi, että se vähentää suussa olevien bakteerien määrää.

Vihreät omenat

Omenankuorilla on hyvin suuri kuitupitoisuus, ja tämä on hyödyksi kolesterolin vähentämiseksi veressä. Kuidusta saa ennen kaikkea apua suoliston toiminnan edistämiseen, ja omenoissa on myös runsas määrä kalsiumia, magnesiumia, fosforia ja kaliumia.

4. Kiivihedelmät

Vaikka nämä eivät olekaan kovin tavanomainen hedelmä, on kiivillä paljon sellaisia ominaisuuksia, joiden vuoksi sitä kannattaisi syödä enemmän. Monet näistä ominaisuuksista ovat sinullekin varmasti uusia – se on tärkeä kuidun lähde, ja siten se on muiden kuitua sisältävien hedelmien lailla hyvä apu kolesterolin vähentämiseksi sekä suoliston toiminnan edistämiseksi. Vaikka tämä fakta saattaa tuntua ihmeelliseltä, on kiivihedelmässä kaksinkertainen määrä C-vitamiinia appelsiiniin verrattuna – tässä siis yksi selkeä syy aloittaa tämän hedelmän syönti mahdollisimman pian!

Kiivit

C-vitamiini voimistaa vastustuskykyä, ja se estää hengitysteihin liittyviä sairauksia sekä edistää raudan imeytymistä elimistössä. Kiivihedelmissä on suuri määrä luteiinia, joka on luonnollinen pigmentti, ja se toimii filtterinä auringon säteilylle. Tämä hedelmä sisältää myös suuren määrän foolihappoa, jotta voisit paremmin estää anemiaa ja sydän- ja verisuoniongelmia.

5. Mansikat

Tämä marja on ennen kaikkea äärimmäisen herkullinen, mutta lisäksi se on hyvin terveellinen valinta. Mansikoissa on paljon C-vitamiinia, lesitiiniä ja pektiiniä, joten ne auttavat sinua alentamaan kolesterolin määrää kehossasi. Lisäksi ne estävät sellaisia sairauksia kuten ateroskleroosia. Mansikat auttavat myös kontrolloimaan kakkostyypin diabetesta ja sydämen ongelmia, ja ne hoitavat myös tulehtuneisuutta. Niissä on Omega-9 -rasvahappoja ja mineraaleja, kuten magnesiumia ja kuparia.

Mansikkajuoma

Mansikat ovat hyvä valinta, jos kärsit ripulista, sillä niillä on supistava vaikutus elimistössä. Niitä käytetään myös ihonhoidossa, sillä mansikat tehoavat etenkin vammoihin ja näppylöihin. On myös syytä tietää, että mansikoista saa mahtavan luonnollisen hammastahnan, sillä ne pitävät suusi puhtaana sekä suojaavat sitä hampaiden reikiintymiseltä ja huononhajuiselta hengitykseltä. Mahtava hedelmä, joka on todella herkullinen!

Aloita heti kun mahdollista syömään näitä 5 terveellisintä hedelmää, mikäli haluat kohentaa hyvinvointiasi makoisalla tavalla!

UUTISIA VERKOSSA