Näin saavutat ihannevartalosi – 9 vinkkiä

huhtikuu 8, 2017
Haluaisitko laihtua, pysyä terveenä ja tuntea olosi energisemmäksi? Opi laihduttamaan oikein, arvostamaan kehoasi ja kauneuttasi näiden yhdeksän vinkin avulla.

Jos haluat saavuttaa ihannevartalosi, tämä vaatii sinulta mielenlujuutta ja omistautumista. Sinun tulee muuttaa koko asenteesi itseäsi kohtaan ja nähdä vaivaa asian eteen. Tavoitteenasi on ihannepainon saavuttaminen ja terve keho.

Ihannekehoa ajateltaessa on tärkeää olla realistinen. Ikäsi, aineenvaihduntasi ja kehotyyppisi määrittävät pitkälti sen, miltä näytät. Jos keskivartalosi on luonnostaan tasapaksu hoikkanakin, on sinun mahdotonta saada tiimalasivyötäröä. On tärkeää hyväksyä kehosi luonnollinen muoto, rakastaa sitä ja löytää itsellesi sopivat keinot terveelliseen elämään, sekä tarvittaessa kehon kiinteytykseen.

Terveellinen laihtuminen ja oman kauneutesi arvostaminen on helpompaa näiden ohjeiden avulla. Vinkit ovat helppoja ja tunnet niiden avulla olosi hyvinvoivaksi ja energiseksi.

Näillä strategioilla saat ihannevartalosi

Ihannevartalo valitse omena

1. Sinun on nautittava hyvä aamiainen

Hyvä aamiainen ei tarkoita sitä, että lähdet kotoa suoraan töihin pelkästään kahvikupin sisältö mahassasi, eikä se todellakaan tarkoita aamiaisen väliin jättämistä. Muista tämä:

 • Elimistösi on viettänyt vähintään 8 tuntia syömättä ja juomatta, ja sinun on tärkeää noudattaa rutiinia pitääksesi aineenvaihdunnan tasaisena.
 • Hyvään aamiaiseen kuuluu kuitua, vitamiineja ja proteiinia. Toisin sanoen, saavuttaaksesi ihannevartalosi, sinun tulee nauttia terveellinen ja monipuolinen aamiainen. Kokeile yksinkertaista munakasta, täysjyväleipää ja hedelmää.
 • Toinen tärkeä asia, joka kannattaa muistaa päivän ensimmäisestä ateriasta on se, että kaura tekee hyvää sekä vartalolle että terveydelle. Sekoita kaurapuuroon omenaa ja pähkinöitä tehdäksesi siitä maukkaan aterian.

2. Suunnittele ateriat etukäteen

Yksi helppo tapa säädellä syömistä on suunnitella etukäteen ateriointi. Näin vältät viime hetken päätökset ja epäterveellisiin ruokiin turvautumisen, ja varmistat että saat ravinnostasi kaiken kaipaamasi.

Luo viikottainen suunnitelma etukäteen ja osta tarvitsemasi raaka-aineet valmiiksi jääkaappiin. Kokeile erilaisia reseptejä ja aineksia rohkeasti.

3. Kanna aina vesipulloa laukussasi

Vedenjuonti

 

Tämä on helppoa ja halpaa: veden siemailu päivän mittaan auttaa kehoa puhdistumaan ja tehostaa aineenvaihduntaa. Kokeile erilaisia makuvesiä vaihtelua kaivatessasi: purista veden joukkoon sitruunamehua, tai paloittele pari mansikkaa vettä maustamaan.

4. Korvaa valkoinen vehnä täysjyvällä

Kun teet ostoslistaasi, lisää siihen tumma riisi ja täysjyväpasta, sekä täysjyväleipä tai ruisleipä. Vältä valkoisista jauhoista valmistettuja ruokia. Jos aiot leipoa jotain, käytä täysjyväjauhoja.

Tämä yksinkertainen muutos ruokavaliossa tekee hyvää terveydelle ja auttaa sinua saavuttamaan haluamasi kehon.

5. Lähde ulos ja liiku puoli tuntia päivässä

Kävelylenkki

Jokaisella on varmasti aikaa puolen tunnin kävelylenkille päivittäin. Ennen kuin istahdat töiden jälkeen telkkarin eteen tai alat tehdä kotitöitä, vaihda pikaisesti vaatteet ja lähde rivakalle kävelylenkille. Jo puolen tunnin lenkki riittää kohottamaan kuntoa ja polttamaan rasvaa – samalla laihtuminen helpottuu. Nappaa mukaan kumppani tai ystävä, ja lenkkeily muuttuu hauskemmaksi.

6. Sano ”kyllä” terveellisille rasvoille

Älä koskaan rajoita kaikkien rasvojen määrää ruokavaliossasi. Älä poista kaikkia rasvoja, sillä elimistö tarvitsee terveellisiä rasvoja voidakseen hyvin. Rasvat auttavat sinua pysymään kylläisenä, tukevat verisuonten terveyttä ja lisäävät serotoniinin määrää, mikä nostattaa mielialaa.

Hyviä rasvoja saat etenkin näistä ruoka-aineista:

 • Lohi
 • Pähkinät
 • Oliiviöljy
 • Avokado
 • Mantelit
 • Pellavansiemen

7. Syö chia-siemeniä

Chia-siemenet

Chia-siemenet auttavat sinua saavuttamaan unelmiesi vartalon, sillä ne tehostavat aineenvaihduntaa ja polttavat rasvaa etenkin vatsalta. Ne tuovat mukanaan myös seuraavia terveyshyötyjä:

 • Chia-siemenet sisältävät Omega-3 -rasvahappoja
 • Siemenet hillitsevät tulehdusta ja ärsytystä
 • Chia-siemen ehkäisee selluliitin muodostumista ja ennenaikaista vanhenemista
 • Ne tuovat täyden olon
 • Ne säätelevät suoliston toimintaa ja pitävät sen säännöllisenä

8. Voimaharjoittelun tärkeys

Aina kun sinulla on muutama minuutti vapaata aikaa, käytä ne hyödyllisesti ja tee muutamia voimaharjoituksia. Vaikka et omistaisikaan käsipainoja tai et halua käyttää rahaa salijäsenyyteen, voit helposti treenata kotona pelkästään oman kehon painoa käyttäen. Kokeile punnerruksia, kyykkyjä ja muita helppoja liikkeitä, jotka polttavat rasvaa, kasvattavat lihaksia ja parantavat ihon kiinteyttä.

Pistä hyvä musiikki soimaan ja treenaa muutama minuutti esimerkiksi työpaikan taukotilassa, kotona telkkaria katsoessasi tai muina sopivina hetkinä.

Kun jaksat treenata muutaman kuukauden, alkaa näkyviä tuloksia ilmenemään ja tämä motivoi sinua jatkamaan harjoittelua. Laihtumisen ja kiinteytymisen kannalta on tärkeää treenata sekä aerobista kuntoa että lihaskuntoa.

Suositeltua lukemista: 6 vinkkiä saadaksesi pyöreät, tiukemmat pakarat

9. Nuku kahdeksan tuntia päivässä

Jos nukut kuusi tuntia tai vähemmän yön aikana, voi olosi tuntua vetämättömältä ja stressaantuneelta. Aineenvaihduntasi kärsii, ja painoa on vaikeampi pudottaa. Varaa siis riittävästi aikaa uudistavalle unelle, ja mene sänkyyn aina samaan aikaan – vältä työasioiden hoitamista, tietokoneella oloa ja TV:n katselua muutama tunti ennen nukkumaanmenoa, näin annat mielen rauhoittua unta varten.

Liian vähäiset unet voivat helposti johtaa ylensyöntiin, sillä väsynyt keho yrittää saada lisäenergiaa ravinnosta ja herättelee naposteluvimman.

Näiden vinkkien avulla saavutat ihannekehosi. Pysyttele luomassasi aikataulussa: syö samaan aikaan päivästä, nuku 8 tuntia vuorokaudessa, liiku päivittäin ja haasta itseäsi pysyttäytymään uusissa elintavoissa.

UUTISIA VERKOSSA