Näin saat hiukset kiiltämään

Silkkistä ja kiiltävää kuontaloa voidaan pitää merkkinä terveydestä, nuoruudesta ja kunnollisesta hoidosta. Päänahasta voi nähdä, mitä elämässäsi ja ympäristössäsi tapahtuu. Siksi onkin tärkeää pitää hiuksista hyvää huolta.

Mitä todennäköisimmin olet käyttänyt kalliita ja ankariakin hoitoja hiuksiisi. Ne eivät ehkä toimineet ollenkaan tai ainakaan halutulla tavalla. Tämän varalta haluamme esitellä muutaman luonnollisen vaihtoehdon, joilla pidät hiuksesi kauniina ja terveinä.

Vaihtoehtomme

1. Banaani ja kananmuna

Valkuainen sisältää vitamiineja, vaikka 90% sen painosta on vettä
Valkuainen sisältää vitamiineja, vaikka 90% sen painosta on vettä

Leikkaa banaani pieniksi paloiksi ja soseuta niitä niin kauan, kunnes rakenne muistuttaa pyreetä. Sekoita banaanin sekaan sitten kananmunan valkuainen. Tee aineksista paksu seos ja sivele sitten hiuksiisi. Halutessasi voit laittaa joukkoon myös jogurttia. Hiuksesi kiittävät!

2. Majoneesi

Majoneesi toimii hoitoaineen tapaan. Majoneesin sisältämä rasva ei välttämättä tunnu kovinkaan mukavalta, mutta se on tehokas kosteuttaja. Käytä majoneesia hiusnaamion tapaan ja anna vaikuttaa hiuksissa noin 20 minuuttia.

Kiedo hiuksiisi suihkumyssy tai muovipussi, mikäli haluat lisätä käyttömukavuutta. Pese hiuksesi 20 minuutin jälkeen ja lisää halutessasi tavallinen hoitoaine. Majoneesin rasva kosteuttaa myös päänahkaa. Lisää kuiviin hiuksiin.

3. Avokado

avokado

Tähän reseptiin tarvitset yhden avokadon, mikäli hiuksesi ovat lyhyet, ja pitkiin hiuksiin suosittelemme kahta avokadoa. Muussaa avokado, kunnes se on paksua tahnaa. Lisää tahna aina päänahasta latvoihin saakka ja anna vaikuttaa 20 minuuttia. Pese normaalisti. Voit käyttää tätä hoitoa parin päivän välein.

4. Olut

olut

Anna oluen seistä noin tunnin, jotta kaikki vaahto on kadonnut. Hiero olutta sitten hiuksiin noin kymmenen minuutin ajan. Käytä pesuun runsaasti vettä ja hoitoainetta, jotta oluen tuoksu häviää.

5. Aloe ja hunaja

aloe

Monet tietävät, että aloe ja hunaja kirkastavat hiuksia. Purista neljästä aloen lehdestä sisus kuppiin ja lisää sekaan kolme ruokalusikallista hunajaa. Lisää aineet käyttämääsi shampooseen ja pese normaalisti.

6. Hedelmänaamio

Tähän reseptiin tarvitset hieman aikaa ja muutaman perusaineksen. Ensiksi kuori ja muussaa kaksi banaania. Purista sitten kaksi appelsiinia ja sekoita mehu banaanien kanssa.

Sekoita, kunnes sinulla on juokseva seos ja lisää sitten viisi ruokalusikallista hunajaa seokseen. Sekoita, kunnes seos on tasainen. Hiero sitten naamio hiuksiisi ja anna vaikuttaa kahden tunnin ajan.

7. Sitruuna

sitruuna

Sekoita muutama tippa sitruunamehua melko runsaaseen määrään vettä. Kastele sitten hiuksesi sitruunavedellä ja anna vaikuttaa 15-20 minuuttia. Pese sitten normaalisti. Mikäli teet tämän hoidon päivällä, älä mene aurinkoon sitruunavesi hiuksissasi.

Suosittelemme…

Vältä föönien ja suoristusrautojen käyttöä, kunnes olet varmistunut niiden lämpösuojasta. Käytä kosteuttavia naamioita ainakin kerran viikossa ja harjaa hiuksesi hellästi. Yritä pitää hiussuomut luonnollisesti sileänä ja muista huolehtia myös päänahkasi hyvinvoinnista. Näiden vinkkien avulla hiuksesi hohtavat kilpaa auringon kanssa.

Kategoriat: Kauneus Tags:
UUTISIA VERKOSSA