Näin hyödyt vihreän teen juomisesta eniten

· toukokuu 25, 2017
Teenjuonnilla on paljon uskomattomia terveyshyötyjä. Lue tästä artikkelista vihreän teen lukuisista hyödyistä ja parhaasta tavasta valmistaa sitä.

Vihreän teen juonnilla on paljon terveyshyötyjä. Kuten olet luultavasti jo kuullut, se sisältää paljon antioksidantteja ja sillä on diureettisia ja termogeenisia vaikutuksia. Se suojelee monilta terveysongelmilta, kuten sydäntaudeilta.

Tässä artikkelissa tarkastelemme parasta tapaa juoda vihreää teetä sen erinomaisten terveysvaikutusten maksimoimiseksi.

Personoi vihreä teesi

Kun valmistat kupin vihreää teetä, sen maku riippuu valmistustavasta. Kaikki on kiinni veden lämpötilasta ja haudutusajasta.

teetä kannusta

Teeharrastajien mukaan täydellisessä kupillisessa on runsaasti makua, mutta juoma ei ole kitkerää.

Kun vesi on liian kuumaa tai lehdet hautuvat liian pitkään, teestä saattaa tulla kitkerän makuinen. Jos vesi puolestaan on liian kylmää, teestä ei irtoa kaikki maku.

Muista, että teen haudutusaika riippuu monista tekijöistä. Näitä ovat lehtien koko, teelaji, sadon keräämisaika ja lukuisat muut asiat.

Vihreä tee lämmitetään tavallisesti 60-85 celsiusasteeseen ja sitä tulisi hauduttaa 1-3 minuuttia.

Valmistus ja terveyshyödyt

Lukuisten tutkimusten mukaan vihreän teen valmistustapa voi vaikuttaa siihen, kuinka hyvin sen sisältämien antioksidanttien terveyshyödyt säilyvät.

Katsotaan joitakin tärkeimpiä tekijöitä, jotka kannattaa pitää mielessä:

  • Teelehtien koko ja muoto: Pienemmät lehdet hautuvat nopeammin, kun taas isommat lehdet vaativat hieman enemmän aikaa.
  • Teepussit vastaan irtotee: Yleisesti ottaen irtotee on terveellisempää, sillä sen mukana tulee myös nuoria lehtiä ja versoja. Näin saat hyödynnettyä teetä suuremman määrän kuin mitä teepussissa on, sillä jälkimmäinen sisältää ainoastaan pieniä paloja lehtiä.
  • Lämpötila: Kun vesi kiehuu, se nopeuttaa katekiinien irtoamista. Viileämpi vesi kuitenkin maksimoi teen terveyshyödyt, sillä se ehkäisee terveellisten yhdisteiden, kuten galliinihapon, hajoamisen.

Liittyykö vihreän teen valmistukseen mitään riskejä?

Jos annat teesi hautua liian pitkään, siihen voi tulla kirpeä maku ja myös sen kofeiinipitoisuus voi nousta.

Tämän lisäksi siitä saattaa irrota muita aineita, kuten torjunta-aineita ja raskasmetalleja.

Millä muulla tavoin vihreää teetä voi valmistaa?

Jos haluat seuraavaan teekupilliseesi mahdollisimman paljon antioksidantteja, kokeile hauduttaa sitä noin kaksi tuntia kylmässä vedessä saadaksesi siihen miellyttävän maun.

Näin saat hyödynnettyä tämän luonnollisen terveysjuoman tärkeät ominaisuudet.

Kolme vähän tunnettua vihreän teen hyötyä

Jotkut tieteelliset tutkimukset ovat osoittaneet vihreässä teessä olevan sellaisia hyötyjä, joita sinulle ei saattaisi tulla mieleenkään. Näihin lukeutuu mm. sen kyky taistella syöpää vastaan ja vähentää stressiä, mikä parantaa sydämen terveyttä.

Katsotaan kolmea tämän loistavan teen huonosti tunnettua hyötyä.

Terveemmät hampaat ja ikenet

Vuonna 2009 tehty tutkimus tarkasteli 940 miehen suun terveyttä. Tutkijoille selvisi, että vihreää teetä säännöllisesti nauttivilla miehillä oli terveemmät ikenet kuin niillä, jotka joivat sitä vain harvoin tai eivät lainkaan.

Mitä enemmän teekupillisia henkilö joi päivässä, sitä vähemmän tällä esiintyi viitteitä parodontiitista, mm. ikenien punoitusta ja verenvuotoa sekä hammaskiilteen eroosiota.

Aivohalvauksien ehkäisy

Vuonna 2009 suoritettiin lukuisia tutkimuksia, joissa selvisi, että päivittäinen teenjuonti voi vähentää merkittävästi aivohalvauksen riskiä.

Yhteensä 195 000 henkilöä kattaneiden tutkimusten analyysistä selvisi, että niillä, jotka nauttivat kolme kupillista teetä päivässä, aivohalvauksen riski pieneni 21 prosentilla.

Paranna aivojen tehokkuutta

Vihreän teen juominen saattaa suojata aivoja ikääntymisen vaikutuksilta.

Vuonna 2006 tehdyissä tutkimuksissa tarkasteltiin sitä, kuinka vihreän teen juominen vaikutti noin tuhanteen, iältään vähintään 70-vuotiaaseen japanilaiseen.

vihreä tee

Tutkimuksissa selvisi, että enemmän teetä elämänsä aikana juoneilla henkilöillä ilmeni pienemmällä todennäköisyydellä merkkejä aivotoimintojen vähenemisestä tai heikkenemisestä.

Niillä, jotka joivat kupillisen teetä 4-6 kertaa viikossa, oli 38 % pienempi kognitiivisten toimintojen häiriöiden riski.

Koska asiasta ei ole tehty vielä riittävästi tieteellisiä tutkimuksia, on liian varhaista suositella vihreää teetä hoitona mihinkään vaivaan. Ei ole kuitenkaan epäilystäkään siitä, että tämän loistavan ja terveellisen juoman nauttiminen on erittäin hyväksi terveydellesi.

Kokeile!