Näin huolehdit paksusuolen terveydestä

toukokuu 4, 2015

Paksusuoli (joka käsittää tarkemmin ottaen umpisuolen, varsinaisen paksusuolen eli niin kutsutun koolonin, sekä peräsuolen) on hyvin tärkeä osa sinun ruoansulatuselimistöäsi, vaikka se ei vastaakaan ruoan varsinaisesta sulattamisesta. Sen sijaan paksusuoli toimii elimistön jätteiden poistajana, minkä vuoksi sen terveydestä huolehtiminen pystyy parantamaan oleellisesti koko kehosi toimintaa.

Elimistön jätteidenpoistoprosessi on erittäin yksinkertainen. Se alkaa ohutsuolessa, jonka kautta ne aineet, jotka kehon täytyy poistaa, menevät niin kutsuttuun nousevaan kooloniin. Tämä suoliston osa on vastuussa niiden saattamisesta niin kutsuttuun laskevaan kooloniin. Siellä kyseiset aineet käsitellään, minkä jälkeen ne päätyvät niin kutsuttuun sigmasuoleen (eli vemmelsuoleen), ja lopuksi ne poistuvat elimistöstä peräsuolen kautta.

Terve paksusuoli pystyy imeyttämään ravinteita tehokkaasti, ja se pystyy myös poistamaan myrkyllisiä aineita jättämättä niistä mitään jäänteitä yhteenkään osaan sinun suolistoasi.

Hyödyllisiä vinkkejä paksusuolen terveenä pitämiseen

ärtynyt_paksusuoli

  • Syö oikealla tavalla: Terveellisen ruokavalion noudattaminen on paksusuolesi terveyden parhaaksi, sillä tämä auttaa sitä toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla, mikä johtaa puolestaan hyvään yleiseen terveydentilaan. Jotta voit ylläpitää tämän ruoansulatuselimistösi osan moitteetonta kuntoa, ovat parhaimmat ruoka-aineet esimerkiksi seuraavat: kuitupitoiset ainekset, hedelmät, vihannekset, täysjyväviljat ja pavut.
  • Ole fyysisesti aktiivinen: Jatkuvan ruumiillisen aktiivisuuden harjoittaminen on elintärkeää, jotta voit pitää yllä hyvää ruoansulatusta. On erittäin tärkeää muistaa, että jos sinun ruoansulatuksesi on ”laiska” tai hidas, pysyvät myrkylliset aineet elimistössäsi pidemmän aikaa, mikä ei ole sinulle hyväksi.
  • Huolehdi siitä, että saat tarpeeksi nestettä: Juo suosituksien mukainen määrä vettä. Tämä on tärkeää, jotta voisit auttaa elimistöäsi poistamaan sen sisältämät myrkylliset aineet. Tämän lisäksi veden juonnin vaikutuksena on se, että ulosteesi muuttuu paljon pehmeämmäksi, mikä taas tekee sen poistumisen kehosta helpommaksi.

Tästä kaikesta huolimatta on erittäin yleistä, että stressi, unirytmiin liittyvät muutokset, tai jopa niinkin yksinkertaiset asiat kuin jatkuva matkustaminen, aiheuttavat joillekin ihmisille epäsäännöllisyyttä ruoansulatuksen toiminnassa.

Jotta voisit auttaa elimistöäsi paremmin poistamaan ne haitalliset jäänteet, jotka ovat jääneet jumiin suolistoosi, täytyy sinun tehdä hyvä paksusuolen puhdistus vähintään kaksi kertaa kuukaudessa. Tietoa suoliston puhdistuksen keinoista on saatavilla yleisesti.

Pidä myös mielessä tähän liittyen, että puhdistuksessa sinun tulisi käyttää happeen perustuvia tuotteita, sillä ne eivät aiheuta ärtyneisyyttä paksusuolessa.

Muista, että suoliston hyvän terveydentilan ylläpitäminen antaa sinulle mahdollisuuden nauttia paremmasta elämänlaadusta.

UUTISIA VERKOSSA