Näin ehkäiset uusista kengistä aiheutuvaa kipua: 5 vinkkiä

Oletko ostanut uudet kengät, jotka aiheuttavat vain harmia? Olemme keränneet muutamia konsteja, joiden avulla tämä ongelma ratkaistaan.
Näin ehkäiset uusista kengistä aiheutuvaa kipua: 5 vinkkiä

Viimeisin päivitys: 21 huhtikuuta, 2019

Kenkien ostaminen on mukavaa puuhaa, varsinkin kauniiden kenkien ostaminen. Jo pian ostamisen jälkeen uudet kengät alkavat tuntua ikäviltä ja jalat kipeytyvät. Seuraa vinkkejämme niin tiedät, kuinka voit ehkäistä uusista kengistä aiheutuvaa kipua.

Aika usein käy niin, että kaivat kenkäkaapista vanhat kengät uusien sijaan, koska ne ovat mukavammat käyttää eikä niistä tule kipua ja rakkuloita. Uusien kenkien kaapissa seisottaminen ei silti ole mukavaa, vaan niitä pitää päästä ulkoiluttamaan töihin, tapahtumiin ja juhliin.

Laitetaan tälle ongelmalle piste. Seuraa ohjeitamme ja voit ehkäistä uusista kengistä aiheutuvaa kipua. Kokeile, mikä niistä toimii parhaiten sinulle. Valmiina lähtöön kauniit kengät jalassa, ilman kipuja!

Viisi vinkkiä ehkäistä uusista kengistä aiheutuvaa kipua

Uusista kengistä aiheutuvaa kipua ja rakkoja voi ehkäistä luonnollisin konstein.

Useimmiten kenkien kovuus aiheuttaa kipua. Kengät muokkaantuvat ajan mittaan käytössä jalkasi muotoon. Mutta mitä sitä ennen? Seuraa vinkkejämme:

1. Käytä laastaria

Kyllä, laastari on nopea ja helppo, jota kuka tahansa voi käyttää. Laita laastari kantapään alle tai reunaan, kohtaan, joka hiertyy herkästi kengän ollessa jalassa. 

Käytä tarpeeksi isoa laastaria, joka peittää koko alueen, joka on kosketuksissa hiertävän kengän kanssa. Muuten se alkaa irtoamaan ja suojaa jalkaa vain vähän aikaa.

Suosittelemme katsomaan tämän artikkelin: Hoida kuivia kantapäitä luontaistuotteilla

2. Paksut sukat ja hiustenkuivaaja

Tässä on erittäin helppo ja käytännöllinen konsti, tee tämä kotona: laita paksut sukat jalkaan, jotta kengän koko sisätila täyttyy. Puhalla hiustenkuivaajalla kengän kaikkein tiukimpaan kohtaan. Kuuma ilma pehmentää ja venyttää kenkiä. Toista tarvittaessa.

3. Vauvatalkkia

Uusista kengistä aiheutuvaa kipua voi lievittää laittamalla vauvatalkkia kenkään tai jalkaan,

Tämä nopea konsti jalkakipuun on käypä, etenkin jos perheessä on vauva. Laita vauvatalkkia jalan kipeään kohtaan; se vähentää hankausta ja ehkäisee rakkuloita. Deodoranttipuikko voi myös auttaa.

4. Silikonipehmuste

Voit ostaa kenkäkaupasta tai erityiskenkäkaupasta silikonipehmusteita. Ne vähentävät hankausta kengän kovaa pintaa vasten ja täten estävät kenkiä aiheuttamasta taas kipua.

5. Lämmintä vettä pussissa -konsti

Viimeinen konsti on kiistanalainen, koska sen toimivuutta ei voi taata. Silti eräät vannovat sen nimeen. Laita pussiin kuumaa vettä ja pussi kengän sisään. Tarkista, että pussi ei varmasti vuoda.

Laita kengät pakastimeen (tai ulos pakkaseen kun on talvi) yön yli. Vesi laajenee kun se jäätyy, ja siten pussi suurenee ja venyttää kenkää vähitellen joka kerta kun toistat tämän.

Toinen vastaavanlainen keino venyttää kenkiä on käyttää niitä tunti, pari kerrallaan. Näin kengät alkavat hitaasti muokkautua jalkaasi sopivaksi, ilman että kärsit kivuista.

Voit mennä suutarille ja pyytää häntä laittamaan kengän sisälle lestin, joka laajentaa kenkää. Kengän hankaavan kohdan ja jalan väliin voi laittaa pehmukkeen, jotta se ei hierrä jalkaa.

Hyvien kenkien valinta

Sanomattakin on selvää, että kenkien täytyy sopia jalkaan. Isovarpaan ja kengän kärjen välissä tulee olla vähintään 1 cm tilaa.

Valitse hyvälaatuiset kengät. Ne eivät aiheuta vaivoja ja kipua niin kuin edullisemmat kengät, koska niissä on hyvät reunat ja pehmukkeet. Hyvässä kengässä on pehmeä sisäpohja, jolle paino voi jakautua tasaisesti jalan muotosi mukaan.

Tämä on kaikkein tärkein kohta. Mikäli huomaat kengän olevan huonolaatuinen tai sen käyttö satuttaa jalkaasi, älä osta kenkiä. Löydät varmasti toiset, vielä paremmat kengät ja säästät itseäsi kipeiltä jaloilta. Tämän pitäisi olla riittävän motivoiva syy ostaa vain hyviä kenkiä.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.



Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.