Näillä liikkeillä pääset eroon ilmavaivoista luonnollisesti

elokuu 30, 2018
Ruokavaliolla ja elämäntavoilla on merkittävä rooli ruoansulatuksessa. Tässä joitakin vinkkejä ja helppoja harjoituksia, jotka voivat auttaa pääsemään eroon ilmavaivoista luonnollisesti.

Haluaisitko oppia pääsemään eroon ilmavaivoista luonnollisesti? Useimmat ihmiset vastaisivat raikuvasti ”kyllä”, koska ilmavaivat ovat ärsyttäviä ja vaikuttavat kaikkiin jollakin tavalla. Tässä artikkelissa opit helppoja vinkkejä päästäksesi eroon tästä haitasta.

Ilmavaivat syntyvät luonnollisesti kehon pyrkiessä hajottamaan nautitun ruoan. Ne voivat olla pieniä tai melko suuria ilmavaivoja, jotka tuottavat erittäin pahan hajun, ja se yleensä haittaa suurinta osaa ihmisistä enemmän kuin mikään muu.

Ilmavaivojen tyypit ja niiden aiheuttajat

Ilmavaivat voivat syntyä kahdella tapaa. Ensimmäinen on röyhtäisy ja sitä aiheuttavat:

 • Liian nopeasti syöminen
 • Purukumin jauhaminen
 • Ilman nieleminen

Toinen ilmavaivatyyppi muodostuu ruoansulatusjärjestelmän alemmassa osassa. Sitä aiheuttavat muun muassa seuraavat ruoat:

 • Kaali ja sen sukuiset kasvikset
 • Palkokasvit
 • Hedelmät (omenat, viinirypäleet)
 • Hiilihappopitoiset juomat

Nämä ruoat usein pahentavat ruoansulatusjärjestelmää. Fyysisten ongelmien lisäksi ne voivat myös aiheuttaa suurta häpeää.

Liikuntaharjoitukset ilmavaivojen poistamiseksi

Nämä liikuntaharjoitukset ovat helppoja ja toimivat sekä aikuisilla että lapsilla. Kaikista tärkeintä on pitää keho liikkeessä, jotta ilmavaivat voivat siirtyä eteenpäin ja poistua.

1. Pyöräily

eroon ilmavaivoista pyöräilemällä

Pyöräily on hyvin suosittua kaikenikäisten ihmisten keskuudessa. Sitä voidaan harrastaa ulkona tai halutessasi kuntopyörällä; kaikki riippuu siitä kuinka paljon aikaa sinulla on. Pyöräillessä tekemäsi liikkeet aktivoivat vatsaasi ja siten karkottavat kaasut: luonnollinen, hauska ja helppo tapa päästä eroon ilmavaivoista.

2. Vauva-asento

Tämä liike on erittäin hyödyllinen ja nopea jos haluat päästä eroon ilmavaivoista. Asetu istumaan polvillesi, taivuta kehoasi eteenpäin ja venytä käsiäsi. Pidä asento 30 sekunnin ajan.

Muunnelma: makaa selälläsi, nosta jalkasi ja taivuta hieman polvia. Tartu jalkoihisi käsilläsi ja säilytä tasapaino tässä asennossa vähintään 30 sekunnin ajan.

3. Lanneliike

Tämä liike on erittäin helppo ja mainio tapa päästä eroon ilmavaivoista.

 • Makaa maassa mukavalla alustalla polvet hieman taivutettuina. Venytä kätesi pääsi vierelle.
 • Käännä lanteitasi liikuttaen polviasi puolelta toiselle.
 • Hengitä hitaasti samalla kun liikut. Liikuta jalkojasi liikuttamatta vartaloasi tai hartioitasi.

4. Kobra-asento

Kobra-asento on mahtava jooga-asento ilmavaivoihin. Makaa mukavalla alustalla vatsallasi. Tue itseäsi varpaillasi ja käsilläsi laittaen ne olkapäidesi alle.

 • Suorista ja jäykistä käsiäsi samalla kun hengität sisään, siten että rintakehäsi nousee vähitellen lattiasta liikuttamatta muuta kehoasi.
 • Jännitä samaan aikaan pakarasi. Säilytä tämä asento vähintään 30 sekunnin ajan hengittäen nenän kautta.

5. Alaspäin katsova koira

eroon ilmavaivoista joogaliikkeillä

Alaspäin katsova koira, tai joogassa käytettävä nimitys dhamurasana, on viimeinen esittelemämme tapa päästä eroon ilmavaivoista. Sen etuna on se, että se myös vahvistaa kehoasi. Jooga auttaa karkottamaan myös kuukautiskipujen aiheuttamat ilmavaivat.

Tämän asennon tehdäksesi, laita vain pää alas kehosi sivulle venytettyjen käsiesi kanssa, ja pidä jalat myös ojennettuina.

 • Taivuta polviasi ja tuo jalkojasi eteenpäin, jotta voit tarttua nilkkoihisi.
 • Säilytä tämä asento muutaman sekunnin ajan.

Varaa hieman aikaa näiden liikkeiden tekemiseksi ja pääset eroon ilmavaivoista – sekä niiden tuomasta epämukavuudesta ja häpeästä!

UUTISIA VERKOSSA