Näillä keinoilla taistelet käsivarsien veltostumista vastaan

· toukokuu 12, 2015

Erilaiset tekijät ovat syynä siihen, että vartalosi menettää kiinteytensä. Kollageeni antaa iholle sen joustavuuden, ja ajan kuluessa tämän määrä vähenee, mikä aiheuttaa sen, että ihosi alkaa venymään tai roikkumaan. Painon lisääntyminen ja vähentyminen saavat myöskin aikaan tällaisen vaikutuksen ihossa. Onkin normaalia, että jos paino putoaa, muuttuvat käsivarret tämän seurauksena veltostuneiksi.

Kuinka käsivarsia voi kiinteyttää?

Ensiksi on sanottava, että minkä tahansa suunnitelman sitten valitsetkin kiinteyttääksesi käsivarsiasi, on sen kanssa oltava johdonmukainen. Et koskaan tule näkemään toivottuja tuloksia, jos harrastat liikuntaa viikon verran ja lopetat sen siihen.

Jotta saisit muokattua käsivartesi vahvoiksi ja kiinteiksi, täytyy sinulla siis olla johdonmukaisuutta ja itsekuria. Liikuntaharjoitukset täytyy myös tehdä säännöllisen usein. Tämän lisäksi on tärkeää, että et yritä pakottaa vartaloasi liian vaativiin suorituksiin.

Sinun tulee myös ottaa huomioon, että on tarpeen kysyä lääkärin neuvoa, jotta saat varmuuden siitä, onko jokin tietty harjoitus itsellesi soveltuva.

Pidä huolta tasapainoisesta ruokavaliosta

Painon vähentämisen ja tasapainoisen ruokavalion noudattamisen hyödyt ovat kaikille jo tuttuja. Terveellinen ruokavalio sopii liikuntaan paremmin kuin epäterveellinen, sillä se aiheuttaa vähemmän vatsan turvotusta, ja olosi on myös pirteämpi liikkumisen suhteen. Yritä syödä rasvatonta tai vähärasvaista lihaa (kalaa ja kanaa), kuitua sekä terveellisiä rasvoja (oliiviöljy, mantelit ja avokado).

Keinot kodin ulkopuolella

Sen lisäksi, että käyt esimerkiksi kuntosalilla, on myös uiminen erinomainen vaihtoehto. Se johtuu siitä syystä, että vedessä liikkuminen on kaksi kertaa vaativampaa toimintaa keholle. Tämän ansiosta lopputulos on se, että kulutat vedessä enemmän kaloreita sekä harjoitat lihaksiasi tehokkaammalla tavalla.

Vedessä liikkumisen paras hyöty on kuitenkin se, että lihasten ja luiden suhteen se on hellävarainen tapa liikkua. Tämä tarkoittaa, että et satuta itseäsi yhtään niin suurella todennäköisyydellä kuin muunlaisissa liikuntamuodoissa. 

Hauislihaksen liike

Löytyykö kotoasi käsipainoja? Jos näin on, käytä niitä! Ei ole kuitenkaan mikään ongelma, mikäli et sellaisia omista – voit myös tehdä näitä liikkeitä ilman painoja. Pelkkä omien käsivarsiesi paino saa jo aikaan hyvän vaikutuksen. Toinen käytännöllinen sekä taloudellisesti hyvä idea on pienen (500 ml) pullon täyttäminen vedellä, ja sen käyttö painona.

käsipainot

Tätä harjoitusta varten istuudu alas, ja ryhdy tekemään käsivarsia koukistavaa liikettä seuraavalla tavalla: tue toisen käden kyynärpää polveasi vasten, ja tuo painoa pitelevä kätesi ylös olkapäätä kohti. Tee kolme sarjaa, joista jokainen sisältää 15 liikkeen toistoa.

Voit tehdä toisen kierroksen sisältäen samat kolme sarjaa 15 toistolla, mikäli se tuntuu sopivalta oma kuntosi huomioon ottaen.

Olkalihaksen liike

Ensimmäinen harjoitus: Tätä liikettä varten sinun täytyy olla seisoma-asennossa. Erota jalkasi toisistaan niin, että jalkateriesi välinen etäisyys on yhtä suuri kuin hartialinjasi leveys. Pidä yhtä käsipainoa molemmin käsin kiinni, ja laske se pääsi taakse. Käsivarsiesi tulisi olla koukistuneessa asennossa tämän aikana. Nosta sitten käsipainoa ylöspäin niin, että se nousee pääsi yläpuolelle ja osoittaa päästään kattoa kohti. Sinun tulisi ojentaa käsivartesi melkein koko pituutensa matkalta, mutta älä käytä tähän liikkeeseen apuna kyynärpäitäsi.

Muista, että on tärkeää, etteivät käsivartesi avaudu sivuille liikaa. Yritä pitää niiden välinen etäisyys saman levyisenä kuin hartialinjasi. Tee kolme sarjaa, jotka kaikki sisältävät 15 liikkeen toistoa. Voit sitten toistaa nämä kolme sarjaa, ja voit myös tehdä tämän harjoitteen yksi käsivarsi kerrallaan.

Toinen harjoitus: tämän liikkeen avulla pystyt harjoittamaan samaa lihasta, ja liikkeen nimi on ”olkalihaksen aasinpotku”. Jotta pystyt tekemään tämän liikkeen, sinun tarvitsee olla nelinkontin maassa. Vaihtoehtoinen tapa on tehdä se sängyn päällä.

Käytä yhtä kättä tukeaksesi vartalosi siihen, jotta teet liikkeestä itsellesi helpomman. Ojenna toinen käsivartesi niin, että se on samansuuntaisessa asennossa kuin ylävartalosi. Sitten koukista käsivarsi kyynärpäästä niin, että painoa pitelevä kätesi osoittaa maata kohti ja ranne on pystysuorassa asennossa ylävartaloosi nähden.

Toista tämä harjoitus kummallakin kädellä kolmen sarjan verran, joista jokainen sisältää 15 liikkeen toistoa.

Käsivarsikoukistus: vartalon dippaus

Yksi tapa saada käsivarsiin lisää kiinteyttä on tehdä seuraavaa, pelättyä ”vartalon dippauksena” tunnettua liikettä. Tässä kuvailemamme harjoitus on eräs tapa tehdä näitä vartalon dippauksia ja saada aikaan tuloksia, mutta sillä tavalla, että liike ei ole liian vaikea, kuten silloin kun se tehdään kokonaan lattialla.

Aseta kaksi tuolia vierekkäin niiden selkänojat seinää vasten.  Laita kämmenet tuolien päälle, ja pidä selkäsi suorassa asennossa sekä käsivartesi ojennettuina. Jalkojesi tulisi olla koukistettuina 45 asteen kulmassa. Koukista käsivarsiasi siten, että rintakehäsi on näiden välissä ja käsivarret jäävät taakse. Pidä huolta siitä, että et avaa kyynärpäitäsi sivuille, vaan pidät ne samansuuntaisina kuin vartalosi.

Tee kolme sarjaa, joista jokainen sisältää 15 liikkeen toistoa.

Älä unohda huomioida näitä seikkoja

  • Muista aina venytellä ennen kuntoilun aloittamista, ja venyttele myös kun olet saanut liikkeet tehtyä. Ennen kuntoilun aloittamista lihastesi tulee olla tarpeeksi lämmenneet, jotta et satuta itseäsi.
  • Yritä aina tehdä yhden kuntoilukerran aikana kaikki tässä ohjeessa kuvatut liikkeet. Tällöin saat harjoitettua tiettyä käsivarren lihasta, sekä myös sen vastaparina toimivaa toista lihasta. Voit tehdä 15 toiston setin yhtä liikettä, sitten yhden setin toista liikettä, ja tämän jälkeen voit levätä.
  • Jos olet aloittelija, voit tehdä tämän ohjeen mukaiset liikkeet kolme kertaa viikossa, ja sitten voit lisätä tiheyttä kun se sinusta tuntuu sopivalta.
  • Pidä mielessäsi, että kovin painavia käsipainoja ei ole hyvä käyttää näitä harjoituksia varten. Sinun tavoitteenasi tulisi olla lihasten kiinteyttäminen, eikä niiden kasvattaminen. Olennainen seikka kiinteiden käsivarsien tavoittelussa on liikkeiden toisto, ei suuret painot.
  • Pidä kuntoilun lisäksi huolta terveellisestä ruokavaliosta, joka sisältää paljon kuitua ja proteiinia.
  • Näiden harjoitusten lisäksi sinun tulisi harjoittaa myös aerobista liikuntaa, jota on esimerkiksi kävely puolen tunnin ajan joka päivä. Tämän ansiosta tulet voimaan paremmin hapen saannin kannalta, ja tunnet olevasi täynnä energiaa, joten olet halukkaampi tekemään näitä liikkeitä.
  • Sinun ei tulisi rehkiä enempää kuin minkä elimistösi sallii. Tämä ainoastaan vahingoittaa lihaksiasi, ja myös väsyttää sinut. Onkin paljon helpompaa pidättäytyä jossakin liikuntarutiinissa kauemmin kuin viikon verran jos et väsy joka kerta kun kuntoilet.
  • Ole realistinen sen suhteen, mitä tavoitteidesi tulisi olla. Älä odota näkeväsi tuloksia yhden viikon kuntoilun jälkeen. Jatka liikkeiden tekemistä, ja muista, että kaikkein tärkeintä tässä asiassa on johdonmukaisuus.
  • Muista ottaa yhteyttä lääkäriisi tai kuntoilualan ammattilaiseen mikäli sinulla on epämukava olo, tai jos sinulla on jotakin kysyttävää edellä kuvatuista liikkeistä.

Mitä mieltä olet ehdottamistamme kuntoilukeinoista, joiden avulla voit saada lisää kiinteyttä veltostuneisiin käsivarsiin? Todella helppoa, eikö olekin? Nyt on siis oikea aika aloittaa näiden liikkeiden tekeminen. Ja jos pidät kiinni johdonmukaisuudesta rutiinissasi, tulet näkemään tuloksia nopeammin kuin odotitkaan.