Mukavuusalueelta lähteminen voi olla elämäsi paras päätös

kesäkuu 5, 2017
On todennäköistä, että kun jotakin uutta tapahtuu elämässäsi, hyväksyt muutoksen varauksin. On kuitenkin sellaisia hetkiä, jolloin olisi tarpeen astua ulos tutulta mukavuusalueelta.

Olemme kaikki joskus aloittaneet jonkun projektin, ja sitten tajunneet, että asia ei ehkä sittenkään ole vaivan arvoinen. Olemme tällöin ymmärtäneet, että emme itse asiassa olekaan olleet projektin suhteen tosissamme, tai ehkäpä jopa olemme pitäneet sitä aivan absurdina ideana.

Joskus saatamme kuitenkin aloittaa jonkun sellaisen projektin, joka on niin naurettava, että ei ole muuta vaihtoehtoa kuin jatkaa kyseisen asian tavoittelua ja katsoa, mihin se saattaa johtaa.

Olitpa itse tätä mieltä tai et, tällaiset tilanteet voivat joskus olla hyvä asia. Ihminen pystyy olemaan avoinna uusille kokemuksille, jotta niistä voisi oppia, ja tämä on mahtava asia. Kyseessä on itse asiassa myös se, kuinka löydämme onnellisuuden ja tasapainon elämäämme.

Koska siis oli viimeinen kerta, jolloin itse antauduit virran vietäväksi? Kun teit jotakin sellaista, jota et koskaan aiemmin olisi kuvitellut tekeväsi, ja vain yksinkertaisesti nautit elämästäsi?

Tällä kertaa kutsumme sinut siis miettimään aihetta hiukan syvällisemmin, eli kysymyksenä on tämä: kannattaako mukavuusalueelta liikkuminen, ja jos kannattaa, niin miksi?

Jos jokin asia alkaa spontaanisti ja absurdilla tavalla…

Otetaan esimerkiksi vaikkapa suhteen aloittaminen sellaisen ihmisen kanssa, joka vaikuttaa aivan itsesi vastakohdalta. Hänellä on erilaiset mieltymykset, erilainen persoonallisuus, mutta kuitenkin hän on samanlainen kanssasi tunteiden, rakkauden ja intohimon osalta. Tällaiset tilanteet ovat epäilemättä äärimmäisen intensiivisiä ja mahtavia.

Voimme löytää onnea kaikkein epätodennäköisimmistä paikoista, kaikkein epätodennäköisimpien ihmisten kanssa sekä kaikkein ennalta-arvaamattomimpina aikoina. Jokaisella on antaa monta esimerkkiä tällaisista hetkistä oman elämänsä tarinassa.

On kuitenkin monia seikkoja, jotka kannattaa pitää mielessä tähän liittyen, sillä usko tai älä, moni ihminen on haluton antautumaan virran vietäväksi. He eivät halua antaa itsensä kokea tämän tyyppisiä hetkiä, jotka sattuvat eteen vain harvoin ja jotka vaativat tiettyjä kykyjä.

Selitämme seuraavaksi tarkemmin, mitä tällä tarkoitamme.

paljain jaloin nurmikolla

Miksi virran vietäväksi antautuminen on niin tärkeää?

Olemme maininneet useastikin sen, miten tärkeää on joskus vain antaa mennä. Samoin kuten hetkessä eläminen ja kaikesta ympärillämme tapahtuvasta tietoisena oleminen, virran vietäväksi antautuminen on aivan varmasti tapa löytää onnellisuutta.

On sellaisia aikoja, jolloin jokin odottamaton tilaisuus tulee eteen, mutta annat sen mennä ohitsesi, sillä et uskalla lähteä mukaan. Pelkäät, että päätös olisi väärä, mutta tajuat sitten myöhemmin, että kyseessä olisikin ollut hyvä tilaisuus, ja lopulta tunnet katumusta kaikkien tällaisten hetkien päästämisestä käsistäsi.

Emme tässä ehdota, että tulisi toimia ajattelematta asiaa ensin, tai että tulisi tehdä asioita omanarvontunto unohtaen. Ehdotamme vain, että kannattaa olla avoinna uusille kokemuksille.

Tämä johtuu siitä, että vaikka nämä ovat hyppyjä tuntemattomaan, ne kannattaa kuitenkin tehdä. Itsestäsi tulee silti aina huolehtia, kun teet tällaisia hyppyjä.

Antautuminen vietäväksi on ennen kaikkea omaan itseesi luottamista sekä sen ymmärtämistä, että tarvitsemme hiukan rohkeutta ja absurdiutta, jotta voisimme löytää onnellisuuden.

Et koskaan voi tietää, mihin erilaiset polut sinut johtavat

Kukaan meistä ei tiedä varmasti, mikä suunta tulisi milloinkin valita, keitä ihmisiä tulisi välttää, ja mitkä tilaisuudet olisivat niitä parhaita juuri itsellemme.

Sillä mikään ei ole elämässä varmaa, ja kaikkea voi tässä maailmassa sattua, miksi emme siis ottaisi joitakin riskejä?

Tosiasiassa elämämme kiertokulku, identiteettimme ja omat henkilökohtaiset karttamme ovat yhteydessä jokaiseen päätökseen ja virheeseen, jonka teemme.

  • Ei tulisi unohtaa sitä, että parhaat polut ovat aina oman mukavuusalueemme ulkopuolella. Ikävä kyllä, joskus vietämme liian paljon aikaa tällä mukavuusalueella, ja toistamme samoja rutiineja, sekä siten teemme onnettomasta olostamme pidempään kestävän.
  • Jos olet sitä mieltä, että nykyinen ympäristösi ei tee sinua onnelliseksi, älä epäröi lähteä ulos mukavuusalueeltasi. Saatat kyllä hallita kaikkea tämän alueen sisällä, mutta mikään siellä tekemäsi ei tule antamaan sinulle tyydytystä.
  • Se mitä on tämän alueen ulkopuolella saattaa pelottaa sinua, ja se saattaa koetella sinua sekä vaikuttaa jopa absurdilta. Joskus kaikki nämä tunteet ovat parasta lääkettä huoliisi.
nainen putoaa veteen

Asia, joka alkaa spontaanisti, mutta josta tuleekin ”sinä”

Mietipä hetki seuraavaa esimerkkiä. Joku ehdottaa, että valmistaisit jonkin tietyn asian. Tämä voi olla vaikkapa jälkiruoka tai vaate. Kun valmistat sitten kyseisen asian, jokainen ylistää sinua. Päätät siksi, että tulet omistamaan koko elämäsi tälle harrastukselle tai käsityölle, ja sitten siitä tulee elämäntyylisi, eli toisin sanoen työsi.

  • On aikoja, jolloin elämässäsi tapahtuu yllättäviä asioita, mutta et kuitenkaan kiinnitä niihin aluksi erityisesti huomiota. Tietyn ajan kuluttua tajuat kuitenkin, että se mitä juuri on tapahtunut, ei olekaan absurdia eikä naurettavaa.
  • Se sijaan ymmärrät, että tuo tapahtuma tai asia saattaa olla parasta, mitä olet sen astisessa elämässäsi kokenut.

Jotta nämä asiat voisivat tapahtua, sinun täytyy olla valppaana sekä luottaa omiin vaistoihisi. Tällä tavalla löydät todellisen arvosi: oman itsevarmuutesi.

Älä koskaan unohda, kuinka tärkeästä asiasta on kyse.

UUTISIA VERKOSSA