Muista nämä 5 asiaa vaikeina aikoina

lokakuu 7, 2016
Vaikka tämän ymmärtäminen onkin vaikeaa tilanteen ollessa käsillä, vaikeat ajat ovat oppimiskokemuksia. Tulee hetki, jolloin lopulta hymyilet ja näet menneen jakson erilaisin silmin.

Vaikeat hetket tulevat ovelle ilman kutsua, ja ikävä kyllä niihin ei yleensä olla valmistauduttu. Hankaluudet voivat ilmetä monella tavalla. Joskus edes parhain mahdollinen tukiverkosto ja tehokkaimpien itseapukirjojen lukeminen eivät riitä vaikeuksien torjumiseksi.

Synkät ajat vaativat ennen kaikkea hyvää valmistautumista, ja sen tuloksena voit luottaa omiin kykyihisi, kestävyyteesi ja tunnetason hallintaasi.

Vaikka oletkin ehkä kuullut, että ”vaikeudet valmistavat tavalliset ihmiset pääsemään poikkeuksellisiin määränpäihin”, todellisuudessa jokainen ihminen haluaa vain tuntea olonsa hyväksi, tuntea olonsa hiukan paremmaksi.

Elämä vie meitä edellä mainittuihin poikkeuksellisiin määränpäihin sitten, kun hetki on siihen valmis, mutta vaikeuksien keskellä ollessasi kannattaa toistella itselleen seuraavia lauseita.

1. Minulla on oikeus itkeä, mutta tulen vielä hymyilemään uudelleen

Tunnetason irti päästäminen on elintärkeää, jos haluat päästä yli riidasta, epäonnistumisesta, virheestä tai vaikeudesta. Älä koskaan pidättele kyyneleitäsi, äläkä tunne itseäsi alakuloiseksi tai voimiltasi vajaavaiseksi.

Muista kuitenkin se, että tällaisten aikojen, jolloin ”syleilet demoneitasi”, ei tulisi kestää kovin kauaa. Niiden ei missään nimessä tulisi olla pysyviä tilanteita.

Itkeminen ja surun päästäminen ulos on hyvin selkeästi tarkoituksenmukaista: se auttaa sinua hyväksymään sen, mikä tapahtui. Voit sitten päästä eteenpäin muutosta edistäen. Sinä ansaitset hymyillä uudelleen.

2. Se ihminen, joka minua auttaa eniten vaikeuksissa, olen minä itse

Naisen hiukset meri ja avaruus

Sinulla saattaa olla mahtavat ystävät, loistava parisuhde ja rakastava perhe, joka todella välittää sinusta. Tämä on mahtavaa, mutta se ihminen, joka pystyy sopeutumaan vaikeisiin aikoihisi, olet sinä itse.

Ilman tahtoa, energiaa tai unelmia on äärimmäisen vaikeaa päästä pakoon siitä pimeästä huoneesta, josta nyt löydät itsesi. Kuuntele ympärilläsi olevia ihmisiä ja anna heidän auttaa sinua, mutta sinun itse täytyy laittaa renkaat pyörimään, jos haluat päästä liikkeelle.

3. En voi hallita tilannettani, vaan ainoastaan sitä tapaa, jolla itse siihen suhtaudun

On eräitä asioita, joita ei voida elämässä välttää: menetykset, sairaudet, ero toisesta ihmisestä suurimmista yrityksistä huolimatta… Kukaan ei voi 100-prosenttisesti hallita näitä monimutkaisia tilanteita, joita elämä joskus eteen tuo. Sen sijaan olet vastuussa omista ajatuksistasi.

Jos sanot, että ”en pysty”, tulet pysäyttämään itsesi täydellisesti sekä saamaan aikaiseksi muita negatiivisia tunteita. Jos sanot sen sijaan ”minä pystyn selviytymään tästä”, pystyt täydellisesti muuttamaan näkökulmasi ja saamaan uutta voimaa.

Tämä on asia, joka kannattaa ehdottomasti muistaa silloin, kun löydät itsesi pimeydestä.

4. Elämää eletään pelon toisella puolella

Olemme ottaneet jo monta kertaa esille idean ihmisen mukavuusalueesta. Se on se näkymätön tila, jossa kaikki on turvallista, tunnettua ja hallittavissa olevaa.

Vaikeina aikoina sinusta ehkä tuntuu siltä, että vaikeudet ovat menneet tämän rajan yli ja vanginneet sinut pitkillä sormillaan. Se rauha, jonka joskus otit itsestäänselvyytenä, on nyt romahtamassa.

Sinun täytyy päästä pakoon peloistasi ja ottaa askel toiselle puolelle, kyseisen rajan yli.

Jos pelkäät ajatella sitä, mitä sinulle tapahtuu menetyksen jälkeen, mene toiselle puolelle ja hyväksy ensin se, mitä tapahtui. Muista sitten, että elämän täytyy jatkua – jatkua niin, että elämä ottaa sinut mukaansa. Ala liikkua.

Jos sinusta tuntuu uhatulta tai pelkäät olla yksin, järkevöi nämä pelot muistamalla aikaisempi lause siitä, että sinä itse olet oman itsesi paras apu. Anna sydämesi antaa sinulle voimaa.

Perhostytön vaikeat ajat

5. Minun täytyy edistää sisäistä rauhaa ja tasapainoa joka ikinen päivä

Pidät itsestäsi huolta ruokavalion ja fyysisen terveyden puitteissa, ja käyt varmaankin lääkärissä jos olet sairas. Pidät siis itsestäsi huolta joka ikinen päivä, ja olet epäilemättä poikki, kun lopulta illalla menet nukkumaan.

Kysy nyt itseltäsi, milloin oli viime kerta, kun pidit huolta omista tunteistasi, tarpeistasi ja sisäisestä rauhastasi?

Tämä on erään tyyppinen harjoite, jota voidaan tehdä joka päivä. Jos laitat etusijalle kaikki muut ihmiset, tulet lopulta lyömään laimin omaa itseäsi.

Kun keskität kaikki pyrkimyksesi tavaroiden tai asioiden keräämiseen tai saamiseen, menetät ymmärryksen siitä, mikä on elämässä todella tärkeää: oma onnellisuutesi ja yhtenäisyytesi.

Kun vaikeat ajat saapuvat, sinun tulee olla valmistautunut. Tähän ei ole olemassa mitään parempaa keinoa kuin se, että pidät yllä sisäistä rauhaasi joka ikinen päivä sekä vahvistat itsetuntoasi ja ymmärrystä omasta itsestäsi.

Ennen kaikkea sinun kannattaa muistaa, että elämä kulkee kuin joki, koko ajan muuttuen. Piditpä tästä tai et, sinun tulee olla osa tätä soljuvaa liikettä.

Lopuksi sanomme vielä tämän: kukaan ei tiedä, koska vaikeat ajat tulevat omalle kohdalle, joten on tärkeää olla aina valmistautunut luottamaan omaan kykyynsä selviytyä.

Kenen tahansa, joka haluaa nähdä sateenkaaren, tulee olla valmis myös kestämään myrskyä.

UUTISIA VERKOSSA