Miten vaalentaa kainalot

· kesäkuu 1, 2015

Kainaloiden alue on hyvin arka ja herkkä. Osalla naisista tämä ihoalue on väriltään tummempi johtuen deodoranttien käytöstä, ihokarvojen ajelusta, hikoilusta ja niin edelleen, ja tästä johtuen jotkut saattavat peitellä kainalojaan.

Liiallinen hiki

Jos tummentuneiden kainaloiden syy on liiallinen hikoilu, olisi hyvä muistaa se, että hikoilu on kehon yksi tapa poistaa myrkkyjä. Tästä syystä ei ole hyvä käyttää tuotteita, jotka kokonaan lopettavat hikoilun; ja sellaisia tuotteitahan on markkinoilla. Voidaksesi luonnollisesti vähentää tai kontrolloida liiallista hikoilua, käytä seuraavia keinoja:

  • Kuluta adstringoivia, eli kudoksia jumoavia ja supistavia, elintarvikkeita, kuten vihreää teetä tai avokadon siemenen uutetta.
  • Salviauutetta voi juoda, mutta sitä voi myös levittää paikallisesti.
  • Puhdista kainalot säännöllisesi punasavivedellä. Liuota vähän savea veteen ja pese sillä kainalot. Käytä apuna pientä pyyhettä.
  • Käytä riidenliekoitiöitä (Lycopodium) tai kasvirikkiä. Nämä itiöt imevät hikeä ja samanaikaisesti estävät bakteerien kasvua, josta pahat hajut usein johtuvat. Se ehkäisee myös ärsytystä ja ihottumaa. Levitä aamuin illoin eniten hikoileville alueille, mutta vältä avoimia haavoja.
  • Muistathan, että hermoilu lisää hikoilua.

Salvia-Fernando-Stankuns1

Kuolleiden ihosolujen kertyminen iholle

Iho uudistaa itseään jatkuvasti, mutta joskus se ei pysty kokonaan poistamaan kuolleita soluja, jotka kertyvät ihon ulommaiseen kerrokseen. Ehkäistäksesi tätä voit hellävaroen kuoria ihoa käyttäen apuna hieman ruokasoodaa. Tee näin kerran viikossa tai joka toinen viikko, aina ennen ihokarvojen poistoa, vähentääksesi ihon ärsyyntymistä. Kuorinnan jälkeen huuhdo kainalot vedellä ja levitä kosteusvoidetta.

Alkoholia sisältävät ja voimakkaan hajuiset tuotteet

Ei ole suositeltavaa käyttää sellaisia tuotteita, jotka saattavat olla ns. aggressiivisia kainalon alueen iholle. Iho tällä alueella on hyvin ohutta ja herkkää, etenkin jos poistat alueelta karvoja. Käytä luonnollisia ja luomutuotteita, esimerkiksi alunakivideodoranttia ja kiinteitä deodorantteja.

Karvojen poisto

Käyttämäsi karvanpoistomenetelmä voi olla syynä tummentuneisiin kainaloihin; jos ajelet karvat höylällä, suosittelemme sinua etsimään vaihtoehtoisen tavan poistaa karvat. Ihanteellisesti sinun tulisi käyttää karvojen poistoon vahaa.

Ihokarvojen poiston jälkeen suosittelemme käyttämään jonkinlaista voidetta tai geeliä rauhoittamaan ihoärsytystä, kuten esimerkiksi aloe vera -geeliä tai kehäkukkapohjaista voidetta.

Kehäkukka-Cuervo_J

Uutteet

Kainaloiden alue saattaa myös kärsiä infektiosta joka voi johtua muun muassa huonosta hygieniasta. Kosteus kertyy helposti tälle alueelle, minkä vuoksi sinun täytyy suorittaa erityisiä varotoimia, jotta se pysyy puhtaana ja kuivana.

Voit käyttää teepuuöljyä sisältävää deodoranttia, joka on bakteereja tuhoavaa ja sienitauteja estävää; tai voit ostaa teepuuöljyä, lisätä sitä kosteusvoiteeseen ja levittää sitä suoraan kainaloihin päivittäin.

Vaatteiden aiheuttama kitka

Erittäin tiukat vaatteet voivat myös ärsyttää ja tummentaa kainaloiden aluetta, minkä vuoksi sinun kannattaa välttää synteettisiä materiaaleja, jotka aiheuttavat ärsytystä. Ei myöskään kannata pukeutua hyvin tiukkahihaisiin tai –hihnaisiin vaatekappaleisiin.

Luonnolliset valkaisuaineet

Sinulla saattaa jo olla muutamia elintarvikkeita ja tuotteita kotona, jotka voivat auttaa vaalentamaan kainaloiden alueen luonnollisesti:

Sitruuna

Sitruuna auttaa poistamaan kuolleita soluja ja valkaisee ajan mittaan tummentuneita alueita. Se toimii deodorantin tavoin, joten älä epäröi käyttää tätä hoitokeinoa päivittäin. Miten sitä käytetään? Leikkaa sitruuna kahtia ja hiero sitä kainaloihin. Jätä hetkeksi niin että se kuivuu ja sitten voitkin jo pukeutua.

Vältä sitruunaa jos olet juuri höylännyt ihokarvat, sillä se voi siinä tapauksessa aiheuttaa polttavaa tunnetta.

Perunamehu

Myös perunamehulla on valkaisevia ominaisuuksia, joten jos sinulla on tehosekoitin voit kokeilla tätä hoitokeinoa. Pienen perunapalan mehu riittää. Levitä sitä kainaloon käyttäen apuna pumpulituppoa.

Hapetettu vesi

Sinulla on ehkä myös tätä valkaisijaa jo kotona ja tiedätkin jo sen ominaisuuksista. Levitä päivittäin pieni määrä hapetettua vettä kainaloihin. Pian huomaat, että alue vaalenee.

Kuvat – Fernando Stankuns ja Cuervo_