Mitä unelma-asuntosi kertoo persoonallisuudestasi?

maaliskuu 29, 2016
Ideaalikotisi voi itse asiassa kertoa paljonkin sinusta ja tunteistasi. Vaikka henkilö olisikin nuori, voi koti paljastaa erilaisia puolia ihmisen persoonallisuudesta.
Kuuden kodin testi – mistä tässä on kyse? Jokaisella on oma ”unelmakotinsa”,  jossa on juuri sellainen suunnittelu tai yksityiskohdat, että kyseinen asunto tuntuu juuri niin kodikkaalta kuin ihminen voi kuvitella.

Se asuntotyyppi, joka sinulle on miellyttävin, ja sen yksityiskohdat (ovet, ikkunat, asunnon koko ja muut vastaavat seikat) eivät kerro vain tietyistä odotuksista tulevaisuuttasi koskien, vaan mieltymyksesi voivat myös viestiä eräistä tärkeistä elämäsi ja persoonallisuutesi puolista.

Useiden psykologien mukaan – kuten myös muidenkin asiantuntijoiden mielestä – se asunnon tyyppi, jonka ihminen kokee miellyttävimmäksi, on suoraan yhteydessä hänen perhesuhteisiinsa, tunteisiinsa sekä siihen, kuinka hän ajattelee.

Tämä yhteys voidaan nähdä jopa siinä ensimmäisessä talossa, jonka sinä piirsit lapsena, ja se jatkuu aina keski-ikään asti, jolloin olet kehittänyt tietoisuuden siitä, minkälainen unelmien kotisi olisi.

Jotta voisit paremmin ymmärtää sitä yhteyttä, jonka personallisuutesi tyypillä sekä unelmiesi kodilla on, kokeile valita yksi kuvassamme olevista kuudesta talosta, ja lue sitten tämän valinnan mahdollinen merkitys alla olevasta tekstistämme.

Talo 1 – mitä se kertoo?

Seikkaileva persoonallisuus

Ihmiset, jotka valitsevat tämän kodin, ovat yleensä jaloja, innostuneita, hauskoja sekä seikkailuun mieltyneitä.

Tämän tyyppinen ihminen yrittää aina paeta elämän turruttavaa rutiinia, ja hän rakastaa usein matkustelua, urheilua tai mitä tahansa sellaista ajanvietettä, josta hän saa iloa.

Hän voi olla hiukan impulsiivinen,  ja siten saattaa joskus olla vaikeaa saada heitä kieltäytymään, ja tämä voi johtaa myös vastuuttomaan käytökseen.

Tämän tyypin ihminen suunnittelee suuria seikkailuja ja hauskoja hetkiä, mutta hänen täytyy olla tarkkana sen kanssa, ettei hauskanpito häiritse jokapäiväisiä aktiviteetteja. Ne ihmiset, jotka valitsevat tämän talon, tuppaavat joskus elämään erittäin voimakkaasti tulevaisuudessa, joten heidän kannattaakin yrittää elää elämäänsä myös juuri nyt käsillä olevassa hetkessä.

Talo 2 – mitä se kertoo?

Toinen taloista edustaa niitä ihmisiä, jotka ovat vastuuntuntoisia ja intohimoisia omien velvollisuuksiensa suhteen. Ennen kaikkea he ovat aina kilttejä ja rehellisiä ympärillään olevien ihmisten kanssa.

Yksi tämän tyypin ihmisten hallitsevista ominaisuuksista onkin empatia, ja he ottavat joskus toisten ihmisten ongelmat omille harteilleen, mikä voi myös olla haitallista heille itselleen.

He ovat huolissaan tulevaisuudestaan, ja tämä voi joskus aiheuttaa heille suurtakin ahdistusta. Tämän tyyppisen ihmisen kannattaakin yrittää opetella menemään enemmän virran mukana sekä suhtautumaan positiivisesti päivän jokaiseen hetkeen.

Talo 3 – mitä se kertoo?

Taiteellinen persoonallisuus

Tämän tyypin talo miellyttää sellaista ihmistä, joka on varma itsestään ja joka kohtaa täysillä jokaisen haasteen elämässään. Hän tekee paljon töitä ja haluaa saavuttaa kaikki itselleen asettamansa tavoitteet.

Tämänlaiset ihmiset ovat kilpailuhenkisiä, ja he tekevätkin kaikkensa, jotta he saavuttaisivat omat tavoitteensa. On kuitenkin tärkeää, että he oppivat kontrolloimaan tunteitaan, sillä kaikki elämässä ei tule menemään juuri heidän suunnitelmiensa mukaisesti, ja jokaisen täytyy pystyä sopeutumaan myös epäonnistumisiin.

Jos olet tämänkaltainen ihminen, ja jos kolmas talo on suosikkisi, muista siis, että töiden tekeminen uupumukseen asti ei aina ole hyvä vaihtoehto. Opettele myös rentoutumaan – tee hyvää työtä, mutta vältä stressaavia tilanteita, jotka saattavat vaikuttaa terveyteesi negatiivisesti.

On parasta opetella organisoimaan oma aikasi paremmin, pysyä itsellesi asettamassasi aikataulussa sekä muistaa viettää aikaa ystäviesi ja perheesi kanssa.

Talo 4 – mitä se kertoo?

Neljäs taloistamme edustaa suvaitsevaista ja rehellistä ihmistä, joka haluaa elää harmoniassa kaiken ja kaikkien kanssa heidän ympärillään. Tämän tyypin ihminen välttääkin usein sellaisia tilanteita, joissa voi ilmetä konfliktia. He ovat usein hyvin hiljaisia ihmisiä, jotka ovat mieluusti läheisten ystäviensä ympäröiminä.

Rauhallisen elämän eläminen on heidän suuria hyveitään, mutta kannattaa myös oppia tunnistamaan sellaisia kokemuksia, jotka voivat työntää ihmistä eteenpäin elämässä. Ei ole terveellistä yrittää antaa epämiellyttävien tilanteiden selvittää itse itsensä, sillä tämä voi johtaa suurempiin ongelmiin.

Talo 5 – mitä se kertoo?

Nainen miettii

Viidennen talon valinneet ihmiset katsovat maailmaa tunteidensa kautta, ja nämä tunteet ovat tulosta heidän kokemuksistaan. Tällaiset ihmiset ovat hyvin tunteellisia koskien niin kipua kuin iloakin, sekä heihin itseensä että toisiin liittyen.

Koska he ovat näin tunteellisia, on tällaisten ihmisten suurin haaste oppia erottelemaan tilanteet ja heidän niihin liittämänsä tunteet. Heidän kannattaa siis yrittää ymmärtää että se, miltä heistä tuntuu, ei välttämättä ole jonkin ulkoisen tekijän syytä.

On siis hyvä idea tämän tyypin ihmisille käyttää enemmän aikaa vuoropuheluun sekä välttää johtopäätöksien tekemistä liian suoraviivaisesti.

Talo 6 – mitä se kertoo?

Tämä viimeinen talo on sellaisten ihmisten valitsema, jotka yleisesti ottaen ovat anteliaita, tehokkaita ja lahjakkaita, ja jotka ovat hyviä monilla eri aloilla ja erilaisissa aktiviteeteissa.

Heidän suurin heikkoutensa on se, että heiltä usein puuttuu kärsivällisyyttäja he voivatkin vaipua epätoivoon, jos maailma ei toimi tai ajattele juuri sillä tavalla kuin he itse.

Tämän tyypin ihmisten haasteena onkin oppia käyttämään lahjakkuuttaan siten, että he auttavat muita, sekä oppia kehittämään suvaitsevaisuutta ja kärsivällisyyttä. Tällä tavalla he pystyvät parantamaan ihmissuhteitaan sekä elämään täysipainoisempaa elämää.

Mihin ryhmään itse kuulut – minkä talon valitset, ja kertooko tämä sinusta ja persoonallisuudestasi jotakin merkittävää?

UUTISIA VERKOSSA