Mitä tehdä, kun intohimo elämää kohtaan hiipuu?

· toukokuu 24, 2017
Jos olet menettänyt intohimosi elämää kohtaan, sinun tulee opetella yllättämään itsesi pienillä asioilla sekä ymmärtää, että onnellisuuteen ei tarvita paljoa. On aika opetella, kuinka olla taas onnellinen.

Tämä on asia, joka jokaisen täytyy kohdata ennemmin tai myöhemmin. Elämä ei aina ole ruusunpunainen riemuretki täynnä onnea ja intoa.

Se olisi tietysti mahtavaa, mutta totuus on, että ihminen ei voi olla onnellinen kaiken aikaa. Tulet siis käymään elämäsi aikana lävitse myös surun hetkiä ja vaikeita tunteita, jotka saavat sinut menettämään intohimosi elämää kohtaan.

Mitä tulevaisuus tulee eteeni tuomaan? Miksi tekisin huomisen eteen mitään, jos tämä päivä on niin vaikea ja tyhjä? Miksi onnellisuus ei ole tullut takaisin elämääni, ja miksi se lähti pois?

Nämä ovat eräitä niistä kysymyksistä, joita mieleesi saattaa jossakin vaiheessa juolahtaa.

Moni on kuitenkin onnistunut pääsemään ylitse näistä mysteereistä, ja he ovat löytäneet olemassaolollensa tarkoituksen. Toiset sen sijaan edelleen kamppailevat ja etsivät apua tilanteeseensa.

Me haluamme tällä kertaa tarjota tällaista apua sitä etsiville.

Muista, että seuraavaksi mainitsemamme asiat eivät päde jokaiseen ihmiseen. Lue ne lävitse ja kokeile tarjoamiamme ehdotuksia omassa elämässäsi – tulet huomaamaan, että olossasi tapahtuu eräitä ihmeellisiä muutoksia.

1. Päästä irti painosta, jota kannattelet harteillasi

Kaikki ne lukemattomat vinkit, joissa kehotetaan ”päästämään irti huonosta energiasta”, ovat kyllä tarkoitetut avuksi, mutta suurimmaksi osaksi ne ovat kuitenkin täysin hyödyttömiä.

Kukaan, joka ei ole käynyt lävitse sitä mitä sinä itse koet, ei voi muuttaa näkökulmaasi yhdessä yössä. Tällaiset ihmiset eivät nimittäin täysin ymmärrä mitä sinulle tapahtuu, ja et myöskään halua joutua selittämään asiaa.

On vain yksi tapa siihen, että kipu ja se painolasti jota olet harteillasi kantanut voivat hävitä, mutta tämä ei ole helppo tehtävä: sinun täytyy saavuttaa asian suhteen rauha.

Tässä on kyse juuri siitä, miltä se kuulostaa. Sinun pitää päästä rauhallisuuden tilaan sen asian suhteen (olipa se mikä tahansa), joka aiheuttaa elämänhalusi menetyksen.

Tähän voivat olla syynä monet asiat, mutta sinun ei tarvitse ryhtyä nimeämään niitä kaikkia. Jos pystyt antamaan anteeksi, unohtamaan tai ymmärtämään sen mikä sinua vaivaa, alat tuntea olosi paremmaksi.

Tämä on vähitellen etenevä prosessi, mutta se tulee todella olemaan sinulle avuksi.

2. Pienet asiat, jotka auttavat saamaan takaisin intohimon elämää kohtaan

vuorilla

Sellaiset elokuvat kuten ”Eat, Pray, Love” käsittävät erään mielenkiintoisen oletuksen, mutta ne eivät kuitenkaan ole kovin realistisia yleisesti ottaen.

Kun sinulla on jokin ongelma, et välttämättä voi vain jättää kaikkea ja lähteä reissaamaan ympäri maailmaa. Tämän mainitsemamme elokuvan pinnan alla on kuitenkin piilossa tietty totuus.

Sinun ei tarvitse käyttää vuosia matkustamiseen tai saada ennustusta joltakin suurelta hengelliseltä gurulta – vain sinä itse voit tuoda itsesi onnellisuuden tilaan sekä ottaa tämän suhteen ensimmäisen askeleen.

Edistys tulee tässä olemaan hidasta, etkä voi hyppiä vaiheiden yli.

Jos haluat löytää uudelleen intohimosi elämää kohtaan, älä muuta toiseen kaupunkiin, käytä säästöjäsi matkustamiseen tai lähde pois paetaksesi elämää. Löydä uudestaan vanha intohimosi tai jokin täysin uusi – jotakin pientä ja yksinkertaista, johon voit suunnata huomiosi.

Kokeile tätä juttua, maistele sitä pienissä paloissa, ja tee sitä muiden ihmisten kanssa. Käytä aikaa niihin asioihin, joista saat mielihyvää.

Älä tee tätä kaikkea kerralla, vaan pikemminkin pienissä annoksissa, kunnes voit tuntea olosi kohenevan hiukan kerrallaan. Kyseessä on aikaavievä prosessi, ja se voi myös olla vaikea, mutta voit aivan ehdottomasti tehdä tämän.

3. Ymmärrä, että itsenäisyys on hyväksi, mutta yksinäisyys ei

onnellinen pariskunta

Jos olosi ei ole mahtava, et luultavasti halua olla sellaisten ihmisten ympäröimänä jotka koko ajan kyselevät kuinka sinulla menee tai jotka eivät kunnioita aikaasi ja tilaasi.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että sinun tulisi eristää itsesi maailmasta, vaikka tämä olisikin juuri se, minkä haluat tehdä.

On hyvä idea viettää aikaa yksin, jotta voit selvittää, kuka olet ja jotta voit nähdä asiat toisesta näkökulmasta. Muista kuitenkin, että kun tämä tilanne muuttuu jatkuvaksi yksinäisyydeksi, sinulla on käsissäsi isompi ongelma.

Jotta voisit saada takaisin intohimosi elämää kohtaan, et tarvitse parisuhdetta tai ystävää vierellesi kaiken aikaa.

Esimerkeiksi voidaan ottaa vaeltajat ja reppureissaajat, jotka omaavat usein voimakkaan intohimon elämää kohtaan – itse asiassa tämä on sen ansiota, että he eivät koskaan ole täysin yksin.

Sinun kannattaa jakaa aikaasi ja olla kontaktissa muiden ihmisten kanssa. Selvitä, mistä pidät toisissa ja mistä taas et. Voit oppia, kokea ja tehdä paljon enemmän, jos olet toisten ihmisten kanssa vuorovaikutuksessa.

Lue aiheesta lisää: Kolme elämän lakia, jotka lisäävät onnellisuutta

4. Ei ole vain yhtä ainoaa polkua

Muistele kaikkia niitä asioita, joita olet lukuisilta ihmisiltä kuullut sitä koskien, mitä sinun tulisi tehdä ollaksesi onnellinen, menestyksekäs tai hyvä ihminen.

Muistatko näitä ohjeita? Hyvä, heitä ne sitten kaikki roskikseen!

Näitä ”polkuja onnellisuuteen” ei nimittäin itse asiassa ole olemassa.

Jos elämässä todella olisi valittavana valmiita polkuja, se olisi liian helppoa. Sen sijaan ihmiset haluavatkin tuntea, että heillä on opasteita seurattavinaan.

Sinun täytyy tässä muistaa vain yksi sääntö: älä vahingoita toisia. Tätä lukuun ottamatta voit tehdä aivan mitä haluat, kunhan vain siis seuraat tätä ”kultaista sääntöä”.

Ihmiset tulevat kritisoimaan, tuomitsemaan ja jopa yrittävät nöyryyttää sinua, mutta mikään ei ole parempaa kuin se tyydytys, jonka saat tuntiessasi itsesi onnelliseksi.

Kun koet tämän tunteen, voit ymmärtää, että ainoa syy siihen että ihmiset tuomitsevat toisia on se, että he eivät itse ole onnellisia.

Nyt kun tiedät, kuinka pystyt löytämään uudelleen intohimosi elämää kohtaan, voit päättää, koska haluat tämän prosessin aloittaa – vain sinä itse voit sen tehdä.

Alun kuvan lähde: wikiHow.com