Mitä tapahtuu, kun vihdoin lähdet myrkkyllisestä suhteesta

joulukuu 30, 2017

Myrkyllinen ihmissuhde kuluttaa sinua, vahingoittaa identiteettiäsi ja laimentaa itsetuntoasi. Se vääristää peruskäsitteitäsi siitä, mitä autenttinen rakkaus, jalo kunnioitus ja elämäsi jakaminen toisen kanssa tarkoittavat.

Tiedämme, että tietyn tyyppisten suhteiden kutsuminen ”myrkyllisiksi” on muodissa. Kaiken kaikkiaan, monet käyttävät tätä fraasia melkeinpä liiallisesti puhuessaan pahoinpitelevistä, vahingoittavista ja kontrolloivista käytöksistä. Meidän tulee kuitenkin olla varovaisia ja analysoida parisuhde yksityiskohtaisesti ennen kuin käytämme tätä termiä.

Joskus jokin tietty käytös saattaa nimittäin olla todellisuudessa eri häiriön aiheuttama, joka tarvitsisi eri tyyppistä huomiota, joten meidän tulisi olla varovaisia eri leimojen kanssa.

Kaikki ihmiset ja kaikki parisuhteet ovat erilaisia. Mutta joskus yksi osapuoli tulee ongelmien keskukseksi ja tunteellisen, fyysisen tai psykologisen pahoinpitelyn pyörittelemäksi. Jos olet koskaan kokenut tätä ja olet pystynyt pääsemään pois suhteesta, tiedät, ettei tämä prosessi ole helppo.

Ennen kaikkea haluamme tehdä selväksi, että myrkyllisen parisuhteen päättäminen ei automaattisesti tarkoita, että koet välitöntä onnea ja hyvinvointia. Tämä vie aikaa.

Prosessi ei ole helppo eikä nopea.

Myrkyllisen suhteen jälkeen jää haava

sammaloitunut käsi vedessä

Kuvitellaanpa hetken henkilö, jota johdatellaan kädestä pitäen läpi tiheän metsän, joka on täynnä oksia ja piikkipensaita.

Tämä henkilö antaa itsensä olla johdateltavana, sillä hän luottaa johdattelijaansa. Hän kuitenkin tietää, että matka on uuvuttava, hänen hengityksensä on salpautunut, ja oksat jättävät haavoja hänen ihoonsa.

Mikään, mitä hän näkee ympärillään ei näytä kauniilta tai toiveikkaalta.

Lopulta hän päättää päästää irti tästä kädestä, ja etäännyttää itsensä. Hän tekee tämän tunteakseen olonsa vapaaksi, löytääkseen onnensa uudelleen ja salliakseen toisen ihmisen kävellä edellä yksin, eri polkua pitkin.

Kun hän tekee tämän, hän kokee intensiivisiä ja ristiriitaisia tunteita: 

  • Hän hädintuskin tunnistaa itsensä. Tuloksena tästä traumaattisesta matkasta, hänellä on useita arpia ja avohaavoja.
  • Hän on nääntynyt. On vaikea hengittää ja hänen ainoa vaihtoehtonsa on pysyä hiljaisena ja paikallaan hetken ajan, jotta hän voi toipua.
  • Hän on hukassa. Hän on pysähtynyt sellaisessa kohtaa metsää, missä hän ei tunne tietä. Hän ei tiedä, minkä suunnan ottaa nyt.

Myrkyllisestä suhteesta lähtemisen jälkeen henkilö löytää helpotusta, se on varmaa. Mutta hyvinvoinnin tunne ei ole välitöntä. 

Mitä hän tuntee on tarve vetäytyä, löytää itsensä uudelleen, tunnistaa haavansa, miettiä ja ajatella sitä missä hän on elämässään ja mitä hänen tulisi tehdä. 

Lue myös: Ota harppaus elääksesi pelotonta elämää

Aika parantua, aika vetäytyä

naisen myrkyllinen suhde

Viimeinen asia, jota ihmisen tulisi tehdä myrkyllisestä suhteesta lähdettyään, on etsiä helpotusta uudesta suhteesta. 

Kukaan ei voi parantaa itseään hyppäämällä välittömästi toiseen suhteeseen. Tämän tekeminen ei ole terapeuttista tai tervettä. Tämä johtuu pääosin siitä, että kukaan muu ei ole velvollinen korjaamaan haavojamme, olemaan kivunlievittäjämme tai parannuskeinomme auttaakseen meitä unohtamaan.

Kaiken kaikkiaan paras asia mitä voimme tehdä on antaa itsellemme aikaa tehdä tämä sisäänpäin kääntyvä matka. Tarvitsemme aikaa palauttaaksemme itsetuntomme, korjataksemme identiteettimme, ravitaksemme toiveitamme ja oppiaksemme luottamaan itseemme.

Meidän tulee päästää irti vihasta, pelosta ja turhautumisesta syntyäksemme uudelleen paljon vahvempina intiimiyden kuorestamme. Meidän täytyy muodostaa jonkinlainen konkreettinen suremisprosessi. Vähä vähältä tämä auttaa meitä:

  • vapauttamaan tunteitamme
  • kanavoimaan vihaamme
  • kehittämään sitkeän asenteen
  • muistamaan, minkä arvoisia olemme ja mitä ansaitsemme

Vasta kun taas rakastamme itseämme, olemme valmiita sallimaan itsemme löytää meille oikean ihmisen. 

Lue myös: Miksi niin moni suhde päättyy?

Arvokkuuteni ei salli tinkimistä tai uusia myrkyllisiä suhteita

tyttö haihtuu savuna ilmaan

Olet luultavasti tavannut ainakin yhden ihmisen, joka lähdettyään yhdestä myrkyllisestä suhteesta päätyy toiseen. Samaan pahoinpitelevään ja kuluttavaan dynamiikkaan putoaminen on yleisempää kuin uskommekaan.

Meidän tulisi rakentaa terve itsetunto ja muistaa, että arvokkuuttamme ei voida myydä, ostaa eikä siitä voi tinkiä. On erittäin tärkeää muistaa, että ansaitsemme parasta. Rakastaminen ei tarkoita kärsimistä, ja yksinolo harmoniassa itsensä kanssa on aina parempi mielenvikaisen, itsekkään ja vaurioittavan rakkauden sijaan.

On siis tärkeää tehdä selkeäksi se, että myrkyllisestä suhteesta lähteminen ei anna välitöntä onneaMeidän täytyy korjata itsemme ja parantaa itsetuntomme ja arvokkuutemme jotta muistaisimme aina olla putoamatta takaisin vahingoittaviin suhteisiin.

Varmistetaan, että tämä kokemus saa meidät sanomaan ”ei koskaan enää” myrkylliselle suhteelle.

Pääkuvan lähde: © wikiHow.com

UUTISIA VERKOSSA