Mitä on liitumaali ja miten sitä käytetään?
Liitumaalista, joka tunnetaan myös nimellä kalkkimaali, on tullut todellinen trendi viime vuosina. Tämä johtuu muun muassa siitä, että se on erittäin monipuolinen maali ja se sopii erilaisille pinnoille antaen erityisen viimeistelyn muun muassa seinille, oville, tuoleille ja kaapeille.
Lisäksi liitumaali on taloudellinen, ympäristöystävällinen ja helppo levittää. Kuka tahansa voi työskennellä sen kanssa ilman, että hänen tarvitsee olla koristelun tai restauroinnin asiantuntija.
Eikä se yleensä vaadi lisähoitoa. Tässä artikkelissa kerromme kaiken, mitä liitumaalista tulee tietää. Jatka lukemista.
Mitä on liitumaali?
Liitumaalin käsite viittaa esikäsiteltyihin väreihin, jotka perustuvat kipsiin (pääasiassa kalsiumsulfaattiin). Nimi johtuu siitä, että kun maali on kuivunut, voit kirjoittaa siihen aivan kuten liitutaululle. Mutta se ei näytä samalta.
Luonnollisesti liitumaaliin lisätään kipsin lisäksi vettä (liuottimena) sekä pigmenttejä eri värien aikaansaamiseksi. On myös mahdollista, että jotkut valmistajat lisäävät akryyliä ja muita lisäaineita lisäämään kestävyyttä.
Kalsiumsulfaattipohjaiset väriaineet tunnettiin ja niitä käytettiin jo muinaisista ajoista lähtien seinämaalauksissa ja muissa kuvatöissä. Joidenkin tutkimusten mukaan itse liitumaalin esitteli kuitenkin brittiläinen taiteilija Annie Sloan 1990-luvulla. Tämän oli tarkoitus tarjota vaihtoehto perinteisten huonekalujen korjaukselle.
Ja tämä on yksi sen merkittävimmistä ominaisuuksista sekä syy siihen, miksi siitä on tullut niin muodikas nykyään: se antaa pinnoille erityisen viimeistelyn, hieman maalaismaisen ja pehmeän, aivan kuin se olisi antiikkiesine.
Markkinoilla olevat laadut ovat yleensä pastelli- tai mattavärejä, jotka vaihtelevat vanhan vaaleanpunaisesta vaalean turkoosiin ja erittäin pehmeään okraan. Tämä tekee niistä erityisiä vintagetyylisiä koristeita varten.
Kuinka liitumaalia käytetään?
Liitumaalia voidaan levittää sudilla tai telalla. Sitä voi levittää myös kompressorin tai spraypullon avulla.
Jotkut maalaavat taas sienellä tai hankaustyynyllä saadakseen teksturoidun pinnan. Kaikki riippuu peitettävän pinnan koosta ja muodosta sekä ilmeestä, jonka haluat saavuttaa.
Yleensä on suositeltavaa noudattaa näitä vaiheita:
- Pinnan tulee olla puhdas, pölytön ja rasvaton. Pese pinta vedellä kostutetulla rätillä ja kuivaa sitten hyvin tai odota, että kaikki kosteus katoaa.
- Aikaisempaa maalia ei aina tarvitse raapia tai poistaa. Tarvittaessa voidaan käyttää teräsvillaa, lastaa tai hienoa hiekkapaperia.
- Ensimmäinen kerros levitetään. On mahdollista, että yksi kerros ei kata tarpeeksi. Se riippuu siitä, kuinka paljon materiaali imee itseensä ja väristä, joka oli siinä aiemmin.
- On tarpeen odottaa maalin kuivumista 15-30 minuuttia ennen kuin päätetään, tarvitaanko toinen maalikerros.
- Jos kokkareita on muodostunut, se voidaan hioa uudelleen ja pyyhkiä pois. Se on kärsivällisyyttä vaativaa työtä.
- Jos haluat tasaisemman pinnan tai jos maalaat esimerkiksi kangasta, voit ohentaa maalia lisäämällä siihen hieman vettä.
- Useimmat pitävät mattaväristä, mutta päälle voidaan levittää suojaava vaha hienolla sudilla ja kiillottaa sitten pehmeällä liinalla.
- Lopuksi sinun on puhdistettava työvälineet, pestävä sudit ja poistettava ei-toivottuihin paikkoihin mahdollisesti pudonneet maalipisarat.
Mihin liitumaalia voidaan levittää?
Liitumaali on mielenkiintoinen vaihtoehto erilaisiin sisustus- ja saneerausprojekteihin, niin kotiin kuin liiketiloihin, kuten vaatekauppaan tai kahvilaan. Liitumaali on erityisen houkutteleva silmälle seinissä, huonekaluissa, ovissa tai muissa esineissä, jotka ovat lähes mistä tahansa materiaalista (puu, kivi, metalli, muovi, keramiikka, lasi).
Seinät
Liitumaalilla voit antaa erityisen ilmeen yhdelle tai useammalle olohuoneen, keittiön, makuuhuoneen, jopa portaikon seinälle. Voit käyttää kahta sävyä tai jopa vain yhtä raitaa.
Sitä ei kuitenkaan suositella ulkokäyttöön, koska sade voi saada sen juoksemaan, vaikka se olisi jo kuiva. Samoin muista poistaa kosteustahrat, jotta sävy ei ole epätasainen.
Kaapit ja piirongit
Vanhan huonekalun uudistamiseksi ja tyylikkäämmän antiikkisen ulkonäön saamiseksi maalaa vain pari kerrosta. Voit maalata puisia huonekaluja, kuten kaappeja, hyllyjä, piironkeja, pöytiä jne.
Tuolit
Se sopii myös tuoleille, melkein mistä tahansa materiaalista tehdyille. Mutta jos aiot käyttää sitä puutarhakalusteissa, suosittelemme, että laitat ylimääräisen suojakerroksen, joko lakan tai vahan.
Ovet
Makuuhuoneen ovet, kylpyhuoneen ovet, kaikki ovet näyttävät paremmilta liitumaalilla. Valitse tietysti sävy, joka sopii seiniisi ja huonekaluihisi.
Jos maalaat metallista ulko-ovea, sinun on ensin suoritettava muutama vaihe:
- Irrota kahva ja lukko.
- Puhdista hyvin.
- Levitä kerros mattatyyppistä ruosteenestomaalia.
- Anna kuivua vähintään 24 tuntia.
- Poista ylimäärä hienolla hiekkapaperilla.
- Maalaa liitumaalilla.
Keittiö
Keittiössä on useita mahdollisuuksia liitumaalaukseen: esimerkiksi seinät tai vanhat laatikot. Levittääksesi laattoihin, sinun on laitettava edellinen kerros (pohjamaali).
Lattiat
Sementti- tai puulattiat on mahdollista kunnostaa liitumaalilla kuluttamatta liikaa rahaa. Voit käyttää yhtä väriä tai stensiiliä lisätäksesi aiheita toisella sävyllä. Ja sitten lakkakerros kestävyyden vuoksi.
Kankaat
Veteen reilusti laimennetulla liitumaalilla (10 ruokalusikallista litrassa) voit värjätä kankaita, joko olohuoneen huonekalujen tyynynpäällisiä tai T-paitoja. On parasta kuivata kankaat varjossa ja puristamatta niitä.
Uudelleenkäyttö ja kierrätys
Voit uudistaa vanhan polkupyörän ja laittaa siihen kasveja puutarhassa, purkkeja keittiöön tai koreja hedelmien ja vihannesten sijoittamiseen, parvekeruukkuja ja monia muita asioita pienellä määrällä liitumaalia ja mielikuvitusta.
Ikkunat
Onko huoneessa paljon valoa tai haluatko suojata itsesi ulkopuolelta tulevilta uteliailta katseilta? Levitä liitumaalia ikkunoihin. Se toimii jopa lasilla, kuten huomaat.
Koulussa
On mahdollista hyödyntää tätä resurssia lasten luovuuden ja mielikuvituksen kehittämiseen, leikkimiseen ja taiteen tekemiseen. Tässä suhteessa sanotaan, että se on turvallista, varsinkin jos se ei sisällä lisättyjä ainesosia.
Liitumaalin edut ja haitat
Liitumaalilla on useita etuja koristelussa. Tässä mielessä sen avulla voidaan saavuttaa tiettyjä taiteellisia tai koristeellisia tehosteita, kuten patina, vanha ulkonäkö, rakeinen puu.
Toisaalta se on erittäin helppo levittää, se kuivuu nopeasti, peittää hyvin eikä jätä pahaa hajua. Normaalisti se ei vaadi aikaisempia vaiheita, kuten hiontaa tai pohjustusta.
Sen tarttuvuus riippuu kuitenkin siitä, kuinka huokoinen peitettävä pinta on. Joillakin muoveilla (kuten jäykkä PVC) se ei yleensä anna hyviä tuloksia. Ja kuten sanottu, se ei myöskään ole hyvä maali ulkotiloihin tai kylpyhuoneisiin kosteuden vuoksi.
Yksi liitumaalin etu on se, että se on ympäristöystävällinen. Yleensä se ei sisällä vahvoja liuottimia, ellei valmistaja ole lisännyt jotain lisäkomponenttia paremman kiinnittymisen aikaansaamiseksi.
Tämän ansiosta, kun lopetat sen käytön, saippua ja vesi riittää puhdistamaan astiat sekä ihon, jos maali irtoaa. Samoin virheen sattuessa se on mahdollista pestä ja poistaa. Ja voit hioa pois kaiken ylimääräisen.
Näistä syistä sitä käytettiin ennen eläinten merkitsemiseen tutkimusten aikana, koska se ei aiheuta ikävää reaktiota. Se on myös maali, jota yleensä löytyy tietyistä perinteisistä tai vanhoista rakennuksista.
Ja lisäksi liitumaali ei ole myrkyllistä. Näin kertoo mm. Indonesiassa tehty perinteisiin leluihin liittyvä tutkimus, jossa tuotiin esiin tämän maalin käytön edut.
Lue tämäkin: Rottinkikalusteiden edut ja haitat
Varotoimet liitumaalin käytössä
Kaikesta huolimatta meidän on ryhdyttävä varotoimiin ongelmien tai vaurioiden välttämiseksi. Ota siis huomioon seuraavat suositukset:
- Puhdista esineet hyvin ennen maalin levittämistä.
- Tee testi pienellä maalimäärällä nähdäksesi tarttuuko se pintaan.
- Anna sen kuivua ennen toisen kerroksen tai suojalakan levittämistä.
- Peitä pinnat, joita et halua tahrata, joko paperilla, kankaalla, maalarinteipillä tai jollain muulla elementillä.
- Ihmisten, jotka saavat iho- tai hengitysreaktioita liidusta tai kipsistä, tulee käyttää käsineitä ja hengistyssuojainta.
- Vältä kosketusta limakalvoihin.
- Tarkista maalin komponentit varmistaaksesi, että se ei sisällä lisättyä akryylia.
- Ole varovainen lasten kanssa. Vaikka se on tuote, jota hekin voivat käyttää, ole varovainen, etteivät he laita maalia suuhunsa tai silmiinsä.
Sisusta kuin asiantuntija
Jos olet joskus kävellyt vaatekauppaan tai kahvilaan ja ihmetellyt, kuinka he onnistuvat saamaan niin kauniin sisustuksen, jossa on vintagetyyppinen tunnelma, nyt tiedät. Se johtuu liitumaalista.
Ja nyt kun tiedät salaisuuden, on tilaisuutesi esitellä ja sisustaa kuin asiantuntija. Muista valita keskenään ja muun sisustuksen kanssa harmonisia sävyjä. Muussa tapauksessa päästä mielikuvituksesi valloilleen.
Liitumaalista, joka tunnetaan myös nimellä kalkkimaali, on tullut todellinen trendi viime vuosina. Tämä johtuu muun muassa siitä, että se on erittäin monipuolinen maali ja se sopii erilaisille pinnoille antaen erityisen viimeistelyn muun muassa seinille, oville, tuoleille ja kaapeille.
Lisäksi liitumaali on taloudellinen, ympäristöystävällinen ja helppo levittää. Kuka tahansa voi työskennellä sen kanssa ilman, että hänen tarvitsee olla koristelun tai restauroinnin asiantuntija.
Eikä se yleensä vaadi lisähoitoa. Tässä artikkelissa kerromme kaiken, mitä liitumaalista tulee tietää. Jatka lukemista.
Mitä on liitumaali?
Liitumaalin käsite viittaa esikäsiteltyihin väreihin, jotka perustuvat kipsiin (pääasiassa kalsiumsulfaattiin). Nimi johtuu siitä, että kun maali on kuivunut, voit kirjoittaa siihen aivan kuten liitutaululle. Mutta se ei näytä samalta.
Luonnollisesti liitumaaliin lisätään kipsin lisäksi vettä (liuottimena) sekä pigmenttejä eri värien aikaansaamiseksi. On myös mahdollista, että jotkut valmistajat lisäävät akryyliä ja muita lisäaineita lisäämään kestävyyttä.
Kalsiumsulfaattipohjaiset väriaineet tunnettiin ja niitä käytettiin jo muinaisista ajoista lähtien seinämaalauksissa ja muissa kuvatöissä. Joidenkin tutkimusten mukaan itse liitumaalin esitteli kuitenkin brittiläinen taiteilija Annie Sloan 1990-luvulla. Tämän oli tarkoitus tarjota vaihtoehto perinteisten huonekalujen korjaukselle.
Ja tämä on yksi sen merkittävimmistä ominaisuuksista sekä syy siihen, miksi siitä on tullut niin muodikas nykyään: se antaa pinnoille erityisen viimeistelyn, hieman maalaismaisen ja pehmeän, aivan kuin se olisi antiikkiesine.
Markkinoilla olevat laadut ovat yleensä pastelli- tai mattavärejä, jotka vaihtelevat vanhan vaaleanpunaisesta vaalean turkoosiin ja erittäin pehmeään okraan. Tämä tekee niistä erityisiä vintagetyylisiä koristeita varten.
Kuinka liitumaalia käytetään?
Liitumaalia voidaan levittää sudilla tai telalla. Sitä voi levittää myös kompressorin tai spraypullon avulla.
Jotkut maalaavat taas sienellä tai hankaustyynyllä saadakseen teksturoidun pinnan. Kaikki riippuu peitettävän pinnan koosta ja muodosta sekä ilmeestä, jonka haluat saavuttaa.
Yleensä on suositeltavaa noudattaa näitä vaiheita:
- Pinnan tulee olla puhdas, pölytön ja rasvaton. Pese pinta vedellä kostutetulla rätillä ja kuivaa sitten hyvin tai odota, että kaikki kosteus katoaa.
- Aikaisempaa maalia ei aina tarvitse raapia tai poistaa. Tarvittaessa voidaan käyttää teräsvillaa, lastaa tai hienoa hiekkapaperia.
- Ensimmäinen kerros levitetään. On mahdollista, että yksi kerros ei kata tarpeeksi. Se riippuu siitä, kuinka paljon materiaali imee itseensä ja väristä, joka oli siinä aiemmin.
- On tarpeen odottaa maalin kuivumista 15-30 minuuttia ennen kuin päätetään, tarvitaanko toinen maalikerros.
- Jos kokkareita on muodostunut, se voidaan hioa uudelleen ja pyyhkiä pois. Se on kärsivällisyyttä vaativaa työtä.
- Jos haluat tasaisemman pinnan tai jos maalaat esimerkiksi kangasta, voit ohentaa maalia lisäämällä siihen hieman vettä.
- Useimmat pitävät mattaväristä, mutta päälle voidaan levittää suojaava vaha hienolla sudilla ja kiillottaa sitten pehmeällä liinalla.
- Lopuksi sinun on puhdistettava työvälineet, pestävä sudit ja poistettava ei-toivottuihin paikkoihin mahdollisesti pudonneet maalipisarat.
Mihin liitumaalia voidaan levittää?
Liitumaali on mielenkiintoinen vaihtoehto erilaisiin sisustus- ja saneerausprojekteihin, niin kotiin kuin liiketiloihin, kuten vaatekauppaan tai kahvilaan. Liitumaali on erityisen houkutteleva silmälle seinissä, huonekaluissa, ovissa tai muissa esineissä, jotka ovat lähes mistä tahansa materiaalista (puu, kivi, metalli, muovi, keramiikka, lasi).
Seinät
Liitumaalilla voit antaa erityisen ilmeen yhdelle tai useammalle olohuoneen, keittiön, makuuhuoneen, jopa portaikon seinälle. Voit käyttää kahta sävyä tai jopa vain yhtä raitaa.
Sitä ei kuitenkaan suositella ulkokäyttöön, koska sade voi saada sen juoksemaan, vaikka se olisi jo kuiva. Samoin muista poistaa kosteustahrat, jotta sävy ei ole epätasainen.
Kaapit ja piirongit
Vanhan huonekalun uudistamiseksi ja tyylikkäämmän antiikkisen ulkonäön saamiseksi maalaa vain pari kerrosta. Voit maalata puisia huonekaluja, kuten kaappeja, hyllyjä, piironkeja, pöytiä jne.
Tuolit
Se sopii myös tuoleille, melkein mistä tahansa materiaalista tehdyille. Mutta jos aiot käyttää sitä puutarhakalusteissa, suosittelemme, että laitat ylimääräisen suojakerroksen, joko lakan tai vahan.
Ovet
Makuuhuoneen ovet, kylpyhuoneen ovet, kaikki ovet näyttävät paremmilta liitumaalilla. Valitse tietysti sävy, joka sopii seiniisi ja huonekaluihisi.
Jos maalaat metallista ulko-ovea, sinun on ensin suoritettava muutama vaihe:
- Irrota kahva ja lukko.
- Puhdista hyvin.
- Levitä kerros mattatyyppistä ruosteenestomaalia.
- Anna kuivua vähintään 24 tuntia.
- Poista ylimäärä hienolla hiekkapaperilla.
- Maalaa liitumaalilla.
Keittiö
Keittiössä on useita mahdollisuuksia liitumaalaukseen: esimerkiksi seinät tai vanhat laatikot. Levittääksesi laattoihin, sinun on laitettava edellinen kerros (pohjamaali).
Lattiat
Sementti- tai puulattiat on mahdollista kunnostaa liitumaalilla kuluttamatta liikaa rahaa. Voit käyttää yhtä väriä tai stensiiliä lisätäksesi aiheita toisella sävyllä. Ja sitten lakkakerros kestävyyden vuoksi.
Kankaat
Veteen reilusti laimennetulla liitumaalilla (10 ruokalusikallista litrassa) voit värjätä kankaita, joko olohuoneen huonekalujen tyynynpäällisiä tai T-paitoja. On parasta kuivata kankaat varjossa ja puristamatta niitä.
Uudelleenkäyttö ja kierrätys
Voit uudistaa vanhan polkupyörän ja laittaa siihen kasveja puutarhassa, purkkeja keittiöön tai koreja hedelmien ja vihannesten sijoittamiseen, parvekeruukkuja ja monia muita asioita pienellä määrällä liitumaalia ja mielikuvitusta.
Ikkunat
Onko huoneessa paljon valoa tai haluatko suojata itsesi ulkopuolelta tulevilta uteliailta katseilta? Levitä liitumaalia ikkunoihin. Se toimii jopa lasilla, kuten huomaat.
Koulussa
On mahdollista hyödyntää tätä resurssia lasten luovuuden ja mielikuvituksen kehittämiseen, leikkimiseen ja taiteen tekemiseen. Tässä suhteessa sanotaan, että se on turvallista, varsinkin jos se ei sisällä lisättyjä ainesosia.
Liitumaalin edut ja haitat
Liitumaalilla on useita etuja koristelussa. Tässä mielessä sen avulla voidaan saavuttaa tiettyjä taiteellisia tai koristeellisia tehosteita, kuten patina, vanha ulkonäkö, rakeinen puu.
Toisaalta se on erittäin helppo levittää, se kuivuu nopeasti, peittää hyvin eikä jätä pahaa hajua. Normaalisti se ei vaadi aikaisempia vaiheita, kuten hiontaa tai pohjustusta.
Sen tarttuvuus riippuu kuitenkin siitä, kuinka huokoinen peitettävä pinta on. Joillakin muoveilla (kuten jäykkä PVC) se ei yleensä anna hyviä tuloksia. Ja kuten sanottu, se ei myöskään ole hyvä maali ulkotiloihin tai kylpyhuoneisiin kosteuden vuoksi.
Yksi liitumaalin etu on se, että se on ympäristöystävällinen. Yleensä se ei sisällä vahvoja liuottimia, ellei valmistaja ole lisännyt jotain lisäkomponenttia paremman kiinnittymisen aikaansaamiseksi.
Tämän ansiosta, kun lopetat sen käytön, saippua ja vesi riittää puhdistamaan astiat sekä ihon, jos maali irtoaa. Samoin virheen sattuessa se on mahdollista pestä ja poistaa. Ja voit hioa pois kaiken ylimääräisen.
Näistä syistä sitä käytettiin ennen eläinten merkitsemiseen tutkimusten aikana, koska se ei aiheuta ikävää reaktiota. Se on myös maali, jota yleensä löytyy tietyistä perinteisistä tai vanhoista rakennuksista.
Ja lisäksi liitumaali ei ole myrkyllistä. Näin kertoo mm. Indonesiassa tehty perinteisiin leluihin liittyvä tutkimus, jossa tuotiin esiin tämän maalin käytön edut.
Lue tämäkin: Rottinkikalusteiden edut ja haitat
Varotoimet liitumaalin käytössä
Kaikesta huolimatta meidän on ryhdyttävä varotoimiin ongelmien tai vaurioiden välttämiseksi. Ota siis huomioon seuraavat suositukset:
- Puhdista esineet hyvin ennen maalin levittämistä.
- Tee testi pienellä maalimäärällä nähdäksesi tarttuuko se pintaan.
- Anna sen kuivua ennen toisen kerroksen tai suojalakan levittämistä.
- Peitä pinnat, joita et halua tahrata, joko paperilla, kankaalla, maalarinteipillä tai jollain muulla elementillä.
- Ihmisten, jotka saavat iho- tai hengitysreaktioita liidusta tai kipsistä, tulee käyttää käsineitä ja hengistyssuojainta.
- Vältä kosketusta limakalvoihin.
- Tarkista maalin komponentit varmistaaksesi, että se ei sisällä lisättyä akryylia.
- Ole varovainen lasten kanssa. Vaikka se on tuote, jota hekin voivat käyttää, ole varovainen, etteivät he laita maalia suuhunsa tai silmiinsä.
Sisusta kuin asiantuntija
Jos olet joskus kävellyt vaatekauppaan tai kahvilaan ja ihmetellyt, kuinka he onnistuvat saamaan niin kauniin sisustuksen, jossa on vintagetyyppinen tunnelma, nyt tiedät. Se johtuu liitumaalista.
Ja nyt kun tiedät salaisuuden, on tilaisuutesi esitellä ja sisustaa kuin asiantuntija. Muista valita keskenään ja muun sisustuksen kanssa harmonisia sävyjä. Muussa tapauksessa päästä mielikuvituksesi valloilleen.
Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.
- Aprishany Pratiwi, S., Zaini Alif, M. & Juju Rohaeni, A. (2021). El diseño de los tres personajes de marionetas de Kolecer: Find Putra Bima, para niños de primaria. Jurnal ATRAT, vol. 9(3), pp 29-37.
- Billinghurst, C. (2021). Professional upcycling in partnership with sustainability. In: Sung, K., Singh, J., Bridgens, B. (eds). State-of-the-Art Upcycling Research and Practice. Lecture Notes in Production Engineering. Springer, Cham. https://doi.org/10.1007/978-3-030-72640-9_21.
- Castellanos Rodríguez, D. (2018). Desarrollo de metodologías analíticas basadas en espectrometría de masa y espectroscopía infrarroja para la identificación de aglutinantes orgánicos y sus productos de degradación en arte colonial. Universidad de Buenos Aires, Argentina.
- De Villanueva, L. (2004). Evolución histórica de la construcción con yeso. Informes De La Construcción. 56(493), pp. 5–11. https://doi.org/10.3989/ic.2004.v56.i493.434
- Gómez Romero, B. (2014). Aplicación de técnicas analíticas y espectroscópicas para el estudio de la influencia de colorantes orgánicos naturales en la degradación de matrices complejas. Caracterización de materiales en arte colonial y patrimonio arqueológico. Universidad de Buenos Aires, Argentina.
- Pacheco, F. (1990), El arte de la pintura, Madrid, Cátedra.
- Ruhtiani, M. (2021). Legal protection of traditional architectural design of Kampung Naga as traditional knowledge in Indonesia, UNTAG Law Review (ULREV), Volume 5(1), pp 54 – 64.
- Vargas Aguinda, A. (2021). La Pintura Infantil como medio de expresión de emociones en los niños de inicial II de la escuela de Educación Básica Benjamín Franklin, de la ciudad de Riobamba, periodo 2021. Universidad Nacional de Chimborazo. Riobamba, Ecuador.
Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.