Mitä kehossa tapahtuu artisokkadieetin aikana?

Jos haluat pudottaa painoa artisokkadieetin avulla, on hyvin tärkeää, että vähennät tyydyttyneiden rasvojen saantiasi sekä sisällytät tämän kasviksen terveelliseen ja tasapainoiseen ruokavalioon.

Artisokkadieetti on hyvä apu muistakin syistä kuin vain painon vähentämisen kannalta.

Niinkin yksinkertainen asia kuin yhden keitetyn artisokan (ja käyttämäsi keittoveden) sisällyttäminen päivittäiseen ruokavalioosi voi tarjota ällistyttävän tehokkaat vaikutukset hyvinvoinnin kohentamiseksi.

Toisaalta on kuitenkin tärekeää muistaa, että tämä dieetti ei perustu sellaiseen ideaan, että tulisi nauttia vain yhtä tiettyä tuotetta jonkin tietyn ajanjakson verran.

Dieetin salaisuus on sen sijaan monipuolisen ja tasapainoisen ruokavalion ylläpitämisessä – sen tulee olla mahdollisimman luonnollinen, ja tyydyttyneitä rasvoja ja jalostettuja jauhoja ei tule syödä. Artisokkaa kannattaisi myös käyttää päivittäisessä ruokavaliossa erilaisilla tavoilla valmistettuna.

Seuraavaksi kerromme tarkemmin, kuinka tämä dieetti toteutetaan, ja kuvaamme myös ne seuraukset, jotka voit artisokan ansiosta elimistössäsi havaita jo muutaman päivän kuluttua dieetin aloittamisesta.

Olemme vakuuttuneita, että tämä artikkeli on hyvin hyödyllinen, joten jatka lukemista – kokeile artisokan loistavia kykyjä painonpudotuksen tehostajana ja hyvinvoinnin lisääjänä!

Kuinka artisokkadieetti toteutetaan?

 

artisokka ja sitruuna hyvä yhdistelmä

Hyviä tuoteyhdistelmiä aamiaisella

 • Valkoista teetä, paahtoleipää avokadon ja tomaatin kera, puolikas papaija
 • Kahvia, kulhollinen papaijaa, luonnonjogurttia, pähkinöitä
 • Greippimehua, munakokkelia pinaatin kera, pähkinöitä

Lounasvaihtoehtoja

 • Artisokkaa täysjyväriisin kanssa, yksi omena
 • Artisokkakeittoa kalkkunanrinnan kera, yksi mango
 • Salaatti pinaatista, rucolasta ja mansikoista. Artisokkaa etikan ja limen kera.
 • Grillattua artisokkaa, endiivisalaattia, salaatinlehteä, granaattiomenaa, vähärasvaista juustoa, rusinoita ja hiukan limeä

Illallisvaihtoehtoja

Mikä tahansa resepti seuraavista onkin valintasi, ensiksi tulisi aina keittää yksi artisokka lasillisessa vettä ja pienessä määrässä limemehua.

Voit valita illallisen näistä vaihtoehdoista:

 • Lohi ja parsa, lisänä paistettua omenaa
 • Paistettua munakoisoa, päärynähilloa
 • Kesäkurpitsakeittoa ja sellerisalaattia, jossa on vihreää omenaa ja pähkinöitä
 • Grillattua kananrintaa ja ruusukaalia

Miten tämä dieetti tuntuu elimistössä yhden viikon kuluttua?

makoisa artisokka-annos

Vastustuskykysi on parempi

Artisokka tunnetaan superruokana. Se sisältää monia fytoravinteita ja antioksidiantteja, jotka ovat yhtä tehokkaita kuin tummassa suklaassa olevat, ja ne vetävät vertoja myös karpaloista ja punaviinistä löytyville.

Antosyaniinit, kuten kversetiini, joita tämä kasvis sisältää, voivat merkittävästi parantaa ihmisen vastustuskykyä.

Ruoansulatus tehostuuu

Kahden päivän kuluttua artisokkadieetin aloittamisesta voit jo huomata, että ruoansulatuksesi on parempi.

 • Artisokka on hyvä tuote ruoansulatuksen parantamiseksi sekä ärtyneen vatsan hoitamiseksi.
 • Lisäksi yksi sen parhaimmista ja tunnetuimmista ainesosista on nimeltään synariini, joka lisää sappinesteen tuotantoa. Tämä vaikutus auttaa stimuloimaan ruoan liikettä, kuten myös suolistossa olevien jäänteiden, ja se myös vähentää turvonneisuutta. Kyseessä on aivan loistava kasvis!
 • Lisäksi on mainittava eräs mahtava ominaisuus, joka tällä tuotteella on, nimittäin se antaa inuliinia, joka on erään tyyppinen kuitu ja joka toimii prebioottina. Se on ihanteellinen apu terveellisten bakteerien lisäämiseksi suolistossa.

 

maksa ihmisen sisässä

Artisokka on hyvin tehokas apu lipidien määrän vähentämiseksi, kuten koskee esimerkiksi huonoa kolesterolia, eli LDL-kolesterolia.

Lisäksi kannattaa muistaa artisokan loistava antioksidanttien määrä, sillä nämä puhdistavat ja torjuvat tulehtuneisuutta, ja siten onkin helppo ymmärtää, miksi kyseinen kasvis on niin loistava apu maksan terveyttä ajatellen.

 • Kaksi kaikkein kyvykkäimmistä fytoravinteista, joita artisokassa on, ovat nimeltään sinnariini ja silymariini.
 • Nämä kaksi tekijää tuppaavat säilymään vedessä artisokan keittämisen jälkeen, ja sen vuoksi onkin tarpeen, että tämän terveyttä edistävän dieetin aikana keittovesikin nautitaan itse kasviksen lisäksi.

Se säätelee verenpainetta

Sellaiset tuotteet, joissa on runsaasti kaliumia, kuten banaani, selleri ja artisokka, auttavat pitämään yllä terveellistä tasapainoa koskien kehon elektrolyyttejä.

Lisäksi artisokassa on myös runsaasti magnesiumia, joka on elintärkeä mineraali kehon liiallisen natriumin vähentämiseksi – tämä on tärkeä asia, jotta korkeaa verenpainetta voidaan alentaa.

Se auttaa pudottamaan painoa tervellisellä tavalla

Tämä on myös yksi seuraus, joka saattaa olla avuksesi, mutta kannattaa aina muistaa, että painonpudotusta koskien ei ole olemassa mitään yhtä ja ainoaa taikatuotetta.

 • Sen sijaan on monia sellaisia tuotteita, jotka tukevat niitä systeemejä, jotka auttavat kehoa pudottamaan painoa tehokkaammin.
 • Artisokka on elintärkeä tuote siksi, että se auttaa parantamaan ruoansulatusta sekä tehostaa kaikkein sinnikkäimmän rasvan hajottamista kehossa.
 • Tämän ansiosta se suojaa maksaa sekä toimii nestettä poistavana, ravitsevana ja täyttävänä tuotteena, joka säätelee myös verensokerin tasoa.

Se antaa suojaa aivoille

Tämä hyöty on ehdottomasti hyvin kiintoisa, sillä artisokassa on runsaasti K-vitamiinia, joka on tärkeä tekijä aivojen verisuonten ja kognitiivisen terveyden kannalta.

K-vitamiinin ansiosta voimme suojata kehoamme hermoston vahingoittumiselta ja rappeutumiselta, ja samoin voimme minimoida mahdollisuuden siitä, että saamme sellaisia sairauksia kuten dementia, Parkinsonin tauti ja Alzheimerin tauti.

Lopuksi haluamme vielä todeta, että tämän kasviksen tarjoamat hyödyt ovat yhtä mahtavat kuin ne ovat kiintoisatkin, mutta muista kuitenkin, että artisokkaan perustuva dieetti tulisi aina toteuttaa tasapainoisen perusruokavalion ohella. Tämä tarkoittaa, että tyydyttyneitä rasvoja ja jalostettuja jauhoja  kannattaisi välttää.

Kokeiletko tätä dieettiä jo tällä viikolla – tartutko tilaisuuteen ja alat kohentaa terveyttäsi artisokan avulla?

Kategoriat: Laihduttaminen Tags:
UUTISIA VERKOSSA