Miksi pidättely on haitallista?

helmikuu 24, 2018
Tiesitkö, että on äärimmäisen haitallista pidätellä vessahätää? Lue syyt siihen tästä artikkelista!

Elimistö on suunniteltu poistamaan kaiken mitä se ei tarvitse. Mitä ruoansulatukseen tulee, siihen liittyy kaksi prosessia, joista emme aina mielellämme puhu: ilmavaivat ja ulostaminen.

Jotkut ihmiset pidättelevät ulostustarvetta ollessaan muualla kuin kotona. Tämä voi johtua häpeilystä tai siitä, ettei vessaa ole lähettyvillä.

Totuus on, että joskus vessaa on mahdotonta löytää, ja hätää on pakko pidätellä. Mutta se virhe, jonka monet ihmiset tekevät, on että he tekevät tästä päivittäisen tavan. Useimmiten ei ole sopivaa lähteä vessaan, joten moni jättää hädän huomiotta aivan kuin se olisi täysin harmitonta.

Ulostustarpeen tukahduttaminen voi aiheuttaa vakavia seurauksia terveydelle. Tästä syystä haluaisimme kertoa sinulle viisi syytä välttää sitä.

Miksi vessahädän pidättely on haitallista?

vessanpytyllä

Ruoansulatus on elimistön tapa imeä ravintoaineita. Tämä prosessi jättää kuitenkin jälkeensä jätettä, josta on päästävä eroon. Elimistö tekee tämän ulosteen muodossa.

Kun sinulle tulee vessahätä, pahinta mitä voit tehdä on pidätellä sitä, sillä tällöin kehosi haluaa eroon muodostamastaan jätteestä.

On äärimmäisen tärkeää hankkiutua siitä eroon. Sen lisäksi että se tekee olostasi huonon ja raskaan, se vaikuttaa myös suolistosi toimintoihin.

Kun suolisto tukkeutuu, se muokkaa ravintoaineiden imeytymistä. Tästä syystä ruoka sulaa huonosti, ja seurauksena syntyy ruoansulatusvaivoja, kaasua, turvotusta, vatsakipua ja jopa oksentelua.

Sinun tulisi pidätellä ulostustarvetta vain äärimmäisissä hätätapauksissa.

Jos olet syönyt jotakin erittäin raskasta ja tunnet tarvetta ulostaa, on tärkeää huomioida tämä tarve. Elimistösi kertoo näin sinulle, että on aika poistaa jätteet, jotta juuri syömäsi ruoan ravintoaineet pääsevät imeytymään.

Vessahädän pidättelyn seuraukset

Kuten aiemmin kerroimme, jos näin tapahtuu useasti, se alkaa muuttaa suolistoasi. Tämä vaikuttaa siihen, että ravintoaineet eivät imeydy kunnolla. Saatat ajatella, että se on harmitonta, mutta tämä ei voisi pitää vähempää paikkaansa.

Sen lisäksi, että se aiheuttaa suuria ongelmia suoliston ja ruoansulatuksen prosesseille yleisesti, se voi vaikuttaa negatiivisesti koko elimistöön.

Muista: ulostaminen on keino hankkiutua eroon tuhansista myrkyistä. Jos tämä jää tekemättä, ne jatkavat elimistön myrkyttämistä ja vahingoittavat terveyttäsi.

1. Kipu

pidättely on haitallista

Pidättelemällä ulostustarvetta pitkään aiheutat sen, että ulosteet kerääntyvät suolistoon ja muodostavat eräänlaisen ”tulpan”.

Kun sitten yrität päästä eroon jätteestä, se on yhtä kidutusta; uloste on nimittäin erittäin kovaa. Siitä eroon hankkiutuminen voi näin ollen olla hyvin kivuliasta.

2. Elimistö imee ulosteesta veden

Koska elimistösi yrittää päästä eroon jätteestä mutta ei pysty siihen, se yrittää kerätä sen ravintoaineet talteen. Jos et ole syönyt mitään, elimistö kierrättää ulosteessa olevan veden ruokkiakseen itseään.

Tämä tarkoittaa sitä, että se ruokkii itseään vedellä, joka on täynnä bakteereita, kuona-aineita ja myrkkyjä.

3. Pahat hajut

nainen istuu pytyllä

Sama tapahtuu kaasulle. Pidättelemällä sitä muodostat hajupommin, sillä pidättely saa ulosteen ja kaasun haisemaan paljon tavanomaista pahemmalle.

Pidättelemällä vessahätää edistät myös kaasun muodostumista vatsaan. Se voi tehdä olostasi paljon raskaamman ja turvonneen.

4. Peräpukamat

Peräpukamat ovat peräaukossa olevia suonia, jotka tulehtuvat peräaukon laajenemisen seurauksena. Niiden tulehdus aiheuttaa kipua, epämukavuutta ja hyvin vaikeissa tapauksissa runsasta verenvuotoa.

Jos et hankkiudu eroon jätteestä, se kuivattaa koko peräsuolen. Tämä kovettaa ulostetta ja vaikeuttaa siitä eroon pääsemistä. Tämän seurauksena peräpukamat voivat tulehtua.

Tästä seuraa se, että ulostaminen on erittäin kivuliasta, ja saatat jopa nähdä siinä verta.

5. Ummetus

vaikeuksia pytyllä

Jos pidätät ulostetta sisälläsi pitkään ja jatkuvasti, tämä järjestelmä alkaa heiketä. Seurauksena on se, ettet enää hallitse suoltasi tai ulosteesi muuttuu kovaksi, ja niistä on vaikea päästä eroon.

Tärkeä neuvo on se, ettet pidätä ulostamisen tarvetta. Missä ikinä oletkin hädän yllättäessä, sinun on mentävä vessaan. Älä häpeile: se on normaalia kaikille.

Ajattele terveyttäsi ensin ja pidä huolta itsestäsi.

UUTISIA VERKOSSA