Miksi detox-juomat ovat tehokas apu painonpudotuksessa?

toukokuu 26, 2017

Mikä on kaikkien lukemattomien detox-juomien todellinen arvo? Jos valmistat tällaisen juoman kasviksista ja hedelmistä, annat itsellesi valtavan määrän vitamiineja ja mineraaleja, jotka tarjoavat kehollesi todellisen energiaryöpyn. Tässä artikkelissa kerromme tarkemmin siitä, milloin detox-juomat ovat parhaimmillaan.

Viime aikoina solakassa kunnossa pysyminen ja terveellisen elämäntyylin noudattaminen ovat todella muuttuneet maailmanlaajuiseksi trendiksi.

Moni antaakin myönteisen vastauksen terveellisemmälle tavalle elää ja oman kehon paremmalle huoltamiselle. Tähän kuuluu liiallisuuksista loitolla pysyminen, kuten myös liikunnan harrastaminen päivittäin.

Tämä uusi asenne ei kuitenkaan aina ole hetkessä saavutettu – terveellisen elämäntyylin noudattaminen voi olla työn takana. Joka päivä markkinoille saapuu lisää tuotteita, kuten esimerkiksi uusi proteiinijauhe, mehuresepti tai tabletti lupauksineen ihannepainoon pääsystä vaivattomammin.

Ovatko nämä kaikki tuotteet kuitenkaan tarpeellisia apuja, tai ovatko ne edes hyödyllisiä? Totuus on, että vaikka ne saattavatkin olla avuksi kilojen vähennyksessä, tässä asiassa ei tarvitse turvautua kalliisiin ratkaisuihin.

Itse asiassa meidän yksinkertainen suosituksemme onkin seuraava: kannattaa aivan ensimmäiseksi kokeilla tehokkaita ja luonnollisista aineista valmistettuja detox-juomia.

Seuraavassa kerromme tällaisten detox-juomien hyödyistä, ja olemme vakuuttuneita, että et tarvitse suostuttelua näiden herkullisten yhdistelmien kokeiluun! Jatka siis lukemista, mikäli haluat tehostaa hyvinvointiasi yksinkertaisella ja nautinnollisella tavalla.

1. Hedelmistä ja kasviksista valmistetut detox-juomat ovat täysin luonnollisia

detox-juomat

Jos päätät aloittaa terveellisen elämäntyylin noudattamisen, sinun tulisi pysyä niin kaukana teollisesti käsitellyistä ruoista kuin vain mahdollista, ja tämä onkin yksi luonnollisten detox-juomien suurista hyödyistä.

Nämä juomat ovat kotitekoisia, ja koska ne sisältävät hedelmiä ja kasviksia, voit olla varma, että ne eivät sisällä kemikaaleja tai teollisia makeutusaineita.

Monet tuotteet, kuten kauppojen mainostamat taikatabletit painon pudottamiseksi, sisältävät uutteita samanlaisista aineksista, mutta ne ovat kuitenkin tässä muodossa vailla suurinta osaa ravinteistaan.

Jos olet tottunut teollisesti valmistettuihin juomiin, nyt on aika koittaa tätä mahtavaa tapaa kyseisten juomien korvaamiseksi terveellisemmällä vaihtoehdolla. Tällä tavalla voit tyydyttää myös makeanhimosi ilman, että nauttisit turhan paljon kaloreja sisältävää ruokaa.

2. Ne nopeuttavat aineenvaihduntaa silloinkin, kun et liiku

Detox-juomat toimivat luonnollisena nesteenpoistajana, ja ne auttavat puhdistamaan kehoa sekä poistavat sitä jätettä, joka ei ole millään tavalla hyväksi elimistöllesi.

Valitsemistasi aineksista riippuen saat näistä  juomista erilaiset hyödyt. Eräät niistä ongelmista, joihin detox-juomat usein tarjoavat apua, ovat seuraavat:

  • liiallinen natriumin määrä
  • nesteen kertyminen kehoon
  • liiallinen kalorien määrä

Tämän tuloksena tulet tuntemaan itsesi paljon aiempaa energisemmäksi. Tämä johtuu siitä, että nauttiessasi tarpeeksi hedelmiä ja kasviksia, saat kaiken päivääsi tarvitsemasi voiman.

Yksi detox-juomien suurista hyödyistä on se, että koska ne poistavat nestettä, ne auttavat sinua pudottamaan painoa nopeammin ilman, että joutuisit käymään koko ajan kuntosalilla.

Muista silti se, että nopeampi aineenvaihdunta ei tarkoita sitä, että voisit syödä aivan mitä halua ilman, että sillä olisi seurauksensa. Yhdistettyinä hyvään ruokavalioon nämä juomat kuitenkin tekevät helpommaksi sellaisen vartalon saavuttamisen, jota tavoittelet.

3. Ne auttavat sanomaan hyvästit ruoansulatusongelmille

vatsakipu

Onko sinulla usein ruoansulatukseen liittyviä pulmia?

Eräitä kaikkein tavallisimmista huolenaiheista tässä mielessä ovat seuraavat:

  • vatsavaivat
  • ripuli
  • ummetus
  • paksusuolen tai maksan ongelmat

Detox-juomat voivat olla erinomainen ratkaisu kaikkiin yllä mainittuihin ongelmiin.

Jos et ole pitänyt ruokavaliotasi terveellisenä, nämä juomat voivat antaa sinulle ne ravinteet ja kuidun, joita tarvitset ruoansulatuksen järjestelmäsi saattamiseen hyvään toimintakuntoon.

Ihanteellista olisi, jos juot vähintään kaksi litraa vettä päivässä näiden juomien nauttimisen lisäksi.

4. Ne ovat hyväksi paksusuolelle ja maksalle

Kun aloitat painonvähennykseen tähtäävän suunnitelmasi kanssa, kannattaisi aina pitää mielessä maksan ja paksusuolen terveys.

Nämä kaksi kuuluvat elimiin, jotka kärsivät kaikkein eniten siitä, jos saat elimistöösi paljon rasvaa, alkoholia, kofeiinia ja teollisesti käsiteltyjä tuotteita.

Miksi maksa ja paksusuoli ovat sitten niin tärkeitä terveyden kannalta?

Tämä johtuu siitä, että paksusuoli vastaa nesteen ja ravinteiden keräämisestä syömästäsi ruoasta.

Maksasi puolestaan on vastuussa myrkyllisten aineiden suodattamisesta nauttimastasi ruoasta ja juomasta, ja lisäksi se tuottaa ruoansulatuksen nesteitä, jotka helpottavat myrkkyjen hajottamista.

Detox-juomat ovat erittäin hyviä kyseisten kehonosien kannalta, sillä ne sisältävät usein sellaisia ravinteita, jotka luonnollisesti ja nopeasti puhdistavat näitä elimiä.

Me suosittelemme, että nauttisit näitä juomia ainakin viikon verran joka kuukausi.

Näin voit varmistaa, että pystyt poistamaan myrkylliset aineet aina ajoittain, ja samalla voit myös estää vakavat ongelmat maksan ja paksusuolen toiminnassa pitkällä aikavälillä.

Lue aiheesta lisää: 10 helppoa keinoa maksan tervehdyttämiseksi

Älä silti mene liiallisuuksiin detox-juomien kanssa!

Detox-juomien hyödyt ovat suuret, mutta muista kuitenkin, että ei koskaan ole hyvä idea mennä asioissa äärimmäisyyksiin.

Näiden mehujen suhteen kannattaa toimia seuraavasti: pidä ruokavaliosi tasapainoisena ja hyödynnä juomia, mutta älä kuitenkaan usko siihen, että ne ovat taikaratkaisu painon pudottamiseksi nopeasti ja helposti.

On myös hyvä idea vaihdella eri tyyppisten detox-juomien välillä.

Muista, että voit valita kaikenlaisten haudukkeiden ja vihreiden mehujen väliltä, ja voit myös valmistaa erilaisen juoman joka kerta. Näin voit estää tylsistymistä samoihin makuihin sekä helpottaa sitä, että näistä kehoa puhdistavista mehuista voi tulla säännöllinen osa elämäntyyliäsi.

Arikkelin pääkuva on lähteestä wikiHow.com.
UUTISIA VERKOSSA