Luonnolliset tuholaismyrkyt: 5 helppoa vaihtoehtoa

Kenties sinulla on puutarha ja haluat vapauttaa kasvisi hyönteisistä jotka voivat tuhota niitä, tai sitten ehkäpä olet huomannut kotonasi hiiriä. Seuraavat yksinkertaiset ja luonnolliset menetelmät toimivat kätevinä apuina - jatka lukemista ja kokeile itse!
Luonnolliset tuholaismyrkyt: 5 helppoa vaihtoehtoa

Viimeisin päivitys: 23 huhtikuuta, 2019

Tuotteet, joita käytetään tuholaisten karkottamiseksi, riippuvat siitä minkä tyyppisistä hyönteisistä on kyse, ja lisäksi siitä ympäristöstä jossa ollaan. Jos etsit luonnollisia ratkaisuja näihin ei-toivottuihin vierailijoihin kotonasi, saatamme pystyä tarjoamaan erittäin hyödyllisiä neuvoja. Tässä esittelemme parhaat luonnolliset tuholaismyrkyt!

Jossakin vaiheessa elämääsi joudut kohtaamaan näitä pieniä olioita, jotka eivät ole yleensä kovin miellyttävä yllätys. On olemassa monen tyyppisiä tuholaisia: muurahaiset,  torakat ja muut hyönteiset; rikkaruohot ja mikrobit; ja kenties se kaikkein pelottavin tulija, hiiri.

Mikä onkaan syynä tarpeeseen poistaa tuholaisia, on hyvä olla tietoinen keinoista jotka toimivat tähän ongelmaan ihan juuritasolla. Nyt kerromme siis kotitekoisista ratkaisuista, joiden avulla voit myrkyttää tuholaiset ja päästä niistä eroon – ainakin joksikin aikaa.

Tuholaismyrkkyjen riskit

Kun kohtaat minkä tahansa kotiisi tunkeutuneen hyönteisen, ensimmäinen reaktiosi on varmasti hyönteismyrkkyjen käyttö, mutta se ei kuitenkaan ole kovin suositeltavaa.

Ensinnäkin sillä voi olla vakavia seurauksia terveydellesi. Maailman terveysjärjestö on raportoinut, että vahingossa tai tarkoituksella tapahtuva tietyille kemikaaleille altistuminen – myös pienissä määrissä – voi olla äärimmäisen vahingollista terveydelle.

Tilastot, jotka tämä organisaatio julkaisi, kertovat seuraavaa: myrkyttyminen hyönteismyrkyn takia, vaikka tämä olisi voitu estää, aiheutti 186 000 kuolemaa vuonna 2002.

Tämä ei ole ainoa tapa tulla myrkytetyksi. Näin voi käydä myös ruoan tai jopa saastuneen juomaveden vuoksi. Siksi moni meistä valitsee luomupuutarhan. Vaikka tuholaiset voivat haitata tuotantoa, ei ole välttämätöntä käyttää haitallisia menetelmiä torjunnassa.

Luonnolliset tuholaismyrkyt

1. Korianteri

Luonnolliset tuholaismyrkyt: korianteri

Tämä on loistava karkottaja, kun ongelmana ovat punkit. Seuraava menetelmä on hyvin helppo: keitä korianteria kymmenen minuutin ajan, siivilöi neste ja suihkuta sitä kasveihin spraypullolla.

2. Laventeli

Kun valmistat haudukkeen 300 grammasta tuoreita laventelinlehtiä ja litrasta vettä, saat karkotetuksi muurahaiset. Ennen kuin suihkutat, anna nesteen kuitenkin viilentyä, jotta se voisi toimia tehokkaasti.

3. Sokeri ja ruokasooda torakoiden karkottajina

sokeri

Tämä on yksi kaikken käytetyimmistä yhdistelmistä tuholaisten karkottamiseksi, ja samalla se on myös yksi kaikkein tarpeellisimmista!

Torakat ovat äärimmäisen epämiellyttäviä hyönteisiä, joita piileskelee huonekalujen koloissa, putkissa, laatikoissa, lämmityslaitteissa, raoissa ja aukoissa. Jotta niistä päästäisiin eroon, voit ottaa avuksi seuraavan seoksen.

  • Yhdessä tai useammassa astiassa sekoita yhtä suuret osat sokeria (joka vetää puoleensa torakoita) ja ruokasoodaa (joka tappaa ne). Lisää mukaan myös pieni määrä vettä.
  • Sitten laita nämä astiat paikkoihin, joissa torakoita yleensä näkyy kotonasi.
  • Toinen vaihtoehto on laittaa seosta suoraan lattialle. Tässä tapauksessa on parempi, että et lisää vettä seokseen.

Voit tietenkin ottaa avuksi myös hyönteismyrkyt sekä ansat ja syötit, jotta pääsisit eroon tästä hyvin häiritsevästä oliosta. Esittelemämme luonnollinen ja edullinen ratkaisu voi kuitenkin olla aivan yhtä tehokas.

Sen lisäksi että käytät tätä seosta, on tarpeen pitää huolta järjestyksestä ja hygieniasta kotona, jotta voisit estää torakoita ilmaantumasta. On syytä yrittää pitää koti puhtaana ja tuuletettuna, ja tulisi tukkia seinän kolot, kuten myös ottaa likaiset astiat pois tiskialtaasta nopeasti, sillä ne vetävät torakoita puoleensa.

4. Valkosipuli – tehokas vaihtoehto hyönteisten karkottamiseksi

Tämä on erinomainen tuote, jos haluat pitää kasvisi poissa kaiken tyyppisten hyönteisten käsistä. Valkosipuli on tehokas karkote, ja seuraava hyvin yksinkertainen resepti takaa, että puutarhasi ei enää tule kärsimään.

Tämän haudukkeen valmistamiseksi murskaa valkosipulinkynsiä ja lisää mukaan kaksi lasillista vettä. Kun saat aikaan tasaisen seoksen, anna sen olla kahden vuorokauden ajan.

Lopuksi lisää vielä runsaasti lisää vettä tähän seokseen, ja valmista tuli! Suihkuta nestettä kasveihisi ja saat unohtaa ne hyönteiset, jotka tuhoavat rakkaita kasvejasi puutarhassa.

5. Eroon hiiristä ruokasoodan avulla

Luonnolliset tuholaismyrkyt: ruokasooda

Hiiret ovat monelle se kaikkein ei-toivotuin olio puutarhassa ja kotona. Lisäksi ne ovat yöeläimiä, joten ne tekevät tuhonsa öisin.

Ei ole epätavallista kuulla öisin piipitystä ja raavintaa seinillä.

Jos haluat poistaa hiiret luonnollisesti, ruokasooda voi olla suureksi avuksi. Se tulee yhdistää jauhoon ja sokeriin. Sokeria tulisi olla enemmän kuin muita aineksia (noin 50 % kokonaismäärästä).

Laita tämä seos pieniin astioihin, joista jyrsijät voivat ottaa sitä. Kun ne ovat syöneet sitä, ne kuolevat kaasujen vuoksi, joita syntyy vatsan happojen vaikuttaessa.

Tuholaistorjunta on tärkeä aihe etenkin silloin, kun ne ovat jo päässeet tottumaan tiettyyn tilaan. Tällöin kannattaa ottaa luonnolliset tuholaismyrkyt käyttöön mitä pikimmiten. Jos et pääse niistä eroon, on parasta kuitenkin ottaa avuksi ammattilainen. Hän tietää, miten tilanne voidaan hoitaa sellaisilla tuotteilla jotka ovat mahdollisimman vähän haitallisia terveydellesi.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Plenge, F. Sierra, J. Castillo, Y. (2007). Riesgos a la salud humana causados por plaguicidas. Tecnociencia.
  • Barrera, J. F. (2007). Manejo holístico de plagas: más allá del MIP. XXX Congreso Nacional de Control Biológico-Simposio Del IOBC.
  • Matas, S. J. (2013). Comportamiento de plaguicidas persistentes en el medio ambiente. Centro Interdisciplinario de Investigación Para El Desarrollo Integral Regionla Unidad Durango Del Instituto Politécnico Nacional.
  • Chapagain, R. (2011). Regulación internacional del uso de pesticidas: la experiencia de Costa Rica. Rev Costarr Salud Pública.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.