Luonnolliset hoidot maksaläiskille

Ihoon ilmestyy maksaläiskiä ja tummia kohtia yleensä runsaan auringolle altistumisen seurauksena. Se on melko tavallinen ihosairaus nuorilla naisilla joilla on vaalea tai oliivin värinen iho. Seuraavassa artikkelissa opit maksaläiskien ominaisuuksista, syistä ja luonnonmukaisista hoidoista.

Maksaläiskien ominaisuuksia

Tämä ihosairaus on usein yhteydessä naisten progesteroni- ja estrogeenihormonien epätasapainoon. Siksi maksaläiskien puhkeaminen on yleistä raskaana olevilla, ehkäisyä käyttävillä, sekä naisilla jotka käyttävät hormonikorvaushoitoja vaihdevuosien aikana.

Jotta tauti puhkeaa, on oltava altistuneena auringolle: tämän takia tautia nähdään yleensä naisilla jotka elävät trooppisessa ilmastossa, sekä muuallakin etenkin kesällä. Muita syitä ovat voimakas stressi, kosmetiikan sivuvaikutukset, lääkkeet, perintötekijät tai kilpirauhasen huono toiminta.

Maksaläiskillä on vain yksi oire: kasvojen ihon värimuutokset. Tämä voi aiheuttaa huolta ja kärsimystä ulkonäöstämme. Häiriöt ihon värissä ovat yleensä ruskean sävyisiä. Nämä laikut ilmestyvät yleensä otsaan, poskiin, nenään ja ylähuuleen. Yleensä laikut ovat symmetrisiä ja näkyvät samalla tavalla kasvojen molemmilla puolilla.

maksaläiskä2

Lääketieteellisiin hoitoihin voi kuulua voiteita jotka sisältävät kojihappoa, atselaiinihappoa sekä hydrokinonia ja tretinoniinia; kuorintaa steroideilla tai kemiallisilla voiteilla, ja vaikeissa tapauksissa laserhoitoa. Monesti lopetetaan ongelmia aiheuttavat hormonaaliset hoidot tai odotetaan kunnes raskaus päättyy ja katsotaan vieläkö oireet jatkuvat.

Asianmukaisen hoidon jälkeen läiskät normaalisti häviävät muutaman kuukauden kuluessa. Ongelmat voivat tulla takaisin näkyviin jos nainen tulee uudestaan raskaaksi tai alkaa käyttämään hormoneja. Lääkärit arvelevat, että näiden laikkujen ehkäisyyn voi auttaa jonkin verran hyvä aurinkovoide ja samalla estät ihosyövän ja ryppyjen muodostumisen.

Kotoa löytyvä apu tummille pilkuille ja maksaläiskille

Muutamilla kotoa löytyvillä aineksilla voit helposti hallita näitä ruskean värisiä läiskiä joita ilmestyy kasvoihisi ollessasi raskaana, käyttäessäsi ehkäisyä tai jos sinulla on vaihdevuodet. Sinun tulisi myös tietää, että maksaläiskät kasvattavat melamiinin tuotantoa, joka tuo väriä iholle.

maksaläiskä3

Jotkut sanovat että maksaläiskät vaikuttavat enemmän naisiin joilla on tumma iho, jotkut sanovat oliivi-ihoisten kärsivän eniten, kun taas joidenkin mielestä vaaleaihoisilla on eniten ongelmia. Hyvä uutinen on kuitenkin se, että on olemassa luontaisia tuotteita jotka toimivat parannuskeinona tähän esteettiseen vaivaan.

 • Kotitekoinen apu banaanista: Muussaa banaani ja levitä sosetta tummiin kohtiin 15 minuutiksi. Toista tämä neljä kertaa viikossa. Huuhtele pois lämpimällä vedellä.
 • Kotitekoinen apu munakoisosta: Leikkaa munakoiso viipaleiksi ja ota talteen sisälmys. Tee siitä haude ja laita se iholle. Pidä 15 minuuttia ja poista vedellä. Tämän voit tehdä kolme kertaa viikossa.
 • Kotitekoinen apu mustasta balsamista: 4 tai 5 tippaa riittää, sekoita tipat hyvin yhteen kananmunan valkuaiseen. Laita seosta tummiin kohtiin aamuisin ja iltaisin.
 • Kotitekoinen apu vetyperoksidista: Puhdista kasvot vetyperoksiin kastetulla pumpulilla ennen nukkumaan menoa.
 • Eroon tummista laikuista naamiolla: Sekoita kaksi ruokalusikkaa maitojauhetta, neljä ruokalusikkaa hunajaa sekä kaksi lusikkaa sitruunamehua kunnes saat aikaan tahnan. Levitä iholle ja anna vaikuttaa noin 20 minuuttia. Pese ja laita kerros luonnonjogurttia. Anna vaikuttaa tämän vielä 10 minuuttia ja pese pois.
 • Kotitekoinen apu sipulista ja etikasta: Murskaa yksi sipuli ja sekoita se pieneen määrään etikkaa. Levitä seos tummille kohdille ja anna olla 15 minuuttia. Jos ihoa alkaa polttaa tai tunnet ärsytystä, pese pois välittömästi.

maksaläiskä4

Vinkkejä maksaläiskiin

 • Ihmiset, joilla on taipumusta kärsiä tummista laikuista ja heidän perheenjäsenillään on ollut sama ongelma, tulisi ottaa ylimääräisiä varotoimia, koska tämä ihosairaus on perinnöllistä. Vältä aurinkoa ja käytä aina korkean suojakertoimen aurinkovoiteita kun menet ulos. Koita olla käyttämästä ehkäisypillereitä tai muita hormonikorvaushoitoja.

maksaläiskä5

 • Kannattaa aina olla varovainen päättäessään maksaläiskien hoidosta, vaikka se olisi kotitekoistakin. Jos hoito on hyvin voimakas, voi sillä olla täysin päinvastainen vaikutus ja laikut vain lisääntyvät.
 • Tummia laikkuja esiintyy useimmin naisilla kahdenkymmenen ja viidenkymmenen ikävuoden välillä.
 • Maksaläiskiin ei ole lopullista parannuskeinoa. Kuitenkin laikkujen ulkonäköä ja väriä voi vähentää erilaisilla hoidoilla, jos niitä tulee raskauden, ehkäisymenetelmien tai auringonvalolle altistumisen seurauksena.
 • Suurin laikkujen tuoma ongelma on esteettinen, sillä se ei aiheuta muita ongelmia eikä vahingoita kehoa millään tavalla.
 • Joissain tapauksissa laikut voivat hävitä aivan itsestään ilman mitään hoitoja, vaikkapa synnytyksen jälkeen.
 • On olemassa myös ammattilaiskäsittelyjä jotka poistavat laikkuja, kuten mikrohionta, kemialliset kuorinnat ja laserhoidot. Näitä hoitoja suositellaan vain vakavissa ja pitkälle edenneissä tapauksissa.
 • Paras tapa hoitaa tummia läiskiä on käydä ihotautilääkärin luona mahdollisimman pian laikkujen ilmestymisestä, hoidoilla ulkonäkö parantuu muutamissa viikoissa.