Luonnolliset hoidot maksaläiskille

Ihoon ilmestyy maksaläiskiä ja tummia kohtia yleensä runsaan auringolle altistumisen seurauksena. Se on melko tavallinen ihosairaus nuorilla naisilla joilla on vaalea tai oliivin värinen iho. Seuraavassa artikkelissa opit maksaläiskien ominaisuuksista, syistä ja luonnonmukaisista hoidoista.

Maksaläiskien ominaisuuksia

Tämä ihosairaus on usein yhteydessä naisten progesteroni- ja estrogeenihormonien epätasapainoon. Siksi maksaläiskien puhkeaminen on yleistä raskaana olevilla, ehkäisyä käyttävillä, sekä naisilla jotka käyttävät hormonikorvaushoitoja vaihdevuosien aikana.

Jotta tauti puhkeaa, on oltava altistuneena auringolle: tämän takia tautia nähdään yleensä naisilla jotka elävät trooppisessa ilmastossa, sekä muuallakin etenkin kesällä. Muita syitä ovat voimakas stressi, kosmetiikan sivuvaikutukset, lääkkeet, perintötekijät tai kilpirauhasen huono toiminta.

Maksaläiskillä on vain yksi oire: kasvojen ihon värimuutokset. Tämä voi aiheuttaa huolta ja kärsimystä ulkonäöstämme. Häiriöt ihon värissä ovat yleensä ruskean sävyisiä. Nämä laikut ilmestyvät yleensä otsaan, poskiin, nenään ja ylähuuleen. Yleensä laikut ovat symmetrisiä ja näkyvät samalla tavalla kasvojen molemmilla puolilla.

maksaläiskä4

Vinkkejä maksaläiskiin

 • Ihmiset, joilla on taipumusta kärsiä tummista laikuista ja heidän perheenjäsenillään on ollut sama ongelma, tulisi ottaa ylimääräisiä varotoimia, koska tämä ihosairaus on perinnöllistä. Vältä aurinkoa ja käytä aina korkean suojakertoimen maksaläiskä5

  • Kannattaa aina olla varovainen päättäessään maksaläiskien hoidosta, vaikka se olisi kotitekoistakin. Jos hoito on hyvin voimakas, voi sillä olla täysin päinvastainen vaikutus ja laikut vain lisääntyvät.
  • Tummia laikkuja esiintyy useimmin naisilla kahdenkymmenen ja viidenkymmenen ikävuoden välillä.
  • Maksaläiskiin ei ole lopullista parannuskeinoa. Kuitenkin laikkujen ulkonäköä ja väriä voi vähentää erilaisilla hoidoilla, jos niitä tulee raskauden, ehkäisymenetelmien tai auringonvalolle altistumisen seurauksena.
  • Suurin laikkujen tuoma ongelma on esteettinen, sillä se ei aiheuta muita ongelmia eikä vahingoita kehoa millään tavalla.
  • Joissain tapauksissa laikut voivat hävitä aivan itsestään ilman mitään hoitoja, vaikkapa synnytyksen jälkeen.
  • On olemassa myös ammattilaiskäsittelyjä jotka poistavat laikkuja, kuten mikrohionta, kemialliset kuorinnat ja laserhoidot. Näitä hoitoja suositellaan vain vakavissa ja pitkälle edenneissä tapauksissa.
  • Paras tapa hoitaa tummia läiskiä on käydä ihotautilääkärin luona mahdollisimman pian laikkujen ilmestymisestä, hoidoilla ulkonäkö parantuu muutamissa viikoissa.