Lopeta valittaminen näiden neljän neuvon avulla

tammikuu 13, 2018
Sinun tulisi pitää mielessä, että valittaminen estää sinua etenemästä ja saavuttamasta päämääriäsi. Se on sinulle taakaksi ja saa sinut tyytymään tilanteeseen.

Valittaminen on monien ihmisten tapa, ja siitä on erittäin vaikea päästä eroon. Mistä tämä johtuu? Koska ajatus olosuhteiden uhrina olemisesta on hyvin houkutteleva. Tällöin ihminen ei pidä itseään vastuussa hänelle tapahtuvista asioista eikä hän toimi epämukavien tilanteiden parantamiseksi.

Huono mieliala, raivo, viha ja tyytymättömyys ovat tällöin jatkuvasti osa hänen elämäänsä.

Päästäksesi eroon valittamisen kierteestä on tärkeää noudattaa näitä neljää neuvoa. Niiden avulla tunnet olosi tyytyväisemmäksi itseesi, ja ne auttavat sinua pitämään pääsi vedenpinnan yläpuolella, kun elämässä tulee eteen yllättäviä tilanteita.

1. Hyvästi valitukset, jätän teidät!

naisen matkalaukusta lentää perhosia

Valituksille on tunnusomaista se, että ne ovat passiivisia: mitään ei tapahdu niiden seurauksena, eivätkä ne ratkaise mitään.

Valittaminen saa sinut tuntemaan itsesi tilanteen uhriksi. Tällöin sinun ei tarvitse tehdä mitään muuttaaksesi sinulle tapahtuvia asioita. Kun esimerkiksi kohtaat projektin, joka ei ole edennyt, valitat. Voit kuitenkin valita toisenkin tien.

Sen sijaan että annat valittamisen houkutuksen tempaista sinut mukaansa, voit ottaa hallintaan kaikki ne tunteet ja ajatukset, jotka ovat vallanneet sinut. Voit sitten hyödyntää niitä ponnahduslautana toiselle tielle. Tai voit käyttää niitä oppiaksesi tekemisistäsi.

Et voi pysyä toimettomana sellaisen tilanteen edessä, joka on saanut sinut solmuun tai joka ei ole mennyt toivomallasi tavalla. Unelmointi on ilmaista, mutta unelmien toteuttaminen tulee kalliiksi.

Lakkaa valittamasta niin paljon ja ryhdy töihin. Tämä on oikea hetki hankkiutua eroon sellaisista ajatuksista, jotka ovat täynnä vaikerrusta. Tänään on se päivä, jolloin sinun tulee alkaa toimia.

2. Älä koskaan kiellä sinulle tapahtuvia asioita

nainen vai susi

Ihmisillä on tapana kieltää sellaiset heille tapahtuvat asiat, joista he eivät pidä. Tämä johtaa helposti valittamiseen.

On kuitenkin sellaisia tilanteita, jotka voit hyvin muuttaa. Sen sijaan esimerkiksi menneisyydessä tehtyä virhettä on enää mahdotonta muuttaa. Aiotko jatkaa valittamista ja vaikeroimista siitä? Aiotko jatkaa nykyhetkessä ajatellen menneisyyttä, jolle et voi tehdä enää mitään?

Tämän tekeminen on ajan ja energian tuhlausta. Voisit käyttää tämän ajan johonkin paljon hyödyllisempään.

Opi hyväksymään sinulle tapahtuneet asiat. Voit oppia niistä kaikista ja tehdä näin itsestäsi paremman ihmisen. Sinun täytyy vain harjoitella hieman. Oletko valmis aloittamaan?

3. Ole rohkea ja vastuullinen

nainen lopeta valittaminen

Valituksen kierre estää sinua ottamasta vastuuta sinulle tapahtuneista asioista. On paljon helpompaa syyttää toisia omasta epäonnestaan.

Valitettavasti suurin osa sinulle tapahtuneista asioista on sinun itsesi vastuulla. Vaikka jotkut käyttäytyisivät huonosti sinua kohtaan, on sinun päätöksesi antaa sen joko jatkua tai toimia sen lopettamiseksi.

Tämä ei tarkoita sitä, että yrittäisit muuttaa toisia. Tämä ei myöskään tarkoita uskonsa hylkäämistä johonkin jumalaan perheenjäsenen kuollessa tai vararikkoon joutuessasi.

Et voi syyttää toisia sinulle tapahtuneista asioista, sillä elämä ei valitse piinansa kohdetta. Asiat tapahtuvat ilman syytä. Sinun on hyväksyttävä tämä.

Sinun tulisi siis ottaa vastuu teoistasi ja käyttäytyä viisaasti kohdatessasi asioita, joita et voi muuttaa. Sinun on oltava rohkea kohtaamaan mitkä tahansa vaikeudet, jotka koskettavat ihmisiä umpimähkäisesti.

4. Ole vuorovaikutuksessa valituksen kanssa

tyttö kukan takana

Miltä sinusta tuntuu, kun valitat kaikesta? Hyvältä vai pahalta? On hyvin todennäköistä, että se ei tee oloasi kovinkaan hyväksi, silloinkaan kun käytät sitä manipuloidaksesi toisia.

Kun mielessäsi nousee esiin valituksia, sinun on tehtävä toimenpiteitä niitä vastaan. Yksi näistä toimenpiteistä on puhua niille. Kysy valitukselta, miksi se on päässäsi ja miksi se toimii niin kuin toimii. Tämä on tehtävä myös vihan, raivon, kateuden ja monien muiden päivittäisiä ongelmia aiheuttavien tunteiden kanssa.

Saatat huomata, että valitat saadaksesi huomiota. Tai se voi johtua siitä, että sinun on syytettävä toisia koska et halua olla vastuussa päätöksistäsi. Ehkäpä käytät sitä manipuloidaksesi toisia, koska haluat olla ohjaksissa.

Mikä tahansa valittamisen syy onkaan sinun kohdallasi, on tärkeää tiedostaa, että tämän ajattelutavan ei tulisi jatkua pitkään. Se vain heikentää sinua ja tekee sinusta uhrin sekä passivoittaa vaikeiden tilanteiden edessä. Tämä pätee erityisesti niiden tilanteiden kohdalla, jotka ovat sinun hallinnassasi ja joissa tapahtuu yllättäviä käänteitä. Kaikessa on kyse vain näkökulman muuttamisesta.

Oletko valmis sanomaan hyvästit hyödyttömille valituksille?

UUTISIA VERKOSSA