Vatsalihasten vahvistaminen näillä ohjeilla
Vatsalihasten vahvistaminen on tärkeää monesta syystä. Litteä vatsa, muokatut lihakset ja linjakas muoto ovat asioita, jotka vaativat jatkuvaa panostusta. Niiden saavuttamiseksi tarvitaan myös sarja joitakin tähän tarkoitukseen soveltuvia liikkeitä, joita sitten toistetaan jatkuvasti.
Ne, jotka täydellisiä vatsalihaksia yrittävät saavuttaa, tuntevat sen turhautuneisuuden, jonka vatsan vähemmän kuin täydellinen olomuoto aiheuttaa. Mistä tämä johtuu – miksi vatsaa on niin vaikea muokata halutun näköiseksi?
Jokainen pystyy tekemään vatsalihaksistaan ihanteelliset, mutta asia vaatii kuitenkin tietämystä siitä, kuinka tämän voi saavuttaa. Ne, joiden tavoitteet jäävät saavuttamatta, eivät tiedä kuinka oikeanlainen rutiini suunnitellaan, ja he myös luopuvat päämäärästään.
Mitä tulee tämän kehonosan muokkaamiseen, sinun tulee olla asiaa suunnitellessasi neuvokas. Tämän vuoksi haluammekin tällä kertaa kertoa avianasioista, joita vaaditaan kun vatsalihasten vahvistaminen ja niiden muuntaminen loistokuntoon on tavoitteena. Jatka siis lukemista, jos omiin tavoitteisiisi kuuluu vatsan trimmaaminen!
Rasvan polttaminen vatsan alueelta
Yksi syistä siihen, miksi kestää ikuisuuden saada vatsan alueen lihakset näkyville on se, että tähän kehonosaan kertyy helposti rasvaa, joka sitten peittää lihakset.
Jos tätä rasvaa ei poisteta, tuhannetkaan vatsaan kohdistetut liikkeiden toistot eivät vie lähelle tavoitteita, sillä et koskaan tule näkemään työsi tuloksia ja vatsalihasten vahvistaminen tuntuu turhalta.
Jotta voisit menestyksekkäästi poistaa ylimääräisen painon ja rasvan vatsasi alueelta, sinun tulee yhdistää rutiiniisi aerobista liikuntaa, joka kohdistuu sydämeen ja verisuoniin. Samoin sinun tulee vähentää kalorien määrää, jonka saat ravinnostasi.
Lue aiheesta lisää: Näin poltat rasvaa ja alennat kolesterolia munakoisovedellä
Ole sinnikäs
Vatsa on yksi niistä kehon alueista joihin rasvaa kertyy kaikkein eniten, ja kun näin käy, sitä on hyvin vaikea saada katoamaan.
Jotta pääsisit tavoitteisiisi, sinun tulee olla johdonmukainen sekä poistaa ne esteet, jotka tekevät vatsan muokkaamisesta vaikeaa. Samoin sinun tulee olla tiukkana houkutusten kanssa.
Yhdistä liikuntarutiiniisi tasapainoinen ruokavalio, ja pysy tiukkana valitsemasi elämäntyylin kanssa.
Harrasta liikuntaa enintään 4 kertaa viikossa
On itse asiassa virhe harjoittaa vatsan lihaksia viikon joka ikisenä päivänä, ja näin on etenkin silloin, kun keho ei ole tottunut tämän tyyppiseen fyysiseen aktiivisuuteen. Vatsalihasten vahvistaminen vie aikaa ja vaatii kärsivällisyyttä.
Liiallinen harjoittaminen vatsan alueella aiheuttaa kroonista uupumusta, ja lopulta siitä tuleekin haitta. Onkin parasta kohdistaa vatsaan harjoituksia vain 3-4 kertaa viikossa, ja harjoittaa muita kehon lihasryhmiä viikon muina päivinä.
Muista, että tässä asiassa vaaditaan koko kehon harjoittamista, sillä ideana on lisätä lihasten massaa ja kuntoa. Näin myös vatsalihasten vahvistaminen onnistuu muiden lihasten vahvistuessa.
Pidä liikkeet vaihtelevina
Se klassinen vatsalihasliike, eli istumaannousu, on perustavanlaatuisin osa useita liikuntarutiineja. Se ei kuitenkaan ole ainoa vatsaan kohdistuva liike, joka tehoaa hyvin.
Jotta voisit saada vatsasi alueen trimmatummaksi, sinun tulee harjoittaa sellaisiakin lihaksia, jotka eivät ole suoranaisesti vatsan alueella. Näin voit muokata vatsaasi haluamasi kaltaiseksi.
Jos teet kuitenkin vain istumaannousuja (maaten lattialla ja nostaen yläruumistasi), vatsan alemmat lihakset sekä poikittaiset ja vinolihakset eivät tule harjoitetuiksi tarpeeksi hyvin, ja tulokset koko vatsan kannalta eivät siten ole tehokkaat.
Jotta voisit saada parhaat tulokset, ota treeniisi mukaan esimerkiksi lankkuliike:
- Makaa vatsallasi ja nosta kehoasi ylöspäin niin, että olet kyynärpäilläsi ja varpaillasi, ja pidä selkäsi suorassa. Jännitä vatsalihaksiasi 30 sekunnin ajan.
- Voit myös tehdä tämän liikkeen sivuttain tai kääntäen toiselta puolelta toiselle.
Kannattaa myös tehdä seuraavia liikkeitä, jotka auttavat kiinteyttämään vatsaa tehokkaasti:
- vatsalihasliikkeet yleisesti ottaen
- pyöräily
- jalkojen nostot
- sivuttaiset nostot
- jumppapallon avulla tehtävät harjoitukset
Lisää liikkeiden intensiteettiä
Kun aloitat vatsalihastesi muokkaamisen jonkin treenin avulla, kyseessä ei ole keholle mikään helppo asia, ja vaatiikin aikaa että sopeudut uuteen liikuntaan. Kehon tarvitsee parantaa kykyään suorittaa liikkeet.
Sinun tulisi aloittaa hellävaraisella rutiinilla, joka ei aiheuta liikaa työtä keholle tai saa aikaan jännitettä. Sitten kun lihakset alkavat sietää enemmän intensiteettiä, tehoa tulee lisätä, mutta ainoastaan sen verran että olet kuitenkin kykenevä tekemään liikkeet kunnolla.
Sinun tulee tietää, kuinka lihaksia voidaan stimuloida eri tyyppisillä harjoitteilla ja erilaisilla intensiteeteillä.
Lue aiheesta lisää: Liikunnan 7 psyykkistä hyötyä
Vatsalihasten vahvistaminen ja ravinnon merkitys
Tässä aiheessakaan ei voida unohtaa ravinnon tärkeyttä tulosten kannalta. Vaikka kuinka kovaa treenaisit, mikäli et muuta ruokavaliotasi parempaan suntaan, et voi päästä tavoitteisiisi.
Muista siis seuraavat asiat vatsalihasten trimmaamista aloittaessasi:
- Poista kaikki liiallinen ja epäterveellinen rasva ruokavaliostasi.
- Yritä vähentää sitä hiilihydraattien määrää, jonka saat ravinnostasi.
- Ala noudattaa sellaista ruokavaliota, joka perustuu hedelmiin, vihanneksiin, proteiiniin, veteen ja täysjyvään.
Jos haluat tuloksia terveellisesti ja tehokkaasti, pidä mielessäsi kaikki nämä asiat vatsalihasten muokkaamista suunnitellessasi, ja seuraa ohjeita johdonmukaisesti!
Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.
Eaton, S., & Pierro, A. (2017). Nutrition. In Newborn Surgery, Fourth Edition. https://doi.org/10.4324/9781315113968
Monziols, M., Bonneau, M., Davenel, A., & Kouba, M. (2007). Comparison of the lipid content and fatty acid composition of intermuscular and subcutaneous adipose tissues in pig carcasses. Meat Science. https://doi.org/10.1016/j.meatsci.2006.10.013
Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.