Loistavat kotihoidot kuiville ja karheille käsille

huhtikuu 3, 2017
Aloe vera ja ruusunmarja ovat tunnettuja kosteuttavista vaikutuksistaan, ja ne edistävät solujen uudistumista. Jos käytät niitä yhdessä, voit saada aikaiseksi tehokkaammat tulokset sekä estää ihon äärimmäistä kuivuutta.

Kädet ovat epäilemättä kaikkein eniten töitä tekevät osat ihmisen kehoa. Ne joutuvat kosketuksiin erilaisten pintojen ja ympäristöjen kanssa päivän mittaan, ja tämän tuloksena voi olla karheutta ja kuivuutta.

Kuten pätee muihinkin ihoalueisiin, kädet tarvitsevat erityistä päivittäistä kosteutusta, sillä ne tuppaavat menettämään kosteuttaan, ja ne ovat alttiina monille ympäristötekijöille, jotka voivat vaikuttaa ihoon suuresti.

On olemassa monia sellaisia kaupallisia tuotteita, jotka on suunniteltu erityisesti karheille ja kuiville käsille. On kuitenkin saatavilla myös terveellisempiä ja luonnollisia vaihtoehtoja, joiden avulla voit hoitaa käsiäsi sekä johdonmukaisen käytön tuloksena parantaa ihosi kuntoa jo hyvinkin lyhyessä ajassa.

Tällä kertaa kerromme siis hyvistä vinkeistä käsien ihon kosteuttamiseksi tehokkaasti – jatka lukemista ja kokeile itse!

Oliiviöljyllä eroon käsien kuivuudesta

Oliiviöljy

Oliiviöljyn antioksidantti- ja rasvahappopitoisuus tekee tästä tuotteesta täydellisen avun kuivien käsien hoitamiseksi.

Saat ravittua ja kosteutettua ihoasi sekä estettyä tehokkaammin sitä ennenaikaista ikääntymistä, joka on niin tavallinen ilmiö käsien kohdalla, mikäli ne eivät saa kunnollista hoitoa.

Kuinka tätä tuotetta käytetään käsien kosteuttamiseksi?

 • Lämmitä pieni määrä oliiviöljyä ja hiero sitä sitten molempiin käsiisi 5-10 minuutin ajan, ja toista hoitoa kahdesti päivässä joka päivä.
 • Voit myös valmistaa sekoituksen, jossa on oliiviöljyä ja sokeria, jotta saisit aikaiseksi tehokkaan luonnollisen kuorinta-aineen, joka poistaa kuolleita ihosoluja käsien iholta.

Lue aiheesta lisää: Yrttien ja oliiviöljyn pakastamisen hyödyt

Kaura

Tämä aines toimii puhdistajana ja kuorinta-aineena, joka vähentää epäpuhtauksia käsien iholta sekä estää niiden kuivumista.

Lisäksi kaura sisältää proteiineja, jotka estävät kosteuden vähentymistä sekä pitävät ihon kunnolla kosteutettuna.

Kuinka kauraa käytetään käsien ihon kosteuttamiseksi?

 • Valmista paksu tahna ruokalusikallisesta jauhettuja kaurahiutaleita ja hunajaa.
 • Hiero seosta käsiisi, anna sen vaikuttaa 10 minuutin ajan, ja huuhtele sitten lämpimällä vedellä.

Kookosöljy

coconut-oil

Kookosöljyn sisältämät rasvahapot ja sen antioksidantti-ainesosat auttavat kosteuttamaan kuivia käsiä sekä hoitavat sitä vahinkoa, jonka auringon haitalliset UV-säteet aiheuttavat.

Kuinka sitä käytetään käsien kosteuttamiseksi?

 • Laita pieni määrä ekstraneitsyt-kookosöljyä ihollesi, ja hiero käsiäsi 5 minuutin ajan ennen kuin menet nukkumaan.
 • Jos vain mahdollista, laita käsiisi puuvillakäsineet, jotta saisit parhaat mahdolliset tulokset.

Aloe vera ja ruusunmarja

Aloe veraa arvostetaan lääketieteessä, sillä se sisältää kosteuttavia ja antioksidantti-ominaisuuksia, jotka auttavat solujen uudistumista sekä minimoivat sen vahingon, jonka vapaat radikaalit saavat iholla aikaiseksi.

Hoidon vaikutusten tehostamiseksi yhdistämme tässä reseptissä aloe veran ruusunmarjaan, jotta voisit hoitaa tehokkaasti käsiä, jotka ovat kärsineet äärimmäisen kovasta kuivuudesta ja ihon halkeilusta.

Kuinka tämä hoito valmistetaan?

 • Ota talteen yhden aloe vera -varren sisältämä geeli, ja sekoita se muutaman tippaan eteeristä ruusunmarjaöljyä.
 • Käytä tuloksena saatavaa voidetta käsiesi hierontaan, ja anna sen vaikuttaa iholla muutaman minuutin ajan, jotta ravinteet voivat mennä syvälle ihon sisälle.

Appelsiini ja hunaja

Hunaja ja appelsiini

Tämä luonnollinen hoito yhdistää appelsiinin sisältämät antioksidantit hunajan kosteuttaviin ominaisuuksiin, jotta voisit hoitaa kuivia käsiä sekä palauttaa niille entisen pehmeyden.

Toimi näin

 • Ota talteen mehu yhdestä appelsiinista ja sekoita se ruokalusikalliseen hunajaa, jotta saisit aikaiseksi voiteen.
 • Hiero hellävaraisesti käsiäsi tällä seoksella, ja anna sen vaikuttaa 15 minuutin ajan.

Maustamaton jogurtti

Tämä luonnollinen tuote on yksi kaikkein parhaista tuotteista, joita voit ihoasi hoitaaksesi käyttää. Sen lisäksi että se kosteuttaa ihoa, se sisältää aktiiviyhdistettä nimeltään maitohappo, joka toimii luonnollisena puhdistajana ja kuorinta-aineena – sen avulla voit poistaa kuolleita ihosoluja käsien iholta.

Kuinka sitä käytetään käsien kosteuttamiseksi?

 • Ota ruokalusikallinen maustamatonta jogurttia ja hiero sitä hellävaraisesti käsillesi pyörivin liikkein. Jatka viiden minuutin ajan.
 • Voit myös kokeilla sekoittaa kaksi ruokalusikallista jogurttia pieneen määrään kikherneestä valmistettua tahnaa, jotta saisit tehokkaan voiteen käsiesi hoitamiseksi. Hiero ihoasi tällä voiteella ja toista hoitoa kahdesti viikossa.

Lue aiheesta lisää: Resepti: kotitekoinen jogurtti

Kypsät banaanit

banana

Kypsällä banaanilla on erittäin hyviä kosteuttavia ja uudistavia kykyjä, joiden avulla voit tehokkaasti parantaa kuivien käsien kuntoa.

Toimi näin

 • Murskaa yksi banaani, jotta saisit aikaiseksi tahnan, ja laita sitten käsiisi. Anna vaikuttaa puolen tunnin ajan.
 • Toinen vaihtoehto on banaanitahnan valmistaminen pienen hunaja- ja oliiviöljymäärän kanssa. Hiero sitten tahnaa käsiisi ja jätä vaikuttamaan 10-20 minuutin ajaksi.
 • Molempien hoitojen jälkeen huuhtele kätesi lämpimällä vedellä, ja laita sitten iholle vielä jokin kosteuttava voide.
UUTISIA VERKOSSA