Lämpimän hunajaveden terveyshyödyt

maaliskuu 11, 2017
Tiesitkö että nauttimalla lasillisen lämmintä vettä ja hunajaa tyhjään mahaan herättelet kehoa jopa kahvia tehokkaammin? Energisoivan vaikutuksen lisäksi juoma puhdistaa elimistöä.

Mehiläiset valmistavat hunajaa kukkien medestä ja muista kasvieritteistä. Hunaja on 100 % luonnollinen tuote, jonka lääkinnälliset ominaisuudet ovat olleet eri kansojen ja kulttuurien tiedossa jo vuosisatojen ajan. Hunaja sisältää tärkeitä entsyymejä, antioksidantteja ja luonnollisia sokereita, jotka tekevät siitä makoisan ja terveydelle hyödyllisen aineen.

Tämän lisäksi hunajalla on antiseptinen, tulehdusta rauhoittava ja laksatiivinen vaikutus, joka ehkäisee ja hoitaa vakaviakin terveysvaivoja. Hunaja on yksi eniten käytetyistä luonnonaineksista sekä lääketieteessä että kosmetiikassa.

Kun yhdistät hunajaa lämpimään veteen ja nautit sen hoitavana juomana, tehostuvat sen vaikutukset entisestään. Tämä perinteinen rohto on yksi suosituimmista ravintolisistä kautta maailman, sillä sen hyödyt elimistölle ovat kiistattomat.

Tässä artikkelissa keskitymme hunajan hoitaviin vaikutuksiin ja hyötyihin, ja annamme sinulle ohjeet hunajaveden valmistamiseen ja nauttimiseen.

Hunaja ehkäisee virtsatietulehduksia

Virtsatietulehdus

Hunajan ja lämpimän veden diureettinen ja antibakteerinen vaikutus vähentää virtsatietulehduksen ja muiden alapään tulehdusten riskiä.

Juoman sisältämät vitamiinit ja mineraalit lisäävät myös vasta-aineiden määrää elimistössä, jolloin keho on paremmin varustettu taistelemaan erilaisia viruksia ja bakteereita vastaan.

Suositeltua lukemista: Jos sinulla on virtsatietulehdus, vältä näitä ruokia

Parantaa ruuansulatuksen toimintaa

Hunajan sisältämät entsyymit tehostavat maksan toimintaa ja edesauttavat ravintoaineiden tehokasta imeytymistä ruuansulatuskanavassa.

Hunajan nauttiminen suojaa suoliston tärkeää bakteerikantaa ja helpottaa tärkeiden ravintoaineiden imeytymistä ja hyödyntämistä. Näin saat enemmän irti aterioistasi.

Kaiken tämän lisäksi hunajalla on lievästi laksatiivinen vaikutus, joka säätelee suoliston toimintaa ja varmistaa suolen säännöllisen tyhjentymisen – näin ehkäiset ummetusta ja muita yleisiä ruuansulatusongelmia.

Hunaja auttaa säätelemään painoa

Vaaka

Tuhannet ihmiset ovat lisänneet hunajaveden nauttimisen osaksi päivittäistä ruokavaliotaan, sillä he ovat huomanneet sen helpottavan painon kontrollointia ja laihtumista.

Hunaja sisältää luonnollisia sokereita, jotka ovat terveellinen energianlähde. Hunajaa voi käyttää leivosten ja juomien makeutukseen, ja näin vähennetään sokerin kulutusta – hunaja on myös sokeria makeampaa, joten sitä käytetään yleensä vähemmän. Hunajan nauttiminen ehkäisee sokerinhimoa ja napostelua.

Hunaja vahvistaa puolustusjärjestelmää

Tämä herkullinen juoma on täynnä ravintoaineita, jotka tehostavat kehon luonnollista puolustusjärjestelmää erilaisia taudinaiheuttajia vastaan. Se sisältää entsyymejä, vitamiineja ja mineraaleja, jotka auttavat kehoa tappamaan haitallisia bakteereja ja viruksia.

Hunajan antibakteerinen vaikutus voi tappaa mikro-organismeja, jotka ovat päätyneet elimistöön ympäristöstä ja saattavat olla vastustuskykyisiä antibiooteille.

Hunaja hillitsee allergiaa

Niistää

Luomutuotetun, paikallisen hunajan nauttiminen vähentää herkkyyttä siitepölylle ja voi auttaa selättäämään kausiallergioiden aiheuttamat oireet. Kun puolustusjärjestelmä tottuu siitepölyyn hunajan kautta, se ei enää reagoi yhtä voimakkaasti siitepölyyn.

Hunaja auttaa myös poistamaan ylimääräistä limaa hengitysteistä ja nenästä, jolloin hengität vapaammin, eikä sinun tarvitse niistää nenää jatkuvasti.

Hunajasta saa energiaa

Hunajan sisältämistä sokereista saa runsaasti luontaista energiaa ja kaloreita, jotka kohentavat psyykkistä ja fyysistä suorituskykyä.

Kokeile korvata aamuinen kahvi lämpimällä hunajavedellä ja huomaat, että energiatasosi pysyy tasaisena koko aamun ja vältät uneliaisuuden ja väsymyksen iltapäivällä. Samalla nesteytät kehoa ja tehostat elimistön toimintoja.

Hunajajuoma poistaa kurkkukivun ja hoitaa nuhaa

Lämmin hunajavesi on luontainen keino huoltaa kuivaa ja kipeää kurkkua, ja poistaa myös ylimääräistä limaa.

Hunajan rauhoittava ja antibakteerinen vaikutus tappaa kurkkukipua aiheuttavia bakteereita ja tehostaa myös keuhkojen terveyttä. Näin ehkäiset inhottavat yskänpuuskat ja rahisevan hengityksen.

Hunajavesi puhdistaa elimistöä

Terve vatsa

Lisäämällä tilkan sitruunamehua kuumaan hunajaveteen valmistat puhdistavan ja ruuansulatusta edistävän juoman.

Sitruunaa sisältävä hunajavesi tehostaa suoliston toimintoja ja pitää suolen tyhjentymisen säännöllisenä, sekä samalla poistat kuona-aineet ja muut jätteet suolesta, maksasta ja verenkierrosta.

Sitruuna sisältää sitrushappoa, joka maksimoi hunajan entsyymien toimintoja rasvojen sulattamiseksi.

Juoma kontrolloi kolesterolia

Jos nautit tätä juomaa päivittäin, voit alentaa kolesterolitasoa jopa 10 % kahden tunnin sisällä. Tämä voi vähentää riskiä pitkäaikaisiin verenkierto-ongelmiin ja sairauksiin.

Suositeltua lukemista: 4 tapaa nauttia avokadoja

Näin valmistat lämpimän hunajaveden

Hunaja ja tee

Lämpimän hunajaveden nauttiminen parantaa yleistä terveydentilaa, antaa lisäenergiaa ja suojaa erilaisia tauteja vastaan. Nauti juomaa säännöllisesti ja huomaat sen positiivisen vaikutuksen nopeasti.

Ainekset

  • 1 teelusikallinen hunajaa
  • 200 ml lämmintä vettä

Valmistus ja käyttö

  • Lämmitä mukillinen vettä mikrossa tai vedenkeittimessä, sekoita joukkoon lusikallinen hunajaa ja nauti tyhjään mahaan.
  • Nauti juomaa vähintään kolme kertaa viikossa.

 

UUTISIA VERKOSSA