Lähde suhteesta, jos elämäsi saaminen hallintaan sitä vaatii

· kesäkuu 25, 2017
Ainoa tapa saada takaisin oman elämäsi kontrolli on tunnustaa oma arvosi sekä asettaa itsesi ensisijalle tekemissäsi päätöksissä.

On kaksi asiaa, joiden tulisi aina olla samalla viivalla: tunteesi ja järkesi.

Kun rakastat toista ihmistä, mutta tiedät, että sinun täytyy jättää hänet jonakin päivänä, tilanne on vaikea. Näin on etenkin silloin, jos et ollenkaan halua lähteä.

Ehkäpä on kuitenkin niin, että arkesi ovat vallanneet ahdistavat ajatukset, jotka ilmaantuvat keskellä yötä ja joiden vuoksi et voi nukkua kunnolla.

On sanomattakin selvää että näin käy, jos toisen ihmisen rakastamisesta tulee huumetta. Näin käy vaikka et tietäisikään, että et ansaitse sitä kohtelua jonka kyseiseltä ihmiseltä saat. Jossain vaiheessa sitten tajuat, että parisuhteesi ei tule etenemään mihinkään hyvään suuntaan.

riita

Kun suhde on yksipuolinen ja annat kaikkesi toiselle ihmiselle ilman että saisit takaisin samanlaista rakkautta, sinun tulisi ottaa tilanne takaisin hallintaasi.

Ensimmäinen askel on antaa omalle itsellesi se tärkeys, jonka ansaitset.

Jos kysyt itseltäsi, mitä teit saamasi kohtelun ansaitaksesi, et pääse asiassa eteenpäin. Jos olet käynyt lävitse väkivaltaisia tilanteita, tunnet luultavasti hiukan syyllisyyttä. On mahdollista, että koet toisen osapuolen syyttävän sinua.

Ehkä olet jopa puolustanut kumppaniasi viimeiseen asti ystävillesi ja perheellesi, sillä uskot että voit jossakin vaiheessa pystyä muuttamaan tämän ihmisen.

Naiivilla tavalla oikeutat kumppanisi käytöksen tai vakuuttelet hänellä olleen vain huono päivä (vaikka jokainen päivä olisikin tällainen huono päivä). Saatat jäädä suhteeseen huolimatta kaikesta tästä, sillä rakastat häntä.

Lue aiheesta lisää: 5 tärkeää asiaa kunnioituksesta parisuhteessa

Unohda menneisyys ja syyllisyys

Ehkäpä et välitä siitä, että ystäväsi jatkuvasti jankuttavat asiasta jonka jo itsekin tiedät, mutta jota et halua kuitenkaan myöntää: ansaitset parempaa.

Mielesi yrittää vain välttää vaikeiden tunteiden, kuten surun ja kivun käsittelyä, vaikka tämä olisikin ainoastaan välttämättömän asian lykkäämistä tulevaisuuteen.

Sillä ei ole väliä, kuinka monta kertaa olet ajatellut että teistä kahdesta tulee täydellinen pari, tai kuinka kauan olet miettinyt, että tulette viettämään koko loppuikänne yhdessä. Ajan kuluessa tulet väistämättä huomaamaan mistä on kyse, ja ennemmin tai myöhemmin tulet ymmärtämään, että rakkaus ilman vastavuoroisuutta ei vie sinua pitkälle.

On tavallista tuntea nostalgiaa silloin, kun näet vihdoin asiat sellaisina kuin ne ovat ja kun alat ottaa elämääsi hallintaan. Nämä kaipausta täynnä olevat tunteet ovat yleensä sellaisiin muistoihin perustuvia, jotka liittyvät kumppaniisi ja jotka ovat jo menneisyyttä – ne ovat menneisyyttä piditpä siitä tai et.

On tärkeää, että lakkaat tuntemasta oloasi syylliseksi siitä, mitä teit tai mitä ajattelet tehneesi väärin.

Ota takaisin elämäsi hallinta, jotta saat asiat päätökseen

 pariskunta sohvalla

Sinun täytyy ymmärtää, että tavoitteesi muuttuvat kun vanhenet, aivan kuten kumppanisikin tavoitteet muuttuvat. Jos kahden ihmisen tavoitteet alkavat eriytyä, tämä tarkoittaa yleensä parisuhteen loppua.

Tämän ei kuitenkaan tarvitse aiheuttaa sinussa vihaa, sillä tilanne ei tarkoita sitä että olisitte epäonnistuneet. Luulitte olevanne rakastuneita, mutta suhdetta ei yksinkertaisesti ollut tarkoitettu kestämään.

Ihmiset eivät aina jää rinnallesi, mutta muistot kyllä kestävät, ja voit valita sen, pidätkö kiinni hyvistä vai huonoista muistoistasi.

Tässä kohtaa haluamme selventää, että elämäsi saaminen takaisin hallintaan ei tarkoita sitä, että poistaisit kaikki ne muistot, jotka sinulla on aikoinaan rakastamastasi ihmisestä. Vuosia myöhemmin tulet varmasti tuomaan esille tiettyjä muistoja aina silloin tällöin, mutta tämä ei tarkoita sitä, että teit huonon päätöksen lähtiessäsi suhteesta.

Asia on päinvastoin, sillä näin saat mahdollisuuden nähdä sen, että päätöksesi lopettaa suhde oli paras asia, jonka olisit voinut kyseisessä tilanteessa tehdä.

Jotta voit estää näitä muistoja vaikuttamasta itseesi negatiivisesti, sinun täytyy saada suhteelle kunnollinen päätös.

Jotkut tarvitsevat vain aikaa yksin, kun taas toiset tarvitsevat psykologin apua tai jonkin erorituaalin tuomaa symbolismia. Tee se, mikä toimii omalla kohdallasi päätöksen aikaansaamiseksi.

Lue aiheesta lisää: Yksin parisuhteessa – tuhoisa tilanne

Oman elämän saaminen uudelleen hallintaan vaatii vastuunottamista

kädet ja aurinko

Voimme vakuuttaa, että sitten kun ymmärrät kuinka tärkeää on saada oman elämän hallinta takaisin kaikilla sen osa-alueilla, tulet tajuamaan, että asiassa ei ole kyse syyttämisestä.

Tulet ymmärtämään, että voit ottaa tämän mahdollisuutena saada suuri opetus. Jokainen opetus elämässäsi määrittää sitä, kuka olet.

Jos jotkut ihmiset eivät koskaan olisi tulleet elämääsi, ehkäpä et vielä ymmärtäisi, mitä tarkemmin ottaen ansaitset ja minkä asioiden puolesta et nykyhetkellä taistele.

Kun käyt koko tämän prosessin lävitse, saat todellista apua elämäsi saamiseksi hallintaan sekä sen ymmärtämiseksi, että kaikkein tärkein suhde elämässäsi on se, joka sinulla on itsesi kanssa.

Kun ymmärrät tämän faktan, sinulle aukeaa kokonainen mahdollisuuksien maailma.

Ota oma elämäsi takaisin hallintaasi, arvosta omaa itseäsi ennen muita, ja anna itsellesi mahdollisuus olla paras mahdollinen versio omasta itsestäsi.