Kuukuppi, vaihtoehto tamponeille

toukokuu 27, 2015

Yhä useammin kuulemme tamponien haitallisista ja kielteisistä vaikutuksista, jotka johtuvat niiden sisältämistä myrkyllisistä ainesosista. Mutta silti naiset eivät tahdo luopua tästä mukavuudesta. Mitä vaihtoehtoja meillä oikeastaan on?

Kuukautiskuppi, toisin sanoen kuukuppi, on ekologinen, taloudellinen, mukava ja kaikin puolin terveellinen ja turvallinen vaihtoehto tamponeille.

Tamponien riskit

Osa tamponien sisältämistä ainesosista on myrkyllisiä. Yksi noista ainesosista on asbesti, kuitumineraali joka lisää kuukautisvuotoa, lisäten tamponien käyttötarvetta.

Lisäksi se on karsinogeeninen, eli syöpää aiheuttava. Koska tamponi laitetaan kehon sisään ja se on kontaktissa kohdun limakalvon kanssa, kehosi niin sanotusti imee siitä ainesosia suoraan verenkiertoon.

Toinen myrkyllinen ainesosa on dioksiini, jota käytetään valkaisemaan tamponin kuidut. Tämä kemiallinen yhdiste on myöskin mahdollisesti karsinogeeninen ja sillä voi olla vaikutus immuunijärjestelmään ja sukuelimiin.

Lisäksi dioksiini voi olla osatekijänä aiheuttamassa endometrioosia (kohdun limakalvon pesäkesirottumatauti), joka edelleen voi aiheuttaa lapsettomuutta. Useat tutkimukset ja jopa organisaatiot ovat kertoneet, että toistuva kontakti ja altistus tälle aineelle on todellakin vaarallista.

Viimeisenä mainittakoon vielä, että viskoosi, joka tekee tamponista imukykyisen, voi aiheuttaa toksinen shokki -oireyhtymän.

Miksi tamponeja ei ole kielletty?

Tamponeja pidetään tuotteina joita ei nautita syöden tai joita ei niellä, ja siksi niiden aiheuttamaa myrkyllisyyttä ei oteta huomioon. Joka tapauksessa, moni nainen käyttää tamponeja usein, ja meidän on vain arvioitava kuinka monta tuntia elämänsä aikana naiset viettävät tamponia käyttäen, jotta ymmärtäisimme, että tuo jatkuva kontakti pitäisi riittää takaamaan heille, että niissä ei ole mitään myrkyllistä tai mahdollisesti vaarallista ainetta.

Toisaalta, myös terveyssiteet sisältävät dioksiinia, mutta ainakaan ne eivät ole suorassa kontaktissa vaginaan.

Ekologisista kaupoista on mahdollista löytää tamponeita jotka on valmistettu 100 % luonnonpuuvillasta ilman valkaisuprosesseja, mutta niiden negatiivinen puoli on se, että ne ovat usein hyvin kalliita.

Kuukuppi

Onneksi meillä on vaihtoehto tavallisille tamponeille ja terveyssiteille: kuukautiskuppi eli toiselta nimeltään kuukuppi.

Se on valmistettu silikonista ja on pienen kupin muotoinen. Se on joustava, joten voit taivuttaa sen ja asettaa helposti emättimeen. Kun se on sisälläsi, se kerää verta imemättä sitä. Kun otat sen pois, tyhjennä se ensin wc-pönttöön, pese ja puhdista se sitten vedellä ja saippualla, ja laita sitten takaisin.

Kuukautisten jälkeen voit steriloida sen kiehuvassa vedessä ja säilyttää sen ja käyttää uudelleen seuraavien kuukautisten aikana. Voit myös satunnaisesti puhdistaa sen vetyperoksidilla, etikalla tai luonnonsaippualla.

kuukautiskuppi

Kuukupin hyödyt

  • Se on ekologinen, koska se on tehty silikonista ja se kestää noin 10 vuotta.
  • Taloudellinen, koska sitä ei tarvitse heittää pois joka käytön jälkeen.
  • Se ei ole terveydelle haitallinen, koska se ei sisällä myrkyllisiä aineita.
  • Se on käytännöllinen, koska voit käyttää sitä samalla tavalla kuin tamponia.
  • Se auttaa ehkäisemään infektioita kuten kystiitti, toisin kuin terveyssiteet.
  • Kupeilla on noin 30ml kapasiteetti, mikä on noin yksi kolmasosa kuukautisvuodon määrästä yksien kuukautisten aikana, minkä vuoksi sinun ei tarvitse vaihtaa sitä niin usein kuin tamponia tai terveyssidettä.
  • Se auttaa sinua ymmärtämään kuukautiskiertoasi paremmin, ilman tabuja, ja tuntemaan luonnollisen rytmisi ja kuukautisten määrän.

Kuppityypit

Markkinoilla on useita erilaisia ​​kuukuppimerkkejä ja -brändejä. Löydät ne helposti luonnontuotteita myyvistä kaupoista tai internetistä.

Yleensä on olemassa kaksi vaihtoehtoista kokoa. Yksi nuoremmille naisille tai niille jotka eivät ole synnyttäneet lapsia, ja toinen joka on hieman isompi, ja sopii iäkkäämmille ja jo synnyttäneille naisille.

kuukautiskuppi-2

Miten niitä käytetään?

Kun ostat kuukupin, löydät yksityiskohtaiset ohjeet paketin sisältä, mutta voit myös etsiä videoita internetistä. Periaatteessa sinun tulee vain puristaa kupin leveää osaa jotta saat sen asetettua ja käyttöön oikealla tavalla. Kun se on sisällä, anna sen avautua. Kun haluat ottaa sen pois, vedä varovasti sen alaosan nipukasta.

Tämä voi alussa tuntua hieman hankalalta, mutta opit nopeasti tekemään sen helposti.

Kuvat – Zane Selvans ja Greencolander

UUTISIA VERKOSSA