Kuinka peset ikkunasi paremmin

syyskuu 4, 2018
Kaikki kodit ovat erilaisia ja kaikilla ihmisillä on erilaiset luonteet ja eri maku. Siispä monet talot ovatkin eri tavalla ja eri sisustuselementeillä sisustettuja.

Joissakin taloissa saattaa olla lasiseinät, lasilaattoja tai suuret ikkunat, jotka on hankala pitää puhtaina. Vaikka oletkin mitä luultavimmin huomannut sen, näillä pinnoilla voi olla usein bakteereja tai hometta. Kodin siivous on erittäin tärkeää ja siksi jokaisesta nurkasta sekä kolosta tulisi huolehtia.

Jos et vielä tiedä kuinka voisit pestä ikkunasi tehokkaammin, älä ole huolissasi, sillä tämä artikkeli tarjoaa joitakin vinkkejä saadaksesi puhtaana loistavan kodin.

Kuinka peset ikkunasi?

Saavuttaaksesi täydellisen puhtauden, sinun täytyy olla järjestelmällinen ja oppia tekniikat jotka toimivat parhaiten.

Ennen kuin aloitat, voit tehdä oman ikkunanpesupakkauksen. Tarvitset siihen:

 • Mikrokuituliinan
 • Suihkepullon
 • Astianpesuainetta

Kun sinulla on ylläolevat ainesosat, voi aloittaa työn.

ikkunoiden pesu

Puhdista lasiseinät

Ehkäpä sinulla on lasiseiniä tai lasilaattoja, jotka ovat läpinäkyviä päästääkseen valoa sisälle taloon. Ne ovat tyylikkäitä ja antavat ainutlaatuisen ulkonäön talosi sisä- ja ulkopuolelle. Ne keräävät paljon pölyä ja likaa, joten et voi olla pitkään puhdistamatta niitä. Ne siis tarvitsevat samanlaista hoitoa kuin tavallisetkin ikkunat.

Seuraa näitä vinkkejä puhdistaaksesi ne täydellisesti:

 • Pese jokainen pinta yksittäin.
 • Käytä liinaa, joka on kostutettu veteen ja pieneen määrään ammoniakkia.
 • Ammoniakki auttaa poistamaan rasvan ja lian yhdellä pyyhkäisyllä; se antaa ikkunoille myös kauniin kiillon.
 • Jos seinilläsi on koristeita ja se tekee niistä vaikeasti puhdistettavia, voit käyttää hammasharjaa nurkkien puhdistamiseksi. Kastele se ensin veteen ja ammoniakkiin lisätäksesi kiiltoa.
 • Puhdistaaksesi lasilaattojen väliset liitokset ja pitääksesi ne valkoisina, hankaa niitä saippuaisella hammasharjalla säilyttääksesi niiden alkuperäisen värin.
 • Jos ne ovat alkaneet tummua, levitä hieman valkaisuainetta tarvittaville alueille.
 • Parhaimman lopputuloksen saamiseksi pese ensin liitokset ja sitten vasta lasipinnat. Se vie vähemmän aikaa ja näyttää täydelliseltä.

Lue myös tämä artikkeli6 vinkkiä ikkunoiden pesemiseen

Vinkit lasipintojen puhdistamiseksi

Kaupoissa on monia siivoustuotteita, jotka lupaavat jättää kotisi täydellisen näköiseksi. Monet ihmiset ovat allergisia näille kemikaaleille ja jotkin niistä voivat vahingoittaa ihoasi.

Siitä syystä on hyvä idea tehdä oma puhdistusaine vedestä, sitruunamehusta, etikasta, astianpesuaineesta tai ammoniakista. Tässä lisäksi joitakin vinkkejä:

 • Älä käytä saippuajauhetta minkään lasipinnan puhdistamiseen, sillä se voi hangata ja raapia pintaa.
 • Puhdista lasi varovaisesti, sillä se on herkkää ja voi naarmuuntua helposti.
 • Kun pinta on puhdas, kuivaa se käyttämällä puhdasta, nukkaamatonta liinaa.
 • Voit käyttää vedestä, etikasta ja sitruunamehusta tehtyä seosta puhdistaaksesi kylpyhuoneesi laatat. Kodin kosteat alueet ovat taipuvaisempia homeelle ja sienikasvustolle.
 • On parasta tehdä puhdistus pyörivin liikkein varmistaaksesi, että koko pinta tulee käsitellyksi.
vaatteiden ja rättien pesu

Kun olet lopettanut lasipintojen puhdistamisen, on tärkeää pestä käyttämäsi rätit kunnolla. Monet ihmiset heittävät ne vain pesukoneeseen muun pyykin kanssa, mikä voi olla kauhea virhe.

On parempi pestä kaikki siivousrätit erikseen ilman vaatteita. Sinun tulisi myös vältellä huuhteluaineiden käyttöä. Huuhteluaine voi hankaloittaa niiden kuivaustehoa seuraavan kerran kun käytät niitä. Pese ne joko koneessa neutraalilla pyykinpesuaineella ilman huuhteluainetta tai pese ne käsin lämpimällä vedellä ja etikalla.

Kuten olet jo huomannut, kaikilla kotisi elementeillä on omat keinonsa ja vinkkinsä niiden puhdistamiseksi. Nyt tiedät kuinka jätät lasipinnat täydellisen puhtaiksi ja uudennäköisiksi.

UUTISIA VERKOSSA