Kotitekoinen hoito viruksiin inkivääristä

Jos haluat tehostaa inkivääriä sisältävän hoidon viruksia torjuvia vaikutuksia, voit yhdistää tämän kasvin muihin lääkinnällisiin aineksiin ja valmistaa haudukkeen. Tällä tavalla pystyt saamaan inkivääristä maksimaaliset hyödyt terveytesi parantamiseksi.
Kotitekoinen hoito viruksiin inkivääristä
Renata Sylwia Kosierb Fernández

Tarkistanut ja hyväksynyt: ravitsemusterapeutti Renata Sylwia Kosierb Fernández.

Kirjoittanut Toimitus

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Luonto tarjoaa meille monia ratkaisuja erilaisiin tavallisimpiin sairauksiin, ja inkivääri on yksi tällaisista loistavista luonnollisista hoitotuotteista. Valmista helposti esimerkiksi hoito viruksiin inkivääristä.

Tehokkuutensa ansiosta tätä juurta on käytetty jo muinaisista ajoista lähtien luonnollisena lääkkeenä useiden erilaisten vaivojen hoidossa. Se on tehokas apu sydämen ja verisuonten sekä lihasten ongelmien hoidossa, ja tämä koskee etenkin flunssan ja vilustumisen oireiden sekä yskän hoitoa.

Jotta voisit saada inkiväärin tehon käyttöösi maksimaalisesti, kannattaa valmistaa siitä virusta hillitsevää hauduketta – nyt kerromme, kuinka tämä onnistuu, joten jatka lukemista ja kokeile itse!

Inkiväärin monet hyödyt terveydelle

inkivväriä paloina ja raastettuna

Inkivääri on mukulakasvi, jolla on monia hyvinvointia lisääviä ominaisuuksia. Näihin kykyihin kuuluvat muun muassa seuraavat:

  • Inkivääri parantaa aineenvaihduntaa, sillä se edistää ravinteiden imeytymistä kehossa. Se myös auttaa lisäämään ruokahalua, mikäli sitä syödään hiukan ennen aterioita.
  • Se torjuu huimausta ja pahoinvointia, ja sen sijaan että otat avuksesi pillerit, voitkin kääntyä inkiväärin puoleen. Pureskele pientä palaa inkivääriä kun haluat lievittää huimausta. Jotta voisit välttyä liian voimakkaalta maulta, me suosittelemme myös inkiväärin yhdistämistä pieneen määrään hunajaa.
  • Voit pureskella inkivääriä myös silloin kun voit pahoin. Tätä suositellaan monille raskaana oleville naisille, jotta raskauden yleisiin oireisiin saataisiin lievitystä. Kaikissa tapauksissa parasta on tehdä tämä hoito  aamuisin.
  • Inkivääri lievittää lihaskipuja, sillä tällä kasvilla on tulehdusta torjuvia ominaisuuksia. Se vaikuttaa niveliin ja lihaksiin, jotta voitaisiin vähentää ikääntymisestä tai liiasta urheilusta johtuvaa kipua.
  • Se torjuu tukkoisuutta hengitysteissä. Yksi kupillinen inkivääriteetä on täydellinen apu tukkoisuuteen, ja näin saat nukuttua yösi paremmin. Sanotaan, että inkivääriuutteen sisään hengittäminen toimii tehokkaana hoitona hengitysteiden avaamiseksi.
  • Inkivääri auttaa pitämään parempaa huolta sydämestä. Sitä suositellaan myös sydänsairauksien hoitamiseksi ja estämiseksi. Moni sydänongelmasta kärsivä käyttääkin inkivääriä osana ruokavaliotaan, jotta voisi pitää terveytensä hyvänä.

Miksi inkivääri toimii tehokkaana kotihoitona viruksiin?

torju flunssaa ja valmista hoito viruksiin inkivääristä

Tämän kasvin käytetyin osa on sen juuri, jonka eräät ainesosat tekevät siitä erinomaisen avun virusten torjumiseksi. Näihin vaikuttajiin kuuluvat C-vitamiini, kurkumiini, useat aminohapot, oksaalihappo ja flavonoidit.

Inkivääri on loistava hoito yskään, flunssaan ja vilustumiseen, sillä se on tulehtuneisuutta ja viruksia torjuva, antioksidanttivaikutteinen, bakteereja karkottava ja yskää lievittävä kasvi.

Valmista hoito viruksiin inkivääristä

On monia tapoja käyttää inkivääriä, kun halutaan nauttia sen kaikista hyödyistä maksimaalisesti. Voit laittaa viipaleita tai jauhettua inkivääriä mukaan aterioihisi, jotta voisit hoitaa yskää tai flunssan oireita.

Haudukkeen valmistaminen on kuitenkin yksi parhaista tavoista hyödyntää inkiväärin loistavat kyvyt.

Inkivääritee

Näytämme nyt yksinkertaisen tavan valmistaa inkiväärihauduketta. Juomassa on mukana hunajaakin, jotta maku olisi pehmeämpi.

Tarvittavat ainekset

  • 2 viipaletta inkiväärinjuurta
  • 2 kupillista vettä (500 ml)
  • Hunajaa maun mukaan

Kuinka tämä juoma valmistetaan?

  • Pese ensin inkivääri ja leikkaa se keskikokoisiksi viipaleiksi.
  • Sitten kuumenna vettä kattilassa.
  • Kun vesi kiehuu, lisää mukaan inkivääri ja jätä juoma lämmölle noin kymmenen minuutin ajaksi. Se, kuinka pitkäksi aikaa jätät inkiväärin vaikuttamaan, määrittää sen kuinka vahvaa hauduke on.
  • Jätä sitten juomasi hautumaan hetkeksi ja makeuta se.
  • Me suosittelemme tämän teen nauttimista 2-3 kertaa päivässä, jotta voisit saada siitä parhaat tulokset.

Inkivääritee ja kaneli

hauduke inkivääristä

Kaneli erottuu sen tehokkaan tulehdusta torjuvan ja bakteereja poistavan vaikutuksen vuoksi, ja se säätelee myös kehon lämpötilaa. Kaneli on ihanteellinen aines inkiväärin kanssa sekoitettavaksi, kun ongelmana on kuumeinen flunssa.

Tarvittavat ainekset

  • 1 viipale inkivääriä
  • 1 kanelitikku
  • Mehu puolikkaasta sitruunasta
  • 1 kupillinen vettä (250 ml)
  • Hunajaa maun mukaan

Kuinka tämä juoma valmistetaan?

  • Kun vesi kiehuu, laita sekaan kuorittu inkivääri.
  • Lisää kaneli ja jätä juoma alhaiselle lämmölle noin kymmenen minuutin ajaksi.
  • Ota pois liedeltä ja kaada se kuppiin. Lisää mukaan sitruunamehua ja makeuta hauduke hunajalla.
  • Sekoita hauduke hyvin, ja jätä se hautumaan ja viilentymään ennen kuin juot. Me suosittelemme tämän juoman nauttimista 1-2 kupillisen verran päivässä.

Hunajan käyttö lisää haudukkeen viruksia torjuvia vaikutuksia, sillä tämä aines on antibioottinen. Joten vaikka et hunajasta kovin välittäisikään, sitä kannattaa lisätä hieman juoman joukkoon.

Hunajalla on myös yskää hoitavia ominaisuuksia, mikä on avuksi astman ja muiden hengitysteiden ongelmien hoidossa.

Kuten voit huomata, inkivääri voi olla hyvinkin tehokas viruksia torjuva luontaistuote. Tätä kasvia nauttimalla pystyt paremmin pysymään suojattuna ilman, että joudut kärsimään apteekkien kemikaalituotteiden sivuvaikutuksista.

Oletko jo kokeillut inkivääriä hoitona erilaisiin terveysongelmiin? Kun virus iskee kehoosi, valmista herkullista inkiväärihauduketta, jotta voisit hoitaa itseäsi täysin luonnollisesti!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.



Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.