Ripsien kasvattaminen ja vahvistaminen kotikonstein

Ripsien kasvattaminen ja vahvistaminen kotikonstein
Carlos Fabián Avila

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Carlos Fabián Avila.

Kirjoittanut Katherine Flórez

Viimeisin päivitys: 16 syyskuuta, 2022

Ripset tekevät silmistä kauniit ja kauniit ripset keräävät huomiota. Kun pidät ripsistäsi hyvää huolta, varmistat samalla, että ne pysyvät kauniina ja symmetrisen tasaisina vuodesta toiseen. Säännöllisellä ripsihuollolla varmistat sen, etteivät ripset katkeile tai harvene. Tässä artikkelissa jaamme vinkkejä, joiden avulla ripsien kasvattaminen ja vahvistaminen onnistuu kotioloissa.

Kuten hiuksetkin ripset koostuvat keratiinista, joka on vastuussa ripsien taipuisuudesta ja vahvuudesta. Melaniinipigmentit sen sijaan antavat ripsille ominaisvärinsä, joka usein mukailee kantajan hiusten väriä. Aivan kuten hiuksetkin, myös ripset katkeilevat ja putoavat pois aikanaan ja niiden tilalle kasvaa uusia. Ripsien kasvattaminen on kuitenkin hidas prosessi.

UV-säteet ja ääriolosuhteet kuten kova kuumuus tai kylmyys voivat vaikuttaa ripsien kuntoon tehden niistä hauraat, kuivat ja heikot. Joihinkin ripsiväreihin lisätään ripsiä suojaavia ja hoitavia ainesosia, jotka auttavat pitämään ripset turvassa ympäristön haittavaikutuksilta. Muista kuitenkin poistaa silmämeikki ja etenkin ripsiväri huolellisesti joka ilta ennen nukkumaanmenoa. Jos ripsiväriä pitää myös nukkuessa, saattaa se aiheuttaa ripsien varisemista.

Ripsien hoitamiseen voi käyttää monia erilaisia luonnontuotteita, jotka ovat täysin turvallisia ja kemikaalittomia. Näillä aineilla voi jopa stimuloida ripsien kasvua ja tehdä niistä vahvemmat ja tuuheammat. Kun pidät ripsistä huolta, ne eivät rasitu silmämeikin käytöstä, vaan pysyvät kauniina päivästä toiseen.

Ripsien kasvattaminen ja vahvistaminen luonnontuotteiden avulla

Ripsien kasvattaminen risiiniöljyn avulla.

 

Jos haaveilet pitkistä ja kauniista ripsistä, on olemassa muutamia kikkoja ripsien kasvun kiihdyttämiseen.

  • Kokeile perinteistä oliiviöljyä, tarvitset sitä vain pienen sipauksen suoraan ripsille ennen nukkumaanmenoa. Varo levittämästä öljyä ripsirajaan, sillä se voi tuntua inhottavalta joutuessaan silmään. Oliiviöljy kosteuttaa ripsiä ja ehkäisee niiden katkeilua.
  • Jos kaipaat ripsiin tuuheutta, lämmitä pieni tippa risiiniöljyä mikrossa tai liedellä, ja levitä sitä varovasti ripsien latvoihin joka ilta. Anna vaikuttaa yön yli. Tämä on yksi suosituimmista ripsien hoitokeinoista ja huomaat pian, miten vahvoina ja tuuheina ripsesi kasvavat.
  • Hyaluronihappo kosteuttaa silmäripsiä, mikä tekee niistä vahvat ja kauniit. Lisäksi tämä happo stimuloi niiden kasvua.
  • Pidentääksesi ripsiäsi suosittelemme kokeilemaan seuraavaa hoitoainetta ripsille: sekoita risiiniöljyä, manteliöljyä ja avokadoöljyä (kaikkia saman verran, pieni tippa riittää) keskenään pienessä astiassa, ja sipaise ripsille joka ilta ennen nukkumaanmenoa. Käy ripset läpi hellästi ja vältä seoksen joutumista silmiin.
  • Hoida ripsiä sisältäpäin kokeilemalla tätä terveellistä, ripsiä vahvistavaa juomaa: mehusta kuusi porkkanaa ja neljä appelsiinia ja lisää mehuun kaksi ruokalusikallista kukkasiitepölyä ja ruokalusikallinen hunajaa. Sekoita hyvin ja juo lasillinen joka aamu kahden kuukauden ajan. Hoito auttaa vahvistamaan ripsiä ja alat vähitellen huomata eron. Mehun sisältämät vitamiinit tekevät ihmeitä räpsyttimillesi.
  • Hiero tippa vaseliinia sormiin ja levitä ripsiin hellästi hieroen. Anna vaseliinin vaikuttaa yön yli ja puhdista ripset aamulla herättyäsi. Anna ripsien kuivua ja meikkaa tavalliseen tapaan.
  • Ruusuöljyllä on loistava hiuksia, ihoa ja ripsiä hoitava vaikutus. Kokeile sitä jos haluat kiihdyttää ripsien kasvuvauhtia.
  • Sekoita sama määrä glyseriiniä ja risiiniöljyä keskeneen pienessä astiassa ja sivele sitä ripsille joka päivä. Muistathan varoa hoitoaineen joutumista silmiin.
  • Jos haluat ripsistäsi taipuisat ja kauniisti kaartuvat, kokeile hoitaa niitä kamomillauutteella. Valmista kamomillatee tavalliseen tapaan ja kun se on ehtinyt viilentyä, uita vanulappua teessä ja painele silmille. Kamomilla hoitaa ripsien lisäksi herkkää silmänympärysihoa.
  • Kaupoista löytyy nykyään myös erilaisia ripsien hoitoon tarkoitettuja seerumeita. Voit kokeilla näitä ripsien kunnon kohentamiseen.

Muista myös:

Pidä ripsistäsi huolta.

 

Monipuolinen ja terveellinen ruokavalio pitää huolta koko kehosta, myös silmäripsistä. Kunnollinen ruokavalio, joka sisältää riittävästi magnesiumia, sinkkiä ja B6-vitamiinia auttaa pitämään ripset kauniina ja terveinä. Edellä mainittuja aineksia saat mm. maksasta, kanasta, porsaanlihasta, kuivatuista pavuista, täysjyvästä ja monista vihanneksista sekä hedelmistä.

Kokeile tässä artikkelissa mainitsemiamme keinoja ripsien huoltamiseen ja pian huomaat eron entiseen. Syö hyvin, hoida ripsiä öljyin ja suojele niitä ympäristön haittavaikutuksilta. Jos käytät paljon silmämeikkiä ja ripsiväriä, valikoi hellävaraisia ja hoitavia tuotteita, ja muista aina poistaa meikki päivän päätteeksi. Kuten huomaat, ripsien kasvattaminen ja vahvistaminen onnistuu luonnontuotteilla helposti kotioloissa.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.