Kotikeinot ripsien kasvattamiseen ja vahvistamiseen

lokakuu 9, 2015

Ripset tekevät silmistä kauniit ja vetävät katseet puoleensa. Kun pidät ripsistä hyvää huolta, varmistat samalla, että ne pysyvät kauniina ja symmetrisen tasaisina vuodesta toiseen. Säännöllisellä ripsihuollolla varmistat sen, etteivät ne katkeile tai harvene.

Ripsien koostumus on sama kuin hiusten, ja ne koostuvat hiusten tavoin keratiinista, joka antaa niille taipuisuuden ja vahvuuden. Ripsien väritys puolestaan syntyy melaniinipigmenteistä, ja mukailee usein hiusten väriä. Aivan kuten hiuksetkin, myös ripset katkeilevat ja putoavat pois aikanaan ja niiden tilalle kasvaa uusia. Kasvamisprosessi voi kuitenkin olla hidas.

Monet eri asiat, esimerkiksi UV-säteet ja ääriolosuhteet kuten kova kuumuus tai kylmyys, voivat vaikuttaa ripsien kuntoon tehden niistä hauraat, kuivat ja heikot. Joihinkin ripsiväreihin lisätään ripsiä suojaavia ja hoitavia ainesosia, jotka pitävät ripset turvassa ympäristön haittavaikutuksilta. Muista kuitenkin poistaa silmämeikki ja etenkin ripsiväri huolellisesti joka ilta ennen nukkumaanmenoa, sillä jos ripsiväri pysyy ripsissä monta tuntia putkeen, se voi aiheuttaa ripsien varisemista.

Ripsien hoitamiseen voi käyttää monia erilaisia luonnontuotteita, jotka ovat täysin turvallisia ja kemikaalittomia. Näillä aineilla voi jopa stimuloida ripsien kasvua ja tehdä niistä vahvemmat ja tuuheammat. Kun pidät ripsistä huolta, ne eivät rasitu silmämeikin käytöstä, vaan pysyvät kauniina päivästä toiseen.

Näin vahvistat ripsiä ja kiihdytät niiden kasvua

risiiniöljy

 

Jos haaveilet pitkistä ja kauniista ripsistä, on olemassa muutamia kikkoja ripsien kasvun kiihdyttämiseen.

  • Kokeile perinteistä oliiviöljyä, tarvitset sitä vain pienen sipauksen suoraan ripsille ennen nukkumaanmenoa. Varo levittämästä öljyä ripsirajaan, sillä se voi tuntua inhottavalta joutuessaan silmään. Oliiviöljy kosteuttaa ripsiä ja ehkäisee niiden katkeilua.
  • Jos kaipaat ripsiin tuuheutta, lämmitä pieni tippa risiiniöljyä mikrossa tai liedellä ja levitä varovasti ripsien latvoihin joka ilta. Anna vaikuttaa yön yli. Tämä on yksi suosituimmista ripsien hoitokeinoista ja huomaat pian, miten vahvoina ja tuuheina ripsesi kasvavat.
  • Hyaluronihappo kosteuttaa silmäripsiä, mikä tekee niistä vahvat ja kauniit. Lisäksi tämä happo stimuloi niiden kasvua.
  • Pidentääksesi ripsiäsi suosittelemme kokeilemaan seuraavaa hoitoainetta ripsille: sekoita risiiniöljyä, manteliöljyä ja avokadoöljyä (kaikkia saman verran, pieni tippa riittää) keskenään pienessä astiassa ja sipaise ripsille joka ilta ennen nukkumaanmenoa. Käy ripset läpi hellävaroen ja vältä seoksen joutumista silmiin.
  • Hoida ripsiä sisältäpäin kokeilemalla tätä terveellistä, ripsiä vahvistavaa juomaa: mehusta kuusi porkkanaa ja neljä appelsiinia ja lisää mehuun kaksi ruokalusikallista kukkasiitepölyä ja ruokalusikallinen hunajaa. Sekoita hyvin ja juo lasillinen joka aamu kahden kuukauden ajan. Hoito vahvistaa ripsiä ja alat vähitellen huomata eron. Mehun sisältämät vitamiinit tekevät ihmeitä räpsyttimillesi.
  • Hiero tippa vaseliinia sormiin ja levitä ripsiin hellästi hieroen. Anna vaseliinin vaikuttaa yön yli ja puhdista ripset aamulla herättyäsi. Anna ripsien kuivua ja meikkaa tavalliseen tapaan.
  • Ruusuöljyllä on loistava hiuksia, ihoa ja ripsiä hoitava vaikutus. Kokeile sitä jos haluat kiihdyttää ripsien kasvuvauhtia.
  • Sekoita sama määrä glyseriiniä ja risiiniöljyä keskeneen pienessä astiassa ja käytä sitä ripsillä joka päivä. Muistathan varoa hoitoaineen joutumista silmiin.
  • Jos haluat ripsistäsi taipuisat ja kauniisti kaartuvat, kokeile hoitaa niitä kamomillauutteella. Valmista kamomillatee tavalliseen tapaan ja kun se on ehtinyt viilentyä, uita vanulappua teessä ja painele silmille. Kamomilla hoitaa ripsien lisäksi herkkää silmänympärysihoa.
  • Kaupoista löytyy nykyään myös erilaisia ripsien hoitoon tarkoitettuja seerumeita. Voit kokeilla näitä ripsien kunnon kohentamiseen.

Muista myös tämä…

ripset

Monipuolinen ja terveellinen ruokavalio pitää huolta koko kehosta, myös silmäripsistä. Kunnollinen ruokavalio, joka sisältää riittävästi magnesiumia, sinkkiä ja B6-vitamiinia auttaa pitämään ripset kauniina ja terveinä. Näitä aineksia saat mm. maksasta, kanasta, porsaanlihasta, kuivatuista pavuista, täysjyvästä ja monista vihanneksista ja hedelmistä.

Kokeile tässä artikkelissa mainitsemiamme keinoja ripsien huoltamiseen ja pian huomaat eron entiseen. Syö hyvin, hoida ripsiä öljyin ja suojele niitä ympäristön haittavaikutuksilta. Jos käytät paljon silmämeikkiä ja ripsiväriä, valikoi hellävaraisia ja hoitavia tuotteita, ja muista aina poistaa meikki päivän päätteeksi silmiä hieromatta.

UUTISIA VERKOSSA