Kotihoidot käsien ja jalkojen kynsisieneen

· kesäkuu 8, 2015

Kynsisilsa eli kynsisieni. Tämä sana voi tuntua hieman oudolta, mutta se viittaa käsien ja jalkojen kynsien sieni-infektioon. Sieni taas viittaa mikro-organismeihin (pieneliöihin) jotka, tässä tapauksessa, voivat vaikuttaa varpaiden tai sormien kynsiin. Yleensä ongelma koskee pääasiassa varpaankynsiä, koska kynsisieni lisääntyy todennäköisemmin tällä alueella. Esittelemme tässä kotihoidot käsien ja jalkojen kynsisieneen.

Jalkaterät ovat yleensä suojassa sukkien ja kenkien sisällä ja siten alttiimmat lämmölle ja kosteudelle, mikä tekee niistä ihanteellisen ympäristön kynsisienelle. Jos kärsit myös runsaasta jalkojen hikoilusta, tulisi sinun pitää entistä parempaa huolta jalkojesi hygieniasta.

Sieni-infektio ei yleensä aiheuta kipua, mikä saisi henkilön menemään lääkärin vastaanotolle. Käsien ja jalkojen kynsisieneen liittyvä infektio aiheuttaa pääasiassa erilaista epämukavuutta kuten kutinaa, punoitusta tai ihon hilseilyä sillä vartalon alueella, missä infektio esiintyy.

Kun puhutaan erityisesti kynsistä, henkilö kiinnittää niihin yleensä siinä vaiheessa huomiota, kun kynsien ulkonäkö muuttuu; kynsi värjäytyy tummaksi, se paksuuntuu ja saattaa jopa irrota. Lisäksi se voi olla hauraampi ja saattaa haista epämiellyttävältä.

On hyvä tietää, että jos kärsit jo jostain muusta immuunijärjestelmää heikentävästä sairaudesta, voi sieni-infektio olla erittäin vaarallinen. Mikäli immuunijärjestelmäsi on vastustuskykyinen, ongelma ei ole kovin vakava, mutta silti kovin epämiellyttävä.

Vaikka sairaudella ei olisi merkittäviä riskejä, suosittelemme aina hoitamaan minkä tahansa sairauden heti, kun huomaat sellaisen alkaneen. Jos annat vaivan tai sairauden kehittyä pidempään, on ongelmasta yhä vaikeampi päästä eroon. Lisäksi hoidot kestävät pidempään ja tulevat olemaan kalliimpia.

Suosittelemme seuraavaksi muutamia kotihoitoja käsien ja jalkojen kynsisieneen, jotta voit käsitellä kynsisientä jo mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Jos sinulla on ollut kynsisieni käsissä tai jaloissa jo jonkin aikaa ja jos sen aiheuttamat vauriot ovat merkittävät, silloin paras vaihtoehto on mennä erikoislääkärin vastaanotolle.

Kotihoidot käsien ja jalkojen kynsisieneenKotihoidot käsien ja jalkojen kynsisieneen

Ennaltaehkäisy on paras vaihtoehto. Sinun tulisi olla hyvin huolellinen henkilökohtaisen hygieniasi kanssa. Muista, että nämä mikro-organismit viihtyvät parhaiten pimeässä, lämpimässä ​​ja kosteassa. Älä siis tarjoa niille suotuisa ympäristö, jossa ne voivat kasvaa ja kehittyä.

Pidä sekä sormien että varpaiden kynnet lyhyinä, puhtaina ja kuivina. Jos pidät niitä pidempinä, sinun täytyy huolehtia hygienista tarkemmin. Puhdista kynnet säännöllisesti äläkä unohda kuivata niitä kunnolla. Tehdäksesi näin voit käyttää apuna esimerkiksi hiustenkuivaajaa.

Puhdista myös kynnenaluset kunnolla, mutta varo rikkomasta niitä. Jos vahingoitat kynsien aluetta, sieni voi hyödyntää sitä ja mennä sitä kautta ihon läpi. Älä lainaa muille henkilökohtaisia hygieniatarvikkeitasi, kuten kenkiä, sukkia jne.

Lääketieteellinen kynsisienen hoito voi vaihdella paikallishoidosta suun kautta otettaviin lääkkeisiin ja vakavammissa tapauksissa jopa tartunnan saaneen kynnen poistamiseen. Alla annamme sinulle muutamia hoitotoimenpiteitä, jotka voit suorittaa kotona. Ne auttavat sinua taistelussa kynsisientä vastaan.

EtikkaOmena-siideri-etikka

Upota jalat litraan lämmintä vettä, johon olet sekoittanut kupillisen (n. 2,5 dl) omenaviinietikkaa. Anna liota 20 minuuttia. Ota sitten jalat pois vedestä ja kuivaa ne huolellisesti. 

Ruokasooda

Tee ruokasoodasta tahna sekoittamalla sitä pieneen määrään lämmintä vettä. Levitä sitä tartunta-alueille ja anna hautua muutama minuutti. Huuhtele ja kuivaa hyvin.

SipuliSipuli käsien ja jalkojen kynsisieneen

Soseuta sipuli tehosekoittimessa. Käyttäen apuna vanutuppoa, laita sipulimehu tartunnan saaneelle kynnelle tai kynsille. Anna vaikuttaa puoli tuntia, huuhtele ja kuivaa.

Oreganoöljy

Sekoita keskenään kaksi tippaa oreganoöljyä ja ruokalusikallinen oliiviöljyä. Levitä suoraan tartunnan saaneille kynsille.

Näitä kotihoitotoimenpiteitä voidaan käyttää kynsisientä vastaan muutaman viikon ajan, kunhan ne eivät aiheuta reaktiota huonompaan suuntaan. Mikäli oireet jatkuvat, ota yhteyttä lääkäriin.