Koskaan ei ole liian myöhäistä onnellisuudelle

Mitä tulee oman onnellisuutesi löytämiseen ja hyvinvointiisi, ajalla ei ole mitään merkitystä. Voit tehdä virheitä tuhat kertaa, mutta ei silti koskaan ole liian myöhäistä alkaa ajatella omaa itseäsi.

Ei koskaan ole liian myöhäistä tehdä muutosta. Kello tulee aina näyttämään juuri oikeaa aikaa sille hetkelle, kun sydämesi tajuaa, että se ansaitsee jotain parempaa.

On tavallista, että ihminen katuu sitä, ettei ymmärtänyt jo aikaisemmin, että hänen tilanteensa oli sietämätön. Hän ei siis ymmärrä, kuinka saattoi odottaa niin pitkään, ennen kuin lopulta reagoi tilanteeseensa.

On tärkeää muistaa, että aivot, ja etenkin se alue, joka liittyy tunteisiin ja kiintymykseen, on yleisesti ottaen muutosta vastaan. Saatat siis kertoa itsellesi, että ”kestät hiukan pidempään”, ja että ”asiat voivat muuttua paremmiksi”.

Mutta jos ajan kuluessa mikään ei muutu, ja tunne onnettomuudestasi ei myöskään katoa minnekään, on aika sanoa itsellesi ”ansaitsen jotakin parempaa”. Ansaitset ennen kaikkea sen, että keskität itsesi uudelleen ja omaa rauhaasi kohti.

Katsotaan asiaa seuraavassa hiukan tarkemmin.

Ei ole koskaan liian myöhäistä olla taas onnellinen

Mietitään ensin hetken verran sanaa ”myöhäinen”. Tätä ilmaisua voidaan käyttää esimerkiksi kokouksiin viitatessa, kun ne alkavat myöhään, tai silloin kun jostain syystä jäät jälkeen, etkä saavu paikalle ajoissa.

Myöhäinen on sitä, kun unohdat laittaa hellan pois päältä ja ruoka palaa pohjaan.

Nämä ovat kaksi yksinkertaista esimerkkiä, jotka selkeästi näyttävät yhden asian: kun jokin myöhästyy, ei ole paluuta. Huolimatta siitä, mitä teet, riisisi on palanut pohjaan, tai olet liian myöhään läsnä kokouksessasi.

Mitä tulee oman elämäsi kulkuun sekä elintärkeään ja perustavanlaatuiseen ihmisen onnellisuuteen, sanaa ”myöhäinen” ei kuitenkaan ole olemassa, eikä sitä siis voi käyttää. On aina hyvä aika alkaa taistella oman hyvinvointisi puolesta.

Pidä siis mielessäsi seuraavat asiat, jos et tunne itseäsi tyytyväiseksi elämääsi.

Pelko

Pelon vaikutus

  • Pelko on muuri, joka usein estää ihmistä rakentamasta omaa onneaan, tai ainakin estää ihmistä tavoittelemasta unelmaansa, mikä pakottaisi hänet mukavuusalueensa ulkopuolelle.
  • Moni tekee jotakin, josta he eivät ehkä ole täysin tietoisia: he peittävät pelkonsa luovuttamisella ja seuraavanlaisilla ajatuksilla: ”Asia on vain nyt niin, sinun täytyy hyväksyä se”; ”Jos jätän tämän, eteen tulee varmaan vain jotakin vielä pahempaa”.
  • Monet järkeilevät pelkonsa, ja tekevät siitä päivittäisen asian, joka kontrolloi heitä täysin, sillä he ovat jo antautuneet sille.
  • Ihminen, joka antaa periksi ja lopettaa taistelun, päätyy vangiksi hitaaseen onnen katoamiseen, joka tulee todennäköisesti johtamaan pinnan alla olevaan masennukseen.
  • Sinun täytyy ymmärtää, mitä pelko todella on: tunne, joka hälyttää ihmisen vaaralliseen tilanteeseen. Sen sijaan, että siltä kannattaisi piiloutua, tai että siihen ei kiinnittäisi huomiota, meidän täytyy ymmärtää pelkoa, käsitellä sitä, ja sitten toimia tämän mukaisesti.

Sinun ei tarvitse olla ”peloissasi pelon vuoksi”. Sinun täytyy vain tietää, kuinka pelkoa tulee kuunnella, sillä se on selkeä merkki siitä, että tunnet olosi levottomaksi tai sisäisesti hankalaksi.

Tyttö ja pieni mies

Paras aika on juuri NYT

Olemme siis määritelleet, että sanaa ”myöhäinen” ei voida käyttää ihmisen oman onnellisuuden yhteydessä tai hyvinvoinnin etsintää koskien, joka on loputonta. Tiedämme myös, että pelko on meitä varoittava osoitus siitä, että emme voi hyvin, ja että tilanteemme ei ole kestävällä pohjalla.

Joten… Miksi emme siis tekisi jotakin asialle? Yksinkertainen pelkojen järkevöinti, tai rajoittavien ja epävarmojen asenteidesi syrjään asettaminen, antaa sinulle mahdollisuuden poistaa kaikki kuoresi, jotka estävät sinua kehittymästä ihmisenä.

  • On melko todennäköistä, että näiden aikojen ollessa kyseessä elämäsi on monimutkaista. Ongelmat työn, perheen, tunteiden ja henkilökohtaisen tyytyväisyyden kanssa ovat tavallisia.
  • Joskus pienet muutokset tuovat mahtavan suuria tuloksia. Kun vaikeiden aikoinen ollessa kyseessä suuret esteet tukahduttavat sinua ja vievät energiasi ja optimismisi, sinun kannattaa yrittää löytää niihin toimiva ratkaisu.
  • Monissa tilanteissa ratkaisuna on liikkuminen: astu pelon viivan ylitse, mene pois mukavuusalueeltasi, ja jätä liikkumattomuutesi. Mene sellaisten ajatustesi yli kuten ”se juna on jo mennyt, enkä voi enää” tai ”on jo aivan liian myöhäistä minulle”.

Paras aika on nyt. Eilistä ei ole enää olemassa, ja huomista ei vielä ole kirjoitettu, joten miksi et tekisi asioita juuri nyt?

Nainen miettii

Iloa askeleen ottamisesta eteenpäin

Sinun tulisi muistaa yksi asia pelkoon liittyen. Se tulee aina olemaan seuranasi, ja etenkin silloin, kun otat sen ensimmäisen askeleesi ja teet muutoksen, ja kun jätät tiettyjä asioita taaksesi.

Sinä et tiedä, kuinka tulet löytämään haluamasi, etkä sitä, tuleeko tekemäsi asia onnistumaan. Pelko on siten aina välttämätön seuralaisesi.

Mutta tässä onkin kyse jännittävästä pelosta, ja se on täynnä odotuksia, sillä kaikki on uutta, ja sinulla on hallussasi oma henkilökohtainen ohjaimesi. Ilo, joka syntyy tämän askeleen ottamisesta, on rikastuttavaa, eikä hetki sen kokemiselle ole koskaan liian myöhäinen.

Me kaikki ansaitsemme parasta kaikkina aikoina, ja elämämme jokaisena hetkenä. Sen sijaan, että odottaisit sen tulevan muilta ihmisiltä, on vaivan arvoista astua esiin ja luoda oma kohtalosi.

Oletko tarpeeksi rohkea tämän tehdäksesi?

UUTISIA VERKOSSA